Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.6°C15.2°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
8.5°C13.5°C
1 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.8°C14.7°C
3 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.1°C
0 BF 100%
Η πολιτική της κυβέρνησης και η άλλη λογική
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η πολιτική της κυβέρνησης και η άλλη λογική

Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο της πολιτικής αυτής είναι η επιδότηση των εργοδοτών με χρήματα των εργαζομένων. Πουθενά αλλού δεν έγινε αυτό που γίνεται στην Ελλάδα, να ανακοινωθεί δηλαδή, ως μέτρο αντιμετώπισης της κρίσης, η οριζόντια μείωση των μισθών κατά 20%.

Ένα μέτρο που μπορεί τελικά, μετά την κατακραυγή, να μη θίγει το ύψος του κατώτατου, τσακίζει όμως όσους έπαιρναν λίγο περισσότερα χρήματα. Δηλαδή την περίφημη μεσαία τάξη, στο όνομα της οποίας έκανε η Ν.Δ. αντιπολίτευση.

Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι κανένα εξειδικευμένο μέτρο δεν έχει ανακοινωθεί για τη στήριξη των μικρών και των πολύ μικρών επιχειρήσεων. Απλώς τις παραδίδει στον ανταγωνισμό των ισχυρών.

Τις οξύτατες αντιδράσεις των μικροεμπόρων, των μικροεπιχειρηματιών και των επαγγελματικών τους φορέων στα μέτρα που ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες ο Κ. Μητσοτάκης απλώς τις απέκρυψαν τα κανάλια.

Και σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε τον εμπαιγμό των επιστημόνων με την κατάρτιση, τις απαξιωτικές εκφράσεις του υπουργού Ανάπτυξης για τους μακροχρόνια άνεργους, την εξώθηση των εργαζομένων του πολιτισμού στην εξαθλίωση και, φυσικά, τη σταθερή άρνηση για οριζόντια μέτρα θωράκισης της οικονομίας.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση δεν προσπαθεί να ανακόψει την κρίση, αλλά, αντίθετα, επιδιώκει να την επιταχύνει. Και για να το καταλάβει καλύτερα η κοινωνία, θα ήταν χρήσιμο να αντιπαραβάλει τα κυβερνητικά μέτρα με τη λογική και τις προτάσεις που κατέθεσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL