Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.5°C17.6°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
12 °C
10.8°C13.7°C
3 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.9°C15.5°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.8°C17.5°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.0°C
0 BF 81%
Ηχηρά μηνύματα Σαμαρά με αποδέκτη… Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ηχηρά μηνύματα Σαμαρά με αποδέκτη… Μητσοτάκη

Ο Κ. Μητσοτάκης μέσω του εκπροσώπου του, ανακοίνωνε ότι όποιος δεν ψηφίσει την τροπολογία-παρωδία για το ποδόσφαιρο, θα διαγραφεί από τη ΝΔ και αυτός που αγνόησε επιδεικτικά την κομματική πειθαρχία ήταν ο Αντώνης Σαμαράς αποφασίζοντας έτσι να στείλει ένα δεύτερο ηχηρό μήνυμα αυτή την δύσκολη ώρα στον Κυρ. Μητσοτάκη.

Το πρώτο ήταν ότι επέλεξε να λείπει από την εκλογή της Προέδρου της Δημοκρατίας Αικ. Σακελλαροπούλου επικαλούμενος ταξίδι στις ΗΠΑ φανερώνοντας την δυσφορία του για την επιλογή της από τον Κυρ. Μητσοτάκη. Σήμερα ήταν η δεύτερη φορά και μετά την αρχική αναταραχή και τις διαρροές για δήθεν λόγους υγείας οι οποίες διαψεύστηκαν, επικαλέστηκε «προσωπικούς λόγους» που κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζε.

Πηγές της Νέας Δημοκρατία έσπευσαν να ανακοινώσουν ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης φαίνεται πως «καλύφθηκε» από τις εξηγήσεις που ΔΕΝ έδωσε όπως είιπε ο Αν. Σαμαράς,

Ο Αν. Σαμαράς δεν απείχε απλά της ψηφοφορίας αλλά δεν έστειλε καν επιστολή πρόθεσης ψήφου όπως έπραξε ο κ. Βαγιωνάς που επίσης έλλειπε, ενώ όπως φαίνεται δεν γνώριζαν τις προθέσεις του, στην Κ.Ο. της Ν.Δ.

Τελικα, αργά το απόγευμα συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με την απουσία του, από την ψηφοφορία της τροπολογίας στην Βουλή πως: «Ο κ. Αντώνης Σαμαράς ούτε έδωσε εξηγήσεις, ούτε του ζητήθηκαν, ούτε θα μπορούσαν να του έχουν ζητηθεί».

Τη σκυτάλη πήρε το antinews που σε επικριτικό άρθρο του για τον Κυρ. Μητσοτάκη σημειώνει: "Προφανώς, οι απειλές ήταν για βουλευτάκους κι όχι για πρώην πρωθυπουργούς" απαντώντας στην κομματική πειθαρχία που επέβαλε ο Κυρ. Μητσοτάκης για την τροπολογία παρωδία που έφερε στην Βουλή για την τιμωρία ΠΑΟΚ και Ξάνθης με αφαίρεση 5 βαθμών αντί για τον αρχικό υποβιβασμό που πρότεινε η Επιτροπή. Το άρθρο μάλιστα καταλήγει: “Δηλαδή, ο Κυριάκος από μόνος του πυροβόλησε τα πόδια του, κι από εκεί που νόμιζε ότι συνταξιοδότησε τον Σαμαρά μέσω του αδειάσματος για την προεδρία, αίφνης τον ανήγαγε σε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Μάλλον ο καθηγητής πολιτικών επιστημών που είχε ο Σαμαράς στο Χάρβαρντ, ήταν καλύτερος από του Μητσοτάκη”.

Προειδοποιητικές βολές στον Κυρ. Μητσοτάκη από ΜΜΕ που μέχρι χθες τον χάιδευαν

Εντυπωσιακό είναι ότι το One θυμήθηκε ξαφνικά τις συντάξεις και αποκάλυψε ότι είναι μειωμένες ενώ μέχρι πρότινος όλα έβαιναν καλώς και δεν αισθανόταν καμία ανάγκη να προειδοποιήσει τους συνταξιούχους. Το Βήμα συνέχισε με ένα «χτύπημα» για τη μεσοτοιχία βίλα με τον Χριστοφοράκο της Siemens.

To νέο φιάσκο της κυβέρνησης στα κανάλια, αποσιωπήθηκε τελείως, στο ΣΚΑΙ που φώναξαν μόνο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να πει την γνώμη της κυβέρνησης ενώ και στον ΑΝΤ1 υποβάθμισαν μεν το θέμα καθώς θυμήθηκαν «την υποκρισία του πολιτικού συστήματος σε ότι αφορά το ποδόσφαιρό» αλλά τουλάχιστον αφιερώθηκε κάποιος χρόνος για την αντιπαράθεση των απόψεων.

Αυτή την δύσκολη για την κυβέρνηση μέρα, ο ΣΚΑΙ την προστάτεψε σηκώνοντας το θέμα Παπαγγελόπουλου και την προανακριτική.  Ο κ. Γκιουλέκας υπερασπίστηκε το κόμμα του και την κυβέρνηση με το «Εσείς θα μας μιλήσετε που…» και ο κ. Μπογδάνος… την περήφανη στάση της κυβέρνησης –που μόνο εκείνος είδε- στα ελληνοτουρκικά.

Κατά της τροπολογίας ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός

Κατά της τροπολογίας τάχθηκαν με ανακοινώσεις τους και τα δύο αθλητικά σωματεία ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός ενώ αύριο καλούν σε συγκέντρωση οι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Ξεκάθαρη θέση ενάντια στην τροπολογία που πέρασε από την Βουλή (πήρε με ανακοίνωση της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα δεχθεί καμία μείωση της αξιοπρέπειας και κηλίδωση της ιστορίας του και ακόμα μια κλοπή ενός πρωταθλήματος.

«Δεν μπορεί σε μια δημοκρατική χώρα, μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, η κυβέρνηση να ενδίδει σε εκβιασμούς και να χαϊδεύει την παρανομία» ανέφερε σε χθεσινή ανακοίνωσή της, η ΠΑΕ Ολυμπιακός υποστηρίζοντας ότι «με αυτή την τροπολογία η κυβέρνηση παζαρεύει τη νομιμότητα παρεμβαίνοντας ωμά στο έργο των Ανεξάρτητων Αρχών και της Δικαιοσύνης».

Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται η κυβέρνηση και προσωπικά ο Κυρ. Μητσοτάκης που φέρεται (σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Alpha) να σκέφτεται μέχρι και ακύρωση του πρωταθλήματος.

Αύριο συγκέντρωση διαμαρτυρίας των οπαδών του ΠΑΟΚ στην Καμάρα

Με τοποθέτηση που προσυπέγραψαν όλοι οι σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ, έγινε γνωστό  πως ξεκινούν νέες κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με αυτή: «Η ιστορία του μεγαλύτερου προσφυγικού σωματείου είναι μια και δε θα αλλάξει ποτέ. Να είναι πάντα στις επάλξεις. Η βόρεια Ελλάδα βράζει και ο λαός του Π.Α.Ο.Κ είναι έτοιμος να σας αντιμετωπίσει άλλη μια φορά, πιο ενωμένος και δυνατός από ποτέ. Πέμπτη στις 18:00 καλούμε όλη την ΠΑΟΚτσήδικη οικογένεια σε μεγάλη ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καμάρα».

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL