Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ούτε κοινή δήλωση η Λαγκάρντ με Σαμαρά. Επιμένει στην εφαρμογή όλων των μέτρων

Χωρίς κοινές δηλώσεις και με σύντομες γενικότητες από την πλευρά του πρωθυπουργού ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Α. Σαμαρά με την επικεφαλής του ΔΝΤ

Χωρίς κοινές δηλώσεις και με σύντομες γενικότητες από την πλευρά του πρωθυπουργού ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Α. Σαμαρά με την επικεφαλής του ΔΝΤ. Η "σεμνότητα" αυτή εξηγείται από το οτι η επικεφαλής του ΔΝΤ δεν συζητά ελάφρυνση του προγράμματος, ενώ δεν φαίνεται να προκύπτει και κοινή προσέγγιση για το θέμα του χρέους Βγαίνοντας απο τη συνάντηση ο πρωθυπουργός  είπε στους δημοσιογράφους ότι "έγινε συζήτηση που πήγε καλά" και ότι "συζητήθηκε η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους".

Η  Κριστίν Λαγκάρντ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:"Είχα με τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά μια παραγωγική συζήτηση σήμερα το απόγευμα σχετικά με τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Τον επαίνεσα για την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα στο πλαίσιο του οικονομικού προγράμματος της στο σκέλος της δημοσιονομικής βιωσιμότητας, της αποκατάστασης της ανταγωνιστικότητας και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, και τόνισα τη σημασία επίτευξης προόδου στις θεσμικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στην εφαρμογή ενός ισχυρού προϋπολογισμού του 2014 για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος. 

Τον διαβεβαίωσα ότι το ΔΝΤ παραμένει προσηλωμένο να παράσχει βοήθεια προς την Ελλάδα σε αυτή της την προσπάθεια".

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις