Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
11.8°C17.0°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
10.3°C14.5°C
1 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.1°C11.3°C
1 BF 66%
Γεωργιάδης: Λεφτά για 13η σύνταξη δεν υπάρχουν - Διαφωνώ με την αύξηση στον κατώτατο μισθό (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γεωργιάδης: Λεφτά για 13η σύνταξη δεν υπάρχουν - Διαφωνώ με την αύξηση στον κατώτατο μισθό (Video)

Μάλιστα, σε ερώτηση που του έγινε από δημοσιογράφο, στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο υπουργός Ανάπτυξης αρχικά «δεν αναγνώρισε» καν την ύπαρξη 13ης σύνταξης, ενώ στη συνέχεια δήλωσε πως «τα λεφτά για την 13η σύνταξη δεν υπάρχουν».https://www.youtube.com/embed/Zr3VyjLppP0

Θυμίζουμε ότι ένα από τα κύρια επιχειρήματα της κυβέρνησης για το ότι δεν  θα δοθεί φέτος  κοινωνικό μέρισμα στους συνταξιούχους, ήταν γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα το θυσίασε για να δώσει τη 13η σύνταξη, οπότε οι συνταξιούχοι για το 2019 το έχουν λάβει. Εμμέσως πλην σαφώς δήλωνε πριν από αρκετό καιρό ότι οι συνταξιούχοι, δεν πρέπει να  διαμαρτύρονται , ούτε να παραπονιούνται. Τώρα, έρχεται η κυβέρνηση με μια δήλωση του υπουργού της, να τους το καταργήσει. Τα «ψίχουλα» που κατηγορούσε ο Κ. Μητσοτάκης ότι έδινε ο Τσίπρας,  στους συνταξιούχους, τώρα έρχεται και τους τα καταργεί!

Ο Αδωνης Γεωργιάδης, επανέλαβε πως δεν θα υπάρξει αύξηση του κατώτατου μισθού,  παρά μόνο εάν (και στο ύψος που) θα υπάρξει ανάπτυξη του ΑΕΠ. Και αυτό σε «συνεννόηση με τους κοινωνικούς εταίρους».

Να σημειωθεί ότι και την παραμονή των Χριστουγέννων ο υπουργός Ανάπτυξης είχε στείλει το μήνυμα στους συνταξιούχους  «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος» πάλι από το Open:

«Σέβομαι απόλυτα τους συνταξιούχους όμως δεν μπορεί η συζήτηση στην Ελλάδα να είναι οι συντάξεις. Η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει στραμμένο το βλέμμα της στο παρελθόν πρέπει να έχει στραμμένο το βλέμμα της στο μέλλον. Πρέπει να μιλάμε για τις νέες θέσεις εργασίας, για να κάνουμε περισσότερα παιδιά, για το πώς θα κάνουμε περισσότερες επενδύσεις. Αυτά όταν τα κάνουμε θα έχουμε περισσότερο πλεόνασμα για να κάνουμε τι; Να δώσουμε 20 δις αναδρομικά; Όχι βέβαια. Για να πάμε να διορθώσουμε αδικίες του παρελθόντος και αυτό που κάνει ο κ. Βρούτσης είναι μία προσπάθεια να διορθώσει αδικίες του παρελθόντος. Βλέπω τον κ. Μητρόπουλο αυτά που λέει τα ωραία και γλυκά αλλά σας διαβεβαιώ τέτοια λεφτά δεν υπάρχουν. Μην καλλιεργούμε προσδοκίες που δεν υπάρχουν».

Το ίδιο πολιτικό κόμμα δεν ήταν που πριν τις εκλογές υποσχόταν ότι από το 2020 η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα τρέχει με 4%, γιατί είναι ικανοί κυβερνήτες και δεν πάσχουν από ιδεοληψίες με τις αποκρατικοποιήσεις και την επιχειρηματικότητα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ; Και αυτό θα τους δώσει τη δυνατότητα να προχωρούν σε αύξηση του κατώτατου μισθού κάθε χρόνο σε διπλάσιο ποσοστό της ανάπτυξης, δηλαδή, 8%;

Συντάκτης: avgi.gr

Διαβάστε επίσης:

Τα «κάλαντα» του Γεωργιάδη στους συνταξιούχους: Στον Καιάδα! (Video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL