Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τα ψεύτικα, τα λόγια, τα μεγάλα της Ν.Δ. για ανάπτυξη στο 4% - Tι έλεγε προεκλογικά ο Κ. Μητσοτάκης (Video)

Φταίει το πρώτο εξάμηνο του 2019 απάντησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας για τις μετεκλογικές εκπτώσεις που ξεκίνησε η κυβέρνηση της Ν.Δ. και τα προεκλογικά ψέματα που αποκαλύπτει το σημερινό πρωτοσέλιδο της ΑΥΓΗΣ. Ας θυμηθούμε όμως τι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 6 Ιουλίου του 2019 στον Alpha

Φυσικά φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη Ν.Δ. που αν και ποτέ δεν θα μιλήσει για «καμένη γη» όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, μια χαρά μίλησε και παράλληλα θριαμβολόγησε για  την πορεία της οικονομίας μετά τον Ιούλιο που μόλις ανέλαβε η Ν.Δ. δια μαγείας, η οικονομία ανέκαμψε μετά το δημοσιονομικό κενό που παρέλαβε τον Ιούλιο του 2019.

Επειδή όμως δεν θυμάται καλά ο Χ. Σταϊκούρας να του θυμίσουμε τι έλεγε προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξή του στον Alpha όταν συνέδεε την 13η σύνταξη με το στόχο της ανάπτυξης του 4% ενώ το ίδιο έπραττε και για την αύξηση του κατώτατου μισθού και υποστήριζε μεταξύ άλλων ότι: «ο στόχος για την ανάπτυξη είναι κρίσιμος για την επόμενη μέρα».

Καθόλου δεν μιλούσε τότε για το πρώτο εξάμηνο του 2019 αντίθετα έβλεπε «δυναμική στην ελληνική οικονομία» η οποία θα πήγαινε όλο και καλύτερα με τη Ν.Δ. Σήμερα που είναι αυτά τα ψεύτικα, τα λόγια, τα μεγάλα με το στόχο για πλεόνασμα στο 2,8%;

«Άλλα είναι τα δημοσιονομικά με 2% και άλλα με 4% ανάπτυξη που θα είναι μια ανάπτυξη που θα έρθει με επενδύσεις και όχι με κατανάλωση και δανεικά και οι όποιες παροχές θα πρέπει να δίνονται από το πλεόνασμα της ανάπτυξης και όχι από το υστέρημα των φορολογούμενων. Αυτόν τον στόχο θα τον πετύχουμε εφόσον πετύχουμε τον στόχο του 4% και επειδή ο στόχος είναι η ανάπτυξη αλλά είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι με την δυναμική που έχει η ελληνική οικονομία και με την προσδοκία που υπάρχει για μια καινούργια κυβέρνηση, ο στόχος αυτός είναι εφικτός και επιτεύξιμος».

Κατ. Μπρέγιαννη

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η πολιτική της κυβέρνησης και η άλλη λογική

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στη σοβαρή οικονομική κρίση του κορωνοϊού έχει συγκεκριμένο πρόσημο. Δεν είναι μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη της κοινωνίας, αλλά μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη των ισχυρών συμφερόντων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις