Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Και είμαστε μόνο στην αρχή

Οι πρώτες εβδομάδες της διακυβέρνησης Μητσοτάκη έχουν δώσει ήδη ένα καθαρό στίγμα για το πού πάει το πράγμα.

Πρώτον, επίθεση στο Δημόσιο. Για την τακτοποίηση των κολλητών και τον απόλυτο έλεγχο των υπηρεσιών. Και έρχονται και οι μετακλητοί με μειωμένα προσόντα και αυξημένους μισθούς.

Δεύτερον, τακτοποίηση των ιδιωτικών συμφερόντων. Από το Ελληνικό μέχρι τη ΔΕΗ. Και από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ για πλούσιους, μέχρι την κατάργηση του ΣΔΟΕ μέσα στην τουριστική περίοδο, καθώς και τη δραματική υποβάθμιση της Επιθεώρησης Εργασίας.

Τρίτον, ξήλωμα. Πάνε οι προλήψεις στην Παιδεία, την Ειδική Αγωγή, την Υγεία. Πάνε οι ανεξάρτητες ελεγκτικές αρχές. Πάνε και τα δωρεάν διετή τμήματα κατάρτισης στα πανεπιστήμια. Πάει ο ΑΜΚΑ για μετανάστες και πρόσφυγες.

Τέταρτον, fake news. Για ό,τι δεν φταίει ο Ποινικός Κώδικας, φταίει ο Νόμος Κατρούγκαλου. Για μερικά φταίει και ο Πολάκης, που λέει μαντινάδες.

Και, πέμπτον, καθαρά ψέματα. Εξαγγέλλουμε το Κοινωνικό Εισόδημα αλληλεγγύης που έδιναν οι προηγούμενοι, τα ηλεκτρονικά τιμολόγια που είχαν ετοιμάσει οι προηγούμενοι, τις 15.000 θέσεις σε παιδικούς σταθμούς που έφτιαξαν οι προηγούμενοι.

Μην επαναπαύεστε, γιατί το πραγματικό παιχνίδι μόλις αρχίζει. Ακόμα δεν έχουν ακουμπήσει το ασφαλιστικό, τις εργασιακές σχέσεις, την καρδιά της δημόσιας Υγείας. Ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει τα μεγάλα ντιλ. Ακόμα δεν έχουν κουκουλωθεί τα σκάνδαλα. Όποιος δεν τα βλέπει να έρχονται, όμως, είναι αφελής.

Η Αριστερά έχει ήδη στα χέρια της τα δεδομένα που χρειάζεται για να φτιάξει ένα συνεκτικό αντιπολιτευτικό αφήγημα. Και να δώσει τη μάχη στο κοινοβουλευτικό, το πολιτικό, το κοινωνικό μέτωπο. Με δυναμισμό, με αρχές, με στέρεα επιχειρήματα. Πρέπει να επιταχύνει.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις