Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
10.9°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
9.6°C14.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
8 °C
7.9°C10.7°C
0 BF 87%
Με την ανακοίνωση για τη συνομιλία με την Τ. Μέι / Η Ντάουνινγκ Στρητ αποκάλυψε τη διγλωσσία Μητσοτάκη για το "Μακεδονικό"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με την ανακοίνωση για τη συνομιλία με την Τ. Μέι / Η Ντάουνινγκ Στρητ αποκάλυψε τη διγλωσσία Μητσοτάκη για το "Μακεδονικό"

Μία ημέρα αφότου το Αθηναϊκό Πρακτορείο πέρασε στον έλεγχο του πρωθυπουργού, εντέχνως και βολικώς για την κυβέρνηση απεκρύβη πως, όταν η πρωθυπουργός της Βρετανίας τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί, όχι μόνο μίλησαν για το "Μακεδονικό", αλλά και ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι θα τηρήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών! Το τηλεγράφημα του ΑΠΕ περιορίστηκε να αναφέρει ότι απλώς η Τ. Μέι συνεχάρη τον Κ. Μητσοτάκη...

Όμως η αλήθεια των γεγονότων προέκυψε από την ανακοίνωση του γραφείου της Μέι. Σημειώνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν διέψευσε το περιεχόμενο της συνομιλίας Μητσοτάκη - Μέι όπως αποδόθηκε από το Λονδίνο.

Την Τρίτη το πρωί (στις 10.51) το ΑΠΕ έγραψε ότι: “Τα συγχαρητήριά της για την εκλογή του έδωσε χθες τηλεφωνικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και η κ. Τερέζα Μέι. Η πρωθυπουργός της Βρετανίας ευχήθηκε καλή επιτυχία στον επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης. Στη διάρκεια του σύντομου τηλεφωνήματος συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε τον καθοριστικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ευρύτερη περιοχή».

Όμως το press release της βρετανικής κυβέρνησης αποκάλυψε ότι Μητσοτάκης και Μέι συζήτησαν για το Μακεδονικό, ότι η Βρετανή πρωθυπουργός υποστήριξε τη Συμφωνία των Πρεσπών και ότι ο Κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε να την εφαρμόσει! Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ντάουνινγκ Στρητ είπε:

“Σχετικά με ευρύτερα περιφερειακά ζητήματα, η πρωθυπουργός είπε πως εκείνη πίστευε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών με τη Βόρεια Μακεδονία ήταν ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός και χαιρέτισε τη δέσμευση του πρωθυπουργού Μητσοτάκη να τηρήσει την εφαρμογή της”. (Το κείμενο στα αγγλικά: “On wider regional issues, the Prime Minister said that she believed the Prespes Agreement with North Macedonia was an important step forward and welcomed Prime Minister Mitsotakis’s commitment to honour its implementation”).

Σημειώνεται ότι η ΕΡΤ το μεσημέρι της Τρίτης μετέδωσε την είδηση για τη συνομιλία Μητσοτάκη - Μέι σχετικά με το "Μακεδονικό". Μόνο που ήταν το ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας της ΕΡΤ από το Λονδίνο.

Αντίθετα το τηλεγράφημα του ΑΠΕ, που είχε ως πηγή την Αθήνα, δεν αναφέρθηκε στο "Μακεδονικό". Οπότε ή ο κυβερνητικός συντάκτης και το ΑΠΕ δρώντας αυτοβούλως απέκρυψαν την είδηση ή οι "κυβερνητικές πηγές" ξεκίνησαν την παραπληροφόρηση και τα fake news.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL