Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C15.5°C
1 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
1 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C13.2°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 71%
Όχι στην μικροκομματική εκμετάλλευση των προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Όχι στην μικροκομματική εκμετάλλευση των προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα

«Τα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα δεν αντέχουν και δεν δικαιολογούν μικροκομματική εκμετάλλευση» τόνισε ο Βασίλης Κόκκαλης επικρίνοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης να ισχυριστεί ότι πρώτη φορά γίνεται σοβαρή προσπάθειας αντιμετώπισης του ζητήματος των ελληνοποιήσεων. Κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου του αγροτικού νομοσχεδίου, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «επικοινωνιακή φιέστα» της κυβέρνησης και για «προσπάθεια μηδενισμού του παρελθόντος».

Επανέλαβε ότι οι ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση είναι απόρροια του σχετικού Ευρωπαϊκού Κανονισμού και όχι πολιτική της πρωτοβουλία. Επισήμανε ότι και στο παρελθόν είχαν γίνει προσπάθειες καταπολέμησης του φαινομένου των ελληνοποιήσεων με την προώθηση σχετικών κοινοτικών ρυθμίσεων και χωρίς τις σημερινές θριαμβολογίες.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «εμείς δεν θα ισχυριστούμε ότι λύσαμε το ζήτημα, κάναμε κάποιες σοβαρές προσπάθειες». Υπογράμμισε ακόμα ότι «για να φυλακίσεις κάποιον πρέπει να τον συλλάβεις» παρατηρώντας ότι, εκτός από τις αυστηρές ποινές, χρειάζεται και εντατικοποίηση των ελέγχων.

Ο Β. Κόκκαλης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της καλλιέργειας της βιομηχανικής κάνναβης επικρίνοντας την κυβέρνηση για έλλειψη πολιτικής βούλησης να καθιερώσει κίνητρα για επενδύσεις στον τομέα αυτόν. Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται αμφιλεγόμενη διάταξη με την οποία καταργείται το «όριο ανοχής» σε σχέση με τα ελάχιστα ποσοστά τετραϋδροκανναβινόλης.

Αντιπαράθεση για τη φέτα

Ο Βαγγέλης Αποστόλου είχε αντιπαράθεση με την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή, η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία CETA με τον Καναδά όσον αφορά το ζήτημα της φέτας. Κάνοντας εκτενή αναφορά στο ιστορικό των διαπραγματεύσεων θύμισε την αδράνεια της κυβέρνησης Σαμαρά κι εξιστόρησε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με την επιμονή μας και τη διαπραγματευτική αποφασιστικότητά μας φέραμε καρπούς σε ένα παιχνίδι που είμαστε μόνοι μας και ήταν από χέρι χαμένο» τόνισε ο Β. Αποστόλου παρατηρώντας ότι μετά τις πιέσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίστηκε πως «με τη λήξη της μεταβατικής περιόδου των πέντε χρόνων δεν θα χρησιμοποιείται ο όρος φέτα σε κανένα προϊόν».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL