Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.6°C18.7°C
1 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.3°C16.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
13.7°C16.6°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C16.8°C
2 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.5°C
2 BF 71%
Ερευνα της aboutpeople για το News 247 - Ν. Φίλης: "Το γυαλί αρχίζει να ραγίζει, παρά την άνιση στήριξη μεγάλου μέρους του μιντιακού συστήματος" / Αρνητικοί οι πολίτες για την κυβέρνηση σε 12 τομείς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ερευνα της aboutpeople για το News 247 - Ν. Φίλης: "Το γυαλί αρχίζει να ραγίζει, παρά την άνιση στήριξη μεγάλου μέρους του μιντιακού συστήματος" / Αρνητικοί οι πολίτες για την κυβέρνηση σε 12 τομείς

Παρ' όλη τη μιντιακή στήριξη, μόνο τρεις τομείς του κυβερνητικού έργου (και αυτοί εξαιρετικά ιδιαίτεροι: εξωτερική πολιτική, ψηφιακή πολιτική, υγεία) τυγχάνουν θετικής αξιολόγησης από τους πολίτες σε έρευνα αποτίμησης του κυβερνητικού έργου που έγινε για λογαριασμό του News 247 από την aboutpeople.

Στον τομέα του υπ. Εσωτερικών, όπου προΐσταται ο αρχιτέκτονας του επικοινωνιακού επιτελείου Τ. Θεοδωρικάκος, μοιράζονται επακριβώς οι αρνητικές και θετικές γνώμες, ενώ στους υπόλοιπους δώδεκα τομείς οι αρνητικές γνώμες των πολιτών υπερτερούν των θετικών. "Και αυτό δείχνει ότι το γυαλί αρχίζει να ραγίζει, παρά την άνιση στήριξη μεγάλου μέρους του μιντιακού συστήματος και τις πρόσκαιρες συνθήκες συσπείρωσης που προκάλεσε η πανδημία" σχολίασε ο Ν. Φίλης.

Αρνητικοί ένας στους τρεις για την ασφάλεια

Είναι ενδεικτικό ότι ο τομέας της ασφάλειας / αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, όπου η κυβέρνηση επιχειρεί να κερδίσει το ακροατήριό του με το νομοσχέδιο για την απαγόρευση συγκεντρώσεων, οι θετικές γνώμες είναι μόλις στο 18% (και 29,6% μάλλον θετικές), ενώ αρνητική είναι η αποτίμηση για το 29,3% και μάλλον αρνητική για το 18,8%.

Αρνητικό ρεκόρ στα εργασιακά

Οι πολιτικές Βρούτση - ΣΕΒ στα εργασιακά έχουν συσπειρώσει σχεδόν το μισό δείγμα: Οι αρνητικές απόψεις συγκεντρώνουν ένα 42,3%, στο οποίο αθροίζεται ένα 23,9% μάλλον αρνητικές γνώμες έναντι μόλις 20,1% μάλλον θετικές και μόλις 6,3% θετικές.

Μετεξεταστέο το οικονομικό επιτελείο

Κάτω από τη βάση ο  Άδ. Γεωργιάδης και οι επενδύσεις: στο 34,7% οι αρνητικές γνώμες (στις οποίες αθροίζεται ένα 22,1% μάλλον αρνητικές) έναντι 26,9% θετικών απόψεων. Ακόμα χειρότερη η εικόνα για το οικονομικό επιτελείο, αφού αρνητική γνώμη έχει το 37,6% (και μάλλον αρνητική το 21,7%. Θετική άποψη έχει μόλις το 8,9% (μάλλον θετικά κρίνει το κυβερνητικό έργο στην οικονομία το 26,6%).

Κάτω από τη βάση ο Χατζηδάκης

Στα ίδια και χειρότερα και η αποτίμηση του κυβερνητικού έργου στο περιβάλλον, όπου ο "πράσινος πρωθυπουργός" και ο "πράσινος" Κ. Χατζηδάκης δεν έπεισαν: Το 35,2% έχει αρνητική γνώμη συν ένα 18,4% μάλλον αρνητικές γνώμες.

Τουρισμός: 9,6% οι θετικές γνώμες

Αρνητική είναι η αποτίμηση της κυβερνητικής πολιτικής στον τουρισμό για το 33,3%, στο οποίο αθροίζεται ένα 20,7% που έχει μάλλον αρνητική άποψη. Στο 29,6% οι μάλλον θετικές απόψεις, αλλά μόλις στο 9,6% οι θετικές...

Αρνητικοί για Δικαιοσύνη - μεταναστευτικό

Το 39% έχει αρνητική γνώμη για την απονομή δικαιοσύνης (μάλλον αρνητικές γνώμες καταγράφονται στο 21,4%). Αρνητική η άποψη του 49,6% για το μεταναστευτικό με 17,7% μάλλον αρνητικές.

66% οι αρνητικές γνώμες για τη Ν. Κεραμέως

Επισημαίνοντας ότι ο τομέα της Παιδείας εμφανίζει τις χειρότερες σχεδόν επιδόσεις (θετικές γνώμες 29%, αρνητικές υπερδιπλάσιες, στο 66%), ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ θύμισε την "μαχητική και πάντα τεκμηριωμένη αντιπολίτευση στα πεπραγμένα του υπουργείου Παιδείας" με "πολιτικό στόχο την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου" και τόνισε:

"Η κ. Κεραμέως πίστεψε ότι μπορούσε να σαρώσει σαν μπουλντόζα τις θετικές αλλαγές και κατακτήσεις επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς σταθήκαμε ακλόνητα αντίθετοι απέναντι σε επιλογές όπως η εξίσωση υποβαθμισμένων κολεγίων με τα δημόσια πανεπιστήμια, η κατάργηση των διετών προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης στα ΑΕΙ, η κατάργηση των νέων πανεπιστημιακών τμημάτων, η ζωντανή big brother μετάδοση του μαθήματος παρουσία μαθητών, πιο πρόσφατα η αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τάξη σε νηπιαγωγεία και δημοτικά που ευνοεί την ιδιωτική εκπαίδευση, η αντιπαιδαγωγική αύξηση των εξετάσεων στα Γυμνάσια προς ενίσχυση των φροντιστηρίων, η πρωτοφανής κατάργηση των καλλιτεχνικών μαθημάτων από τα λύκεια, η δημιουργία περισσότερων προτύπων για λίγους και εκλεκτούς, που φέρνει τριχοτόμηση του δημόσιου σχολείου -και τόσα ακόμα, ο κατάλογος είναι πολύ μακρύς. Θα συνεχίσουμε να κοιτάμε μπροστά, να δημιουργούμε ανάχωμα στα αρνητικά πισωγυρίσματα και να παλεύουμε για δημόσιο σχολείο καλύτερο για όλους".

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL