Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.6°C18.7°C
1 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.3°C16.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
13.7°C16.6°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C16.8°C
2 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.5°C
2 BF 71%
Στόματα ερμητικά κλειστά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στόματα ερμητικά κλειστά

Για τις περιπτώσεις που η Δικαιοσύνη έχει απόλυτη ανάγκη να πάρει μια κατάθεση την οποία κάποιος αποφεύγει να δώσει προβλέπεται η υποχρεωτική προσαγωγή μάρτυρα. Αλλά η Δικαιοσύνη μπορεί να φτάσει μέχρι εκεί. Βίαιη επαναφορά μνήμης δεν μπορεί να υπάρξει. Έτσι, χθες, στην έναρξη της αραχνιασμένης δίκης σχετικά με το κύκλωμα στημένων αγώνων ποδοσφαίρου, που είχε αναβληθεί και διακοπεί τρεις φορές έως σήμερα, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος δοκίμασε με πόσους διαφορετικούς τόνους στη φωνή του μπορεί να πει τη φράση «δεν θυμάμαι», προκαλώντας μετά από ένα σημείο τον εκνευρισμό του εισαγγελέα της έδρας. «Ήσασταν πρόεδρος της ΕΠΟ και σήμερα αυτό που ακούω είναι 'δεν θυμάμαι, δεν θυμάμαι'» ανέφερε συγκεκριμένα.

Έστω και έτσι όμως ξεκίνησε η δίκη, στην οποία βρίσκονται μεταξύ άλλων κατηγορούμενοι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγ. Μαρινάκης, σχεδόν όλη η διοίκηση της ΕΠΟ της περιόδου 2012-2014, με επικεφαλής των πρώην πρόεδρο Γιώργο Σαρρή, ποδοσφαιριστές, προπονητές, διαιτητές και διοικητικά στελέχη της διαιτησίας και ποδοσφαιρικοί παράγοντες.

Ο κ. Πιλάβιος έκανε γενικές αναφορές σε πιέσεις που ασκούνται σχετικά με την κατάρτιση της λίστας των διαιτητών και της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, ενώ σχετικά με την τηλεφωνική συνομιλία του Β. Μαρινάκη με τον σημερινό δήμαρχο Πειραιά Γ. Μώραλη, στην οποία αναφέρεται το όνομά του, δήλωσε άγνοια.

Ακολούθησε η κατάθεση του Χρήστου Σάββα, πρώην στελέχους της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, ο οποίος αναφέρθηκε σε συνάντηση που πραγματοποίησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε ξενοδοχείο στην Αθήνα με παράγοντες της ΕΠΟ, προκειμένου να τους εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τον τότε πρόεδρο της ΕΠΟ Πιλάβιο, το 2011. Τόνισε δε ότι ο Μαρινάκης ζητούσε την άμεση αντικατάσταση του Πιλάβιου και ο ίδιος του απάντησε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς εκλογές. Ο Χρ. Σάββας ανέφερε ότι υπάρχουν συχνά πιέσεις παραγόντων για διαιτητές, αλλά ότι «δεν μπορεί να πει ονόματα». Μίλησε ωστόσο για παράνομες πρακτικές στην επιλογή των διαιτητών, η οποία περνούσε από δύο μόνο άτομα, τους Δούρο και Μπριάκο, που είναι επίσης κατηγορούμενοι στη δίκη.

Τέλος, ανέφερε ότι ο διάδοχος του Πιλάβιου στην προεδρία της ΕΠΟ Γ. Σαρρής έβαζε διαιτητές από συγκεκριμένες τοπικές ποδοσφαιρικές ενώσεις στις λίστες, προκειμένου να διασφαλίσει τις ψήφους αυτών των ενώσεων και να εκλεγεί.

Νωρίτερα είχε δημιουργηθεί θέμα από τη νέα απουσία βασικών μαρτύρων και ειδικότερα των διοικητικών ηγετών της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού Δ. Μελισσανίδη και Γ. Αλαφούζου, οι οποίοι ενημέρωσαν μέσω εκπροσώπων τους ότι βρίσκονταν σε ανειλημμένη επαγγελματική υποχρέωση ο πρώτος και στο εξωτερικό ο δεύτερος, αλλά βρίσκονται στη διάθεση του δικαστηρίου για τη συνέχεια. Και οι δύο ποδοσφαιρικοί παράγοντες αναμένεται να καταθέσουν στο δικαστήριο τη Δευτέρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL