Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Επιμένει ο Ερντογάν για την Ιντλίμπ: Θα διώξουμε τον στρατό του Άσαντ

  Μέχρι το τέλος του μήνα η Τουρκία θα απωθήσει τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις από την Ιντλίμπ όπου έχουν προωθηθεί και πλέον έχουν εδραιώσει τις θέσεις τους, προειδοποίησε χθες για άλλη μια φορά...

Μέχρι το τέλος του μήνα η Τουρκία θα απωθήσει τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις από την Ιντλίμπ όπου έχουν προωθηθεί και πλέον έχουν εδραιώσει τις θέσεις τους, προειδοποίησε χθες για άλλη μια φορά ο Ταγίπ Ερντογάν, αδιαφορώντας προφανώς για τις προθέσεις και τα σχέδια της Μόσχας που "παίζει" και με τις δύο πλευρές.

Σε ομιλία του προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, του AKP, ο Ερντογάν έστειλε πλαγίως μήνυμα στη Ρωσία να σταματήσει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά των ανταρτών συμμάχων της Άγκυρας. Η Ρωσία ελέγχει τον εναέριο χώρο της Ιντλίμπ και βομβαρδίζει καθημερινά τους υποστηριζόμενους από την Τουρκία αντικαθεστωτικούς αντάρτες ενισχύοντας την επίθεση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων. Η Τουρκία «δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω» στην Ιντλίμπ υπογράμμισε ο Ερντογάν. «Θα απωθήσουμε το συριακό καθεστώς έξω από τα σύνορα που έχουμε ορίσει» διεμήνυσε ο Τούρκος Πρόεδρος. «Η προθεσμία που τους έχουμε δώσει να εγκαταλείψουν τις ζώνες όπου έχουν περικυκλωθεί τα παρατηρητήριά μας φθάνει στο τέλος της. Σχεδιάζουμε την απελευθέρωση, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, αυτών των παρατηρητηρίων μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου» πρόσθεσε ο Ερντογάν. Ο ίδιος εμφανίστηκε επιθετικός και κατά της Ρωσίας προσθέτοντας ότι «η Μόσχα δεν επιθυμεί να δεχτεί την ανθρώπινη ευαισθησία» της Τουρκίας.

Χθες αναμένονταν στην Άγκυρα ρωσική αντιπροσωπεία για να συζητήσει την κατάσταση στην Ιντλίμπ. Είναι η δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα που γίνεται προσπάθεια να γεφυρωθεί το ρωσοτουρκικό χάσμα, καθώς οι δυνάμεις του Άσαντ με την υποστήριξη της Ρωσίας συνεχίζουν την προέλασή τους.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Στρατός και «ανοσία της αγέλης»

Στην τηλεόραση βγήκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, για να απαντήσει στο χθεσινό ρεπορτάζ της «Αυγής» από το οποίο τεκμηριώνεται ότι στον στρατό υπάρχει σοβαρή έλλειψη μέσων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις