Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γερμανία: Αυτοκίνητο πέφτει σε πλήθος σε καρναβαλική παρέλαση

Συναγερμός για ακόμη μία τζιχαντιστική επίθεση σε ευρωπαϊκό έδαφος προκλήθηκε προσωρινά στη Γερμανία όταν οδηγός έριξε χθες το απόγευμα το αυτοκίνητό του πάνω σε πλήθος που παρακολουθούσε καρναβαλική παρέλαση στην πόλη Φολκμάρσεν. Ο δράστης όμως τελικά ήταν ένας 29χρονος Γερμανός, με αποτέλεσμα η αστυνομία να αποσύρει αργότερα την εκδοχή της τρομοκρατικής επίθεσης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομίας, που μίλησε στην εφημερίδα “Die Welt”, οι αρχές αποκλείουν την εκδοχή της τρομοκρατίας, εικάζοντας πάντως ότι ο οδηγός έριξε εσκεμμένα το όχημά του πάνω στο πλήθος. Πληροφορίες για τα κίνητρα, του δεν είχαν πάντως γίνει γνωστές μέχρι χθες το βράδυ.

Περισσότεροι από 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν το όχημα έπεσε πάνω στο πλήθος που παρακολουθούσε την καρναβαλική παρέλαση. Ο γερμανικός ενημερωτικός ιστότοπος HNA επικαλέστηκε αυτόπτες μάρτυρες που ανέφεραν ότι ο οδηγός φαίνεται πως στοχοθέτησε εσκεμμένα παιδιά και κινήθηκε εναντίον του πλήθους με μεγάλη ταχύτητα. Το όχημα συνέχισε την πορεία του για τουλάχιστον 30 μέτρα προτού σταματήσει.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Στρατός και «ανοσία της αγέλης»

Στην τηλεόραση βγήκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, για να απαντήσει στο χθεσινό ρεπορτάζ της «Αυγής» από το οποίο τεκμηριώνεται ότι στον στρατό υπάρχει σοβαρή έλλειψη μέσων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις