Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Υπό κράτηση ο Μισέλ Πλατινί

Για εμπλοκή και σε νέο σκάνδαλο...

Σε νέες... περιπέτειες ο πρώην πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί! Ο άλλοτε σπουδαίος Γάλλος άσος του ποδοσφαίρου συνελήφθη χθες το πρωΐ από την Ομάδα καταπολέμησης της διαφθοράς της Δικαστικής Αστυνομίας (OCLCIFF) στο πλαίσιο των ερευνών για τον τρόπο ανάθεσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο Κατάρ.

Να σημειωθεί πως ο Πλατινί καθαιρέθηκε από την προεδρία της UEFA λόγω της παράτυπης, όπως αποδείχθηκε, πληρωμής του με 1.700.000 ευρώ από τον Ζεπ Μπλάτερ το 2011, τρεις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές, που κέρδισε ο Ελβετός παράγοντας. Παράλληλα, τιμωρήθηκε με τέσσερα χρόνια απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Αρχικά του επιβλήθηκε από την Επιτροπή δεοντολογίας της UEFA ποινή οκταετούς αποκλεισμού, η οποία μειώθηκε στα τέσσερα χρόνια από το CAS.

Ωστόσο, η χθεσινή σύλληψη αφορά παρατυπίες στον τρόπο ανάθεσης του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ, τον Δεκέμβριο του 2010. Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του, ο Πλατινί δεν συνελήφθη ως κατηγορούμενος, αλλά ως μάρτυρας για να συμβάλει στην υπόθεση, ενώ δημοσίευμα της έγκυρης "L' Equipe" αναφέρει πως "εν συνεχεία αποφασίστηκε να τεθεί υπό κράτηση".

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Πολυτεχνείο

Η σημερινή ημέρα ανήκει δικαιωματικά στη μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Αυτής της εξέγερσης των νέων ανθρώπων που αμφισβήτησαν «τη βία ως στοιχείο εξαναγκασμού» και ύψωσαν τη φωνή τους για Ελευθερία και Δημοκρατία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο