Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
11.2°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.8°C15.2°C
1 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C14.4°C
1 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.2°C
0 BF 93%
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΑΕΚ / Αποθέωση της "βασίλισσας" στην επιστροφή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΑΕΚ / Αποθέωση της "βασίλισσας" στην επιστροφή

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι φίλαθλοι της ΑΕΚ στην επιστροφή της ομάδας μπάσκετ μετά τον θρίαμβο με την κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Οι παίκτες της "Ένωσης" εμφανίσθηκαν μετά την προσγείωση στο "Ελ. Βενιζέλος" με το τρόπαιο στα χέρια και αποθεώθηκαν από τους περίπου 200 φιλάθλους της ομάδας που τους περίμεναν. Στην έξοδο από την αίθουσα του αεροδρομίου προς το πούλμαν της ομάδας η "Original” σήκωσε και πανό που έγραφε: "Καλώς ήλθες Παγκόσμια Βασίλισσα".

"Αν έλεγε κάποιος ότι μέσα σε ένα χρόνο θα παίρναμε τρία κύπελλα (σ.σ.: Κύπελλο Ελλάδας, Μπάσκετμπολ Τσάμπιονς Λιγκ και Διηπειρωτικό), θα γελούσαμε. Το πετύχαμε όμως με επιμονή και υπομονή. Διαπίστωσα στους αγώνες του Διηπειρωτικού τη διαφορά επιπέδου. Δεν έχουν συνηθίσει να παίζουν σε τέτοιες σκληρές άμυνες" είπε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, που νωρίτερα είχε δηλώσει στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA: "Είμαι πολύ χαρούμενος που κατακτήσαμε αυτό το τρόπαιο. Η περσινή χρονιά ήταν επιτυχημένη και θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτό το μονοπάτι. Ο τρόπος να το κάνουμε αυτό είναι να προπονούμαστε κάθε ημέρα για να γίνουμε καλύτεροι. Αυτός είναι ο πιο μεγάλος τίτλος στην ιστορία της ΑΕΚ".

"Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στην περσινή ομάδα. Χωρίς αυτούς δεν θα παίρναμε το τρόπαιο. Τρομερή εμπειρία. Μακάρι να έρθουν κι άλλες τέτοιες εμπειρίες" επεσήμανε ο Βασίλης Ξανθόπουλος, ενώ ο Τζόρνταν Θίοντορ πρόσθεσε: "Νιώθω υπέροχα. Ήταν μια πρόκληση οι αγώνες στο Ρίο".

Ο "ισχυρός άνδρας" της ΚΑΕ ΑΕΚ Μάκης Αγγελόπουλος είπε στην κάμερα της Nova: "Βοήθησε και η τύχη για να έχουμε τρεις νικηφόρες παρουσίες σε τελικούς. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για την ΑΕΚ, το ελληνικό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Είναι μεγάλη τιμή που έχουμε φέρει τους τελευταίους δύο διεθνείς τίτλους την τελευταία πενταετία".

Να σημειωθεί ότι ο τεχνικός της "Ένωσης" Λούκα Μπάνκι δεν ακολούθησε την αποστολή στην Αθήνα, καθώς ταξίδεψε στην πατρίδα του, την Ιταλία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL