Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.2°C
2 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.2°C
3 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.9°C17.3°C
3 BF 48%
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΟΠΑ ΑΜΕΡΙΚΑ / Βραζιλία - Περού στον τελικό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΟΠΑ ΑΜΕΡΙΚΑ / Βραζιλία - Περού στον τελικό

Μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του πέτυχε χθες τα χαράματα το Περού, που συνέτριψε με 3-0 την κάτοχο των τελευταίων δύο Κόπα Αμέρικα, Χιλή, και πέρασε στον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή το βράδυ (11 μ.μ.) τη Βραζιλία. Οι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες και στη φάση των ομίλων, όπου η "σελεσάο" έκανε εκπληκτική εμφάνιση και συνέτριψε με 5-0 το Περού...

Οι Περουβιανοί εναντίον της Χιλής έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι και με "ήρωα" τον τερματοφύλακα Γκαγιέσε έφτασαν στην πρόκριση σε τελικό για πρώτη φορά μετά από 44 ολόκληρα χρόνια! Το 1975 είχαν πάρει το τρόπαιο με αντίπαλο την Κολομβία.

Από την αρχή του ματς κυριάρχησε το Περού. Ο Έντισον Φλόρες έχασε μία καλή ευκαιρία στο 15', αλλά στο 21', μετά από πάσα με κεφαλιά του Αρίας, έπιασε ένα διαγώνιο σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή και έκανε το 1-0. Στο 37', μετά από ένα τραγικό λάθος του τερματοφύλακα της Χιλής Αρίας, ο Γκερέρο έκανε τη σέντρα και ο Γιοτούν πλάσαρε άνετα για το 2-0. Το τελικό 3-0 ήρθε για το Περού στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Γκερέρο να βγαίνει στην κόντρα και, αφού πέρασε και τον Αρίας, πλάσαρε σε κενή εστία.

Να σημειωθεί πως στην τελευταία φάση του αγώνα η Χιλή κέρδισε πέναλτι, με τον Βάργκας να επιχειρεί να το εκτελέσει με "σκαφτό", αλλά ο γκολκίπερ των Περουβιανών απέκρουσε (η μπάλα χτύπησε και στο δοκάρι).

Στον άλλο ημιτελικό η Αργεντινή σημάδεψε δύο φορές τα δοκάρια, αλλά η Βραζιλία ήταν αυτή που κατάφερε να σκοράρει δύο φορές (2-0) σε κενή εστία, εξαιτίας των κενών που είχε το κέντρο της άμυνας της "παρέας" του Λιονέλ Μέσι, που έμεινε σε μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση χωρίς τίτλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL