Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος έχει διαψεύσει κατηγορηματικά ότι οποιοδήποτε μέλος της κυβέρνησης έχει πάρει λεφτά από τον Σόρος τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Αθλιότητα και θράσος της Ν.Δ. να εστιάζει σε αυτό και να μην παίρνει θέση για την προφυλάκιση Παπαντωνίου. Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να καλύψει στελέχη του ΚΙΝΑΛ διότι η Ν.Δ. είναι ταυτισμένη με το παλαί ποτέ ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος.
«Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε άλλοι θα έπρεπε να φοβούνται» υπογράμμισε απαντώντας σε ερώτηση για τα πρακτικά του υπουργικού συμβουλίου, τα οποία είναι απόρρητα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορηματικά δήλωσε ότι η κυβέρνηση «δεν κάνει πίσω στα θέματα διαφάνειας» ενώ επιτέθηκε στη Ν.Δ. διότι «με διαρροές βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα μέσα από την παραφιλολογία για τα μυστικά κονδύλια». "Όσες προβοκάτσιες και να γίνουν εμείς δεν θα κάνουμε πίσω στα θέματα αυτά και όποιος προβοκάρει δεν βλάπτει την κυβέρνηση, τη χώρα βλάπτει".
«Η λάσπη δεν θα συμψηφιστεί ποτέ με δικαστικές αποφάσεις και έρευνες» πρόσθεσε αναφερόμενος στην προφυλάκιση του κ Παπαντωνίου. Εστίες διαφθοράς δεν θα βρείτε σε αυτή την κυβέρνηση επανέλαβε ο κ. Τζανακόπουλος. Όλες οι συμβάσεις που υπογράφει το ΥπΕξ είναι νόμιμες.
Ο κ. Τζανακόπουλος ξεκαθάρισε επίσης ότι η τελευταία δήλωση του κ. Καμμένου αναφορικά με την Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι οι υπουργοί των ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση όταν έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών. Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν κινδυνεύει η κυβερνητική σταθερότητα καθώς μόνο με πρόταση μομφής μπορεί να πέσει η κυβέρνηση ωστόσο δεν υπάρχει αυτή η πιθανότητα διότι κανείς από την κυβέρνηση δεν θα στηρίξει το παιχνίδι της Δεξιάς και της Άκρας Δεξιάς.
"Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να συγκαλύψουν όσα έγιναν την περίοδο 2012 - 2015"
"Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να συγκαλύψουν όσα έγιναν την περίοδο 2012 - 2015" δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνοντας ότι είναι σαφής ο πολιτικός τους στόχος. Το 2012 - 2015 ήταν από τις πιο διεφθαρμένες κυβερνήσεις. Έχουν κάθε λόγο να φοβούνται όταν διερευνόνται μεγάλες υποθέσεις σκανδάλων όπως της Novartis. Ήταν ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και αυτό είναι μια πολιτική κρίση για τα δύο κόμματα που συγκάλυπταν το ένα το άλλο σε έναν πολιτικό εναγκαλισμό.
Ορθότατη πολιτική επιλογή η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης
Απαντώντας σε ερώτηση αν ο Πρωθυπουργός γνώριζε την ανακοίνωση του κ. Κοτζιά για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης, ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε κατηγορηματικά ότι ήταν "σε απόλυτη γνώση του Πρωθυπουργού". Επιπλέον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει καμία υπαναχώρηση της χώρας στα θέματα αυτά.
Μάλιστα, ο κ. Τζανανόπουλος χαρακτήρισε "ορθότατη πολιτική επιλογή τη επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης" προσθέτοντας ότι "οι αντιδράσεις της τουρκικής πλευράς είναι ακατανόητες στον βαθμό που μιλάμε για την άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας".
"Η νομοθετική διαδικασία για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης, τεχνικά είναι πιο γρήγορη και δίνει την ευκαιρία να έχουμε ευρύτερες συναινέσεις και να τοποθετηθούν σχετικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Καμία υπαναχώρηση δεν υπάρχει ούτε κριτική του πρωθυπουργού στους χειρισμούς του πρώην ΥΠΕΞ για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης. Υπάρχει σαφής δέσμευση για το θέμα και θα προχωρήσουμε σύντομα στην υλοποίηση. Η Ελλάδα ουδέποτε απεμπόλησε οιοδήποτε κυριαρχικό της δικαίωμα στο Αιγαίο".
"Η Τουρκία με την πολιτική της απομονώνεται διεθνώς. Εμείς κρατούμε τους διαύλους επικοινωνίας ανοιχτούς. Δεν θα ρωτήσουμε κανέναν για το πότε θα ασκήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα" τόνισε χαρακτηριστικά.
Kατ. Μπρ.