Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.9°C24.6°C
3 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
23 °C
21.6°C24.3°C
1 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.8°C23.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
22 °C
22.3°C23.0°C
1 BF 58%
Γυναικοκτονίες / Αστυνομικός την άρπαξε από τον λαιμό και της έσπασε το χέρι στην φεμινιστική πορεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γυναικοκτονίες / Αστυνομικός την άρπαξε από τον λαιμό και της έσπασε το χέρι στην φεμινιστική πορεία

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σε μια σοβαρή καταγγελία σε βάρος αστυνομικών προχώρησε διαδηλώτρια που συμμετείχε στην φεμινιστική πορεία που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα στις (10/04), λίγες ημέρες μετά τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο αστυνομικός φέρεται να την άρπαξε από τον λαιμό και της έσπασε το χέρι, όταν μπήκε μπροστά για να προστατεύσει ένα φίλο της που τον χτυπούσαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Μυρσίνη Σακελλαροπούλου δηλώνει στο Documento αποφασισμένη να στραφεί κατά του αστυνομικού που της επιτέθηκε στην πορεία.

Όπως περιέγραψε η ίδια «ένας αστυνομικός τράβηξε έναν από το μπράτσο λέγοντάς του “τελείωσες εσύ, θα έρθεις μαζί μου”. Όταν έγινε αυτό πεταχτήκαμε όλοι μπροστά του. Χωρίς να σπρώξουμε, χωρίς να έχουμε τίποτε πάνω μας. Και άρχισαν να μας χτυπάνε. Δύο αστυνομικοί των ΜΑΤ με τις ασπίδες μάς έσπρωξαν με πάρα πολύ μεγάλη δύναμη κάτω. Μετά συνέχισαν να χτυπάνε με την ασπίδα ενώ ήμασταν πεσμένες κάτω. Και κάπως έτσι εγώ έσπασα το χέρι. Χτυπούσαν ένα φίλο. Μπήκα μπροστά, ένας αστυνομικός με άρπαξε από τον λαιμό και με έσπρωξε προς τον τοίχο. Αυτό φαίνεται πεντακάθαρα σε βίντεο».

Η Μυρσίνη Σακελλαροπούλου τόνισε επίσης ότι στην στην φεμινιστική συγκέντρωση από την πρώτη στιγμή τους έκανε εντύπωση η παρουσία ισχυρής πάνοπλης αστυνομικής δύναμης.

«Πού ήσασταν όλοι εσείς;», «Πού ήταν όλη αυτή η αστυνομική δύναμη;». Και συνέχισε λέγοντας ότι «μιλάμε για πάνω από τρεις τέσσερις διμοιρίες ΜΑΤ, που ήταν φυσικά πάνοπλοι εξαρχής.. Δεν υπάρχουν διακριτικά, παρόλο που με βάση τον νόμο Χρυσοχοΐδη υποχρεούνται να τα φοράνε. Ακολούθησαν και χειρονομίες» ανέφερε η Μυρσίνη Σακελλαροπούλου.

«Κάθε πορεία είναι μια πρόκληση, ένας φόβος για τους γύρω μας. Δεν θα το αφήσω έτσι, θα το κυνηγήσω το δίκιο μου» ανέφερε καταληκτικά η καταγγέλλουσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL