Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.2°C18.7°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.1°C15.1°C
1 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
17.1°C19.0°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
23 °C
22.7°C23.0°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C14.6°C
0 BF 94%
ΠΟΣΠΕΡΤ / «Αθεόφοβοι» - Η αλήθεια για τη μη τηλεοπτική μετάδοση της ακολουθίας της Μεγάλης Τετάρτης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΟΣΠΕΡΤ / «Αθεόφοβοι» - Η αλήθεια για τη μη τηλεοπτική μετάδοση της ακολουθίας της Μεγάλης Τετάρτης

Κωνσταντίνος Ζούλας ΕΡΤ
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Απάντηση στην επίθεση που δέχονται από φιλικά στην κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης για τη μη τηλεοπτική κάλυψη της ακολουθίας της Μεγάλης Τετάρτης από την κρατική τηλεόραση, δίνουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ. Όπως αποκαλύπτει η ΠΟΣΠΕΡΤ, η διοίκηση Ζούλα ενώ γνώριζε ότι χθες ήταν η απεργία για την εργατική Πρωτομαγιά δεν ζήτησε εξαίρεση για την κάλυψη και μετάδοση της θείας λειτουργίας.

«Για μια ακόμη φορά η Διοίκηση Ζούλα προσπαθεί να εκθέσει τους εργαζομένους της ΕΡΤ στα μάτια του ελληνικού λαού λέγοντας μόνο ψέματα» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Όπως επισημαίνει, ουδέποτε η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει αρνηθεί να διαθέσει το απαραίτητο προσωπικό, σεβόμενη πάντα όλους τους Έλληνες πολίτες, πόσω δε μάλλον την Μεγάλη Εβδομάδα. Μάλιστα, σημειώνει ότι στο αίτημα της ραδιοφωνίας και συγκεκριμένα του Πρώτου Προγράμματος, για τη μετάδοση της Θείας Λειτουργίας, δόθηκε άμεσα εξαίρεση. 

«Σήμερα οι αθεόφοβοι ενέπλεξαν και την Αρχιεπισκοπή στέλνοντας το αίτημά της στην Ομοσπονδία. Τους καταστήσαμε σαφές ότι συνομιλητής των εργαζομένων δεν είναι ο εκάστοτε φορέας που κάνει αίτημα για κάλυψη, παρά μόνο η Διοίκηση, και ζητήσαμε αίτημα εξαίρεσης για την Ακολουθία της Μεγάλης Τετάρτης, το οποίο δεν ήρθε ποτέ» τονίζει η ΠΟΣΠΕΡΤ. Αναφέρει δε ότι οι εργαζόμενοι και το VAN εξωτερικών μεταδόσεων της ΕΡΤ ήταν έτοιμοι για τη μετάδοση, περιμένοντας το αυτονόητο αίτημα εξαίρεσης.

«Είναι αξιοπερίεργο και πρέπει να ειπωθεί ότι εδώ και καιρό η Διοίκηση της ΕΡΤ αντιμετωπίζει τις Κυριακάτικες αλλά και τις γιορτινές Θείες Λειτουργίες με αδιαφορία και ελαφρότητα, μη στέλνοντας σκηνοθέτη και παραγωγό στο Πατριαρχείο όπως παλιότερα και με τον πρόθυμο Τριαντάφυλλο Στάγκο να αφήνει τελευταία στιγμή την τύχη της μετάδοσης της Παναγίας Σουμελά σε Τούρκους συναδέλφους, προκαλώντας πολλά προβλήματα αλλά και διαμαρτυρίες από τους πιστούς» αναφέρει ακόμη η ΠΟΣΠΕΡΤ.  

«Ζούλας, Στάγκος και οι υποκόμοι τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν δημιουργήσει τόσα προβλήματα ώστε να ασχοληθούν μαζί τους τα υψηλά κλιμάκια, τόσο της Αρχιεπισκοπής, όσο και του Μαξίμου. Και σαν να μην φτάνουν οι δόλιες μεθοδεύσεις τους, προσπαθούν να ρίξουν το βάρος της μη μετάδοσης της Ακολουθίας του Νιπτήρος στην ΠΟΣΠΕΡΤ και στους εργαζομένους. Ευτυχώς για εμάς, τόσο οι πολίτες, όσο και η Αρχιεπισκοπή ξέρουν ποιος είναι Ζούλας» καταλήγει η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ

ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ

Για μια ακόμη φορά η Διοίκηση Ζούλα προσπαθεί να εκθέσει τους εργαζομένους της ΕΡΤ στα μάτια του ελληνικού λαού λέγοντας ΜΟΝΟ ψέματα. 
Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ απέργησαν όπως και χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι για την εργατική Πρωτομαγιά.  
Στα μεγάλα και σημαντικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα ημέρα απεργίας η Διοίκηση της ΕΡΤ  ζητά από την ΠΟΣΠΕΡΤ εξαίρεση για την κάλυψη και μετάδοσή τους. 

Εδώ να επισημάνουμε ότι: 

Α. Η Διοίκηση γνώριζε εδώ και μέρες για την απεργία και παρ’όλ αυτά δεν ζήτησε καμία εξαίρεση για  τηλεοπτική κάλυψη. 
Β. Στο αίτημα της ραδιοφωνίας και συγκεκριμένα του Πρώτου Προγράμματος, για τη μετάδοση της Θείας Λειτουργίας, δόθηκε άμεσα εξαίρεση. 
Γ. Ουδέποτε η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει αρνηθεί να διαθέσει το απαραίτητο προσωπικό, σεβόμενη πάντα ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες πολίτες, πόσω δε μάλλον την Μεγάλη Εβδομάδα. 
 
Σήμερα οι αθεόφοβοι ενέπλεξαν και την Αρχιεπισκοπή στέλνοντας το αίτημά της στην Ομοσπονδία. Τους καταστήσαμε σαφές ότι συνομιλητής των εργαζομένων δεν είναι ο εκάστοτε φορέας που κάνει αίτημα για κάλυψη, παρά μόνο η Διοίκηση, και ζητήσαμε αίτημα εξαίρεσης για την Ακολουθία της Μεγάλης Τετάρτης, το οποίο δεν ήρθε ΠΟΤΕ.  
Οι εργαζόμενοι και το VAN εξωτερικών μεταδόσεων της ΕΡΤ ήταν έτοιμοι για τη μετάδοση. Περίμεναν το αυτονόητο - ένα ΑΙΤΗΜΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ.
 
 Είναι αξιοπερίεργο και πρέπει να ειπωθεί ότι εδώ και καιρό η Διοίκηση της ΕΡΤ αντιμετωπίζει τις Κυριακάτικες αλλά και τις γιορτινές Θείες Λειτουργίες με αδιαφορία και ελαφρότητα, μη στέλνοντας ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ και ΠΑΡΑΓΩΓΟ στο Πατριαρχείο όπως παλιότερα και με τον πρόθυμο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΣΤΑΓΚΟ να αφήνει τελευταία στιγμή την τύχη της μετάδοσης της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ σε Τούρκους συναδέλφους, προκαλώντας πολλά προβλήματα αλλά και διαμαρτυρίες από τους πιστούς.  

Ζούλας, Στάγκος και οι υποκόμοι τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν δημιουργήσει τόσα προβλήματα ώστε να ασχοληθούν μαζί τους τα υψηλά κλιμάκια, τόσο της Αρχιεπισκοπής, όσο και του Μαξίμου.  
Και σαν να μην φτάνουν οι δόλιες μεθοδεύσεις τους, προσπαθούν να ρίξουν το βάρος της μη μετάδοσης της Ακολουθίας του Νιπτήρος στην ΠΟΣΠΕΡΤ και στους εργαζομένους.
Ευτυχώς για εμάς, τόσο οι πολίτες, όσο και η Αρχιεπισκοπή ξέρουν ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΖΟΥΛΑΣ.  

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL