Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C21.1°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.4°C19.4°C
4 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.1°C16.0°C
2 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.1°C22.2°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C17.0°C
3 BF 55%
I Cook Greek / Κατσικίσιο τυρί στο τηγάνι με τραγανή κρούστα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

I Cook Greek / Κατσικίσιο τυρί στο τηγάνι με τραγανή κρούστα

Κατσικίσιο τυρί στο τηγάνι με τραγανή κρούστα
Κατσικίσιο τυρί στο τηγάνι με τραγανή κρούστα

Μια συμβουλή πριν από τη συνταγή: Το σεβρ είναι ιδιαίτερο γαλλικό φρέσκο κατσικίσιο τυρί με μεστή και έντονη γεύση και επίμονη επίγευση. Όταν ωριμάσει, αποκτά κρούστα. Στην Ελλάδα τέτοια τυράκια φτιάχνονται στη Φάρμα Μαλτέζου. Στο κατσικίσιο τυρί ταιριάζουν πολύ και οι γλυκόξινες μαρμελάδες από κρεμμύδια, παντζάρια, ντομάτες.

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. κατσικίσιο τυρί τύπου Chevre, κομμένο σε φέτες
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 1 φλιτζάνι τρίμμα μπαγιάτικου ψωμιού
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Περνάτε κάθε κομμάτι τυριού πρώτα από το αυγό και στη συνέχεια από τα ψίχουλα του ψωμιού.
  2. Βάζετε το λάδι σε τηγάνι να ζεσταθεί και τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά τα τυριά μέχρι να χρυσίσουν από τη μια μεριά. Τα γυρίζετε να ψηθούν αι από την άλλη. Σερβίρετε μαζί με πράσινη σαλάτα και σάλτσα τσίλι ή με ψητά λαχανικά.

Διαβάστε περισσότερα για τη συνταγή στο icookgreek.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL