Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.1°C20.9°C
3 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C22.6°C
3 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
19.9°C20.5°C
2 BF 45%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
16.6°C19.3°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.9°C19.9°C
0 BF 45%
Βενιζέλειο / Καταρρέει το νοσοκομείο - Σταματούν και τα τακτικά και απογευματινά ιατρεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βενιζέλειο / Καταρρέει το νοσοκομείο - Σταματούν και τα τακτικά και απογευματινά ιατρεία

Το Βενιζέλειο νοσοκομείο
ΓN Ηρακλείου Βενιζέλειο

Άλλη μια απόδειξη της απαξίωσης και υποβάθμισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αποτελεί το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, το οποίο βρίσκεται υπό κατάρρευση.

Και αυτό γιατί μετά τη διακοπή των προγραμματισμένων χειρουργείων, με απόφαση της γενικής συνέλευσης, αναστέλλεται και η λειτουργία των τακτικών και απογευματινών ιατρείων, από τις 15 Οκτωβρίου.

Γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό εμφανίζονται απογοητευμένοι, με τους ίδιους,σύμφωνα με το Cretalive, να κάνουν λόγο για πρωτοφανείς καταστάσεις που σε καμία περίπτωση δε συνάδουν με μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα και να σημειώνουν ότι το ιστορικό νοσοκομείο του Ηρακλείου, έχει ήδη καταρρεύσει.

Ο πρόεδρος των Εργαζομένων Μανώλης Μενεγάκης, περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση, αναδεικνύοντας σε μείζον ζήτημα τη σοβαρή έλλειψη γιατρών σε διάφορες κλινικές του νοσοκομείου, αλλά και έλλειψη νοσηλευτικού, διοικητικού και επικουρικού προσωπικού. 

Το μέλος του Σωματείου των Εργαζομένων στο Βενιζέλειο, Δημήτρης Φλυτζανής, μιλώντας στην τοπική ιστοσελίδα, σημείωσε πως η απόφαση για παύση και των τακτικών και απογευματινών εργασιών οφείλεται στην έλλειψη ιατρικού (και όχι μόνο) προσωπικού. 

Ο χειρουργός, μέλος της Τριμελούς Επιτροπής Γιατρών του Βενιζέλειου, Γιώργος Κωστάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως το «σημείο - μηδέν» έχει έρθει για το Βενιζέλειο. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι και οι ειδικευόμενοι γιατροί παραιτούνται ομαδικά αναζητώντας καλύτερη εκπαίδευση, καθώς «το Βενιζέλειο αυτή τη στιγμή αδυνατεί να τους εκπαιδεύσει». «Το πρόβλημα είναι πια στα χέρια του υπουργείου» πρόσθεσε.

https://www.youtube.com/watch?v=mfqXrphJg-c

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL