Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.0°C19.8°C
3 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.1°C17.6°C
1 BF 84%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.3°C22.0°C
4 BF 53%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
16 °C
15.8°C18.2°C
4 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
15.2°C15.2°C
1 BF 90%
Αλεξανδρούπολη / Καταρρέει το αφήγημα του «σερίφη» του Έβρου - Ελεύθεροι οι πρόσφυγες που απήγαγε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλεξανδρούπολη / Καταρρέει το αφήγημα του «σερίφη» του Έβρου - Ελεύθεροι οι πρόσφυγες που απήγαγε

Πρόσφυγες μετανάστες Έβρος
SCREENSHOT

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν σύμφωνα με το ethnos.gr, οι τέσσερις πρόσφυγες, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για εμπρησμό και απήχθησαν από τον ακροδεξιό αυτόκλητο «σερίφη» που τους φόρτωσε στο τρέιλερ του αυτοκινήτου του στον Έβρο, αποκαλώντας τους «κομμάτια». 
 
Σημειώνεται πως οι κατηγορίες σε βάρος τους στηρίχθηκαν αποκλειστικά και μόνο από τα όσα κατέθεσε ο άνδρας που τους άρπαξε παράνομα και τους συνέλαβε ισχυριζόμενος πως «θα μας κάψουν» και καλώντας τους συμπολίτες του σε αντιμεταναστευτικό πογκρόμ. 

Το γεγονός ότι αφέθηκαν ελεύθεροι και χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, αποδεικνύει πως τα όσα τους αποδόθηκαν δεν τοποθετούνται σε στέρεα βάση. 

Υπενθυμίζεται πως οι 13 πρόσφυγες κατηγορήθηκαν για μια σειρά από αδικήματα, όπως η απόπειρα εμπρησμού με κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, η κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και η παράνομη είσοδος στη χώρα. 

Οι υπόλοιποι εννέα μετανάστες, αναμένεται να απολογηθούν τη Δευτέρα 28 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται πως οι τρεις κατηγορούμενοι δράστες της απάνθρωπης αρπαγής των προσφύγων έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, αφού εισαγγελέας και ανακριτής διαφώνησαν για την προφυλάκισή τους. 

Η διαδικασία της προανάκρισης έγινε χωρίς να ακουστεί καθόλου η φωνή των προσφύγων, ενώ δεν κλήθηκαν να καταθέσουν ούτε ως μάρτυρες του βίαιου περιστατικού του οποίου υπήρξαν θύματα. 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL