Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.1°C17.0°C
3 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.4°C13.8°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.4°C14.4°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.5°C14.1°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
1 BF 75%
ΠΟΕΔΗΝ / Λουκέτο σε δύο οικοτροφεία της Αττικής λόγω άθλιων συνθηκών διαβίωσης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΟΕΔΗΝ / Λουκέτο σε δύο οικοτροφεία της Αττικής λόγω άθλιων συνθηκών διαβίωσης

Άδειος διάδρομος νοσοκομείου με καρέκλες στα δεξιά, πόρτες και ένα πυροσβεστήρα αριστερά, στον τοίχο
Φωτογραφεία αρχείου EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Λουκέτο μπήκε, μετά από παρέμβαση εισαγγελέα, σε δύο οικοτροφεία της Αττικής, λόγω άθλιων συνθηκών διαβίωσης.

Πρόκειται για ένα οικοτροφείο στην περιοχή του Βύρωνα και ένα στο Ελληνικό, τα οποία διαχειρίζονται Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σε υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας.

«Κάποιες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στις υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας, δεν σέβονται τους περιθαλπόμενους, δεν σέβονται τον πακτωλό χρημάτων που λαμβάνουν από κοινοτικά κονδύλια, από το κράτος, από χορηγίες και  φιλοξενούν σε άθλιες συνθήκες τους περιθαλπόμενους.  Δεν είναι μόνο η Κιβωτός. Ειδοποιηθήκαμε στο Δρομοκαϊτειο ότι κλείνουν δύο οικοτροφεία μη κερδοσκοπικής οργάνωσης.

Ένα στο Βύρωνα και ένα στο Ελληνικό. Φιλοξενούν 30 άτομα με ψυχική νόσο. Κλείνουν λόγω άθλιων συνθηκών διαβίωσης. Επενέβη ο εισαγγελέας για τη προστασία των φιλοξενούμενων. Πολύ σωστά κάνει το κράτος και τα κλείνει και θα πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη» ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο κ. Γιαννάκος συμπλήρωσε ακόμα ότι δεν είναι η λύση να μεταφερθούν οι ασθενείς των συγκεκριμένων οικοτροφείων στα δύο νέα οικοτροφεία του Δρομοκαϊτειου, τα οποία δημιουργήθηκαν για τη φιλοξενία 40 χρόνιων ασθενών του ιδρύματος.  «Μάλιστα έχει γίνει η σχετική προετοιμασία. Τι θα πούμε στους ασθενείς τώρα που είναι χαρούμενοι που φεύγουν μετά από χρόνια από το Δρομοκαΐτειο;» διερωτήθηκε ο κ Γιαννάκος. Τελικά οι 30 ασθενείς θα μεταφερθούν σε άλλα οικοτροφεία.

«Και έτσι, όμως, χάνονται 30 πολύτιμες θέσεις φιλοξενίας υπεραπαραίτητες για την αποασυλοποίηση, κοινωνική επανένταξη των ψυχικά ασθενών. Να υπάρξει αυστηρός έλεγχος στις ΜΚΟ. Καμία δεν είναι υπεράνω υποψίας. Να μπει φρένο επιτέλους στη λειτουργία τους» κατέληξε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL