Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.9°C17.0°C
3 BF 68%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.9°C19.3°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.1°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
13.4°C13.5°C
1 BF 69%
Ειδικό Δικαστήριο / Χωρίς το παραμικρό στοιχείο η κατάθεση της Ράικου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ειδικό Δικαστήριο / Χωρίς το παραμικρό στοιχείο η κατάθεση της Ράικου

Ειδικό δικαστήριο
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Άνθρακες» αποδείχθηκε για άλλη μία φορά ο θησαυρός της κυβέρνησης για «σκάνδαλο Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη» μετά και τη σημερινή κατάθεση της πρώην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράικου στο ειδικό δικαστήριο.

Η κα Ράικου απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου δεν παρουσίασε κάποιο στοιχείο εναντίον οποιουδήποτε από τους κατηγορούμενους ούτε μπόρεσε να διαβεβαιώσει για τίποτα από όσα αναφέρονται στο κατηγορητήριο.

Αντίθετα, εξέφρασε γενικά και αόριστα την αίσθησή της ότι δεχόταν πιέσεις, χωρίς ωστόσο να τις στοιχειοθετήσει, πότε τις δέχθηκε, με ποιο τρόπο και από ποιον, συγκεκριμένα. Το μόνο που είπε είναι ότι είχε την αίσθηση ότι δεχόταν πιέσεις από τον Δ. Παπαγγελόπουλο και από τη δημοσιογράφο Γ. Παπαδάκου η οποία αξίζει να σημειώσουμε ότι ως δημοσιογράφος έκανε ερωτήσεις για την ανάγκη του ρεπορτάζ και πιο σημαντικό έχει ήδη απαλλαχτεί από τις κατηγορίες.

Όσον αφορά στην αιτία για την οποία δεν έστειλε την καταγγελία των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ στη Βουλή, την περίοδο πριν αναλάβει η Ελ. Τουλουπάκη τη θέση της, δήλωσε ότι σε αυτή, δεν αναφέρονταν ονόματα βουλευτών και άρα δεν υπήρχε λόγος να τη στείλει. Σε ερώτηση της προέδρου ότι το ίδιο επικαλείται και η κα Τουλουπάκη, η κα Ράικου επέλεξε να δώσει την ίδια απάντηση, αποφεύγοντας να απαντήσει για την Ελ. Τουλουπάκη.

Τέλος σχετικά με τους υπόλοιπες υποθέσεις που είχε στο γραφείο της και δεν διαβίβασε στη Βουλή η ίδια έμεινε στην ίδια γραμμή λέγοντας ότι δεν περιλαμβάνονταν ονόματα βουλευτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL