Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
17.2°C20.7°C
1 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.6°C19.4°C
1 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.0°C19.9°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.5°C20.4°C
2 BF 50%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.9°C18.0°C
2 BF 72%
Δίκη Φιλιππίδη / Προς αίτημα για κατ' αντιπαράσταση εξέταση Νίνου-Μπιμπίλα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δίκη Φιλιππίδη / Προς αίτημα για κατ' αντιπαράσταση εξέταση Νίνου-Μπιμπίλα

ΜΠΙΜΠΙΛΑΣ ΔΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ
Φωτογραφία αρχείου ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Η υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη πρόκειται να ζητήσει από την έδρα να εξεταστούν κατ' αντιπαράσταση η σύζυγος του κατηγορούμενου για βιασμούς Ελπίδα Νίνου και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας, όπως έγινε γνωστό μετά την κατάθεση του τελευταίου. Αιτία φαίνεται ότι είναι η εντελώς διαφορετική εικόνα που περιέγραψε ο κ. Μπιμπίλας για το βαθμό στον οποίο η σύζυγος Φιλιππίδη είχε γνώση σχέσεων που διατηρούσε, στο χώρο της δουλειάς του.

Ό κ. Μπιμπίλας μεταξύ άλλων υποστήριξε για την πρώτη καταγγέλλουσα, ότι «την ξέρω από παιδί. Με τη μητέρα της είμαστε φίλοι όσο ήμουν με τον Πέτρο. Δεθήκαμε με μια μεγάλη αγάπη μέχρι σήμερα και πήγαινα τακτικά στο σπίτι της. Δεν είχαν προβλήματα με τον σύντροφο της, επιχείρησε ήρεμη οικογενειακή ζωή. Γνώρισα την μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας στον Πέτρο. Το 2003 ή 2004 πήγα στο Πέτρο και του είπα να γνωρίσει μια φίλη μου, αλλά του έκανα επισήμανση "πρόσεχε μην της την πέσεις". Είχε αυτή την τάση να τσιλιμπουρδιζει δυστυχώς. Αφού γνωρίστηκαν της είπε να ξανάρθει μαζί με τον σύντροφο της, γνωστό τραγουδιστή».

«Το 2010, η μητέρα της και η Ελπίδα Νίνου ήρθαν κατά σύμπτωση στην ίδια παράσταση και η Ελπίδα μας είπε, θέλω να σας μιλήσω. Στο αυτοκίνητο μας είπε ένα απίστευτο, ότι η καταγγέλλουσα ενοχλεί τον Πέτρο, ότι έχει σχέση μαζί του... με εξέπληξε... τη ρώτησα πού το ξέρει και μου είπε ότι είχε δει τα μηνύματα της».

Σε ερώτηση του προέδρου αν «το 2010, η Ελπίδα Νίνου σας ανέφερε ότι έστελνε μηνύματα στον σύζυγο της η καταγγέλλουσα;», ο κ. Μπιμπίλας απάντησε ότι «όλα αυτά τα χρόνια είχα καταλάβει ότι παρακολουθούσε ο ένας τα κινητά του αλλού. Και της είπα είναι δυνατόν; Αφού ξέρεις ότι κολλάει σε κορίτσια. Και γιατί δεν πήρε τη μάνα της κατευθείαν ο Πέτρος αν ενοχλείται; Αν ο Πέτρος δεν ήταν εντάξει - για αυτό έχω στεναχωρηθεί παρά πολύ - θα έπρεπε να πάρει τη μητέρα της να της πει ότι η κόρη σου μου ασκεί σεξουαλική πίεση. Το αντίθετο έγινε, δεν έγινε τίποτα. Δεν μπορώ να θυμάμαι επακριβώς τί ειπώθηκε. Θυμάμαι τη λέξη "διείσδυση", ότι "δε με νοιάζει αν υπήρχε", αλλά ότι η Ελπίδα ενοχοποιούσε το παιδί και της έλεγα εγώ ότι "τον ξέρεις, πως είναι δυνατόν να το πιστεύεις αυτό; Η μικρή φαντάζομαι δεν το είπε γιατί φοβόταν"».

Στον ηλεκτρονικό Τύπο αναδημοσιεύονται εκτενή αποσπάσματα όσων ειπώθηκαν κατά την κατάθεση Μπιμπίλα:

«Πάρε την να μη μιλήσει»

Πρόεδρος: Η γυναίκα αυτή έχει καταγγείλει το 2008 δυο περιστατικά βιασμών. Πως το κρίνετε που το 2010 λέει ότι τον βλέπει σαν πατέρα;

Μάρτυρας: Για να κρύψει από τη μητέρα της αυτό που της είχε συμβεί, πιθανόν να το είπε. Η μητέρα της μου είπε ότι η καταγγέλλουσα τής είπε ότι τον βλέπει σαν πατέρα της, αν είχαν συμβεί αυτά που έλεγαν. Αυτό μετέφερα στην κυρία Νίνου.

Πρόεδρος: Ήσασταν κοντά στον κατηγορούμενο και την οικογένεια του, αλλά είστε και μέσα στον χώρο του θεάτρου. Ακούσατε ποτέ κάτι ανησυχητικό, ώστε να του πείτε «ακούγεται αυτό για εσένα Πέτρο». Κάτι να σας ανησυχήσει να σας προβληματίσει;

Μάρτυρας: Πολύ συχνά, σε κάθε παράσταση, είχε σχέση με κάποια από τα κορίτσια και η Ελπίδα ήξερε ή προσπαθούσε να μάθει ποια ήταν. Δεν χρειαζόταν να μου το πει κάποιος. Το είχε ως φυσιολογικό πράγμα στη ζωή του ότι ο ίδιος είχε σχέσεις με παρά πολλές γυναίκες.

Για τις καταγγελίες των άλλων δύο γυναικών, ο Σπύρος Μπιμπίλας κατέθεσε ότι δεν είχε καμία γνώση, ωστόσο, όπως είπε, ο κατηγορούμενος τον καλούσε ιδιαίτερα αγχωμένος για να μάθει αν υπήρξαν και άλλες καταγγελίες σε βάρος του, αφού βγήκαν οι τρεις πρώτες επώνυμες ηθοποιοί.

«Το τελευταίο τηλεφώνημα έγινε για να μου πει: «πάρε την να μη μιλήσει». Τότε απογοητεύθηκα από αυτόν....» ανέφερε ο μάρτυρας.

«Έχει ακουστεί στο παρελθόν κάτι από το καμαρίνι»

Πολ. Αγωγή: ποιοι είναι οι φίλοι του κατηγορουμένου;

Μάρτυρας: Υπήρχαν κατά περιόδους και μετά έφευγαν. Οι κουμπάροι του έκοψαν κάθε σχέση εδώ και δέκα χρόνια για παράδειγμα.

Πολ. Αγωγή: Είναι ένας άνθρωπος που τον άφησαν όλοι στη δύσκολη στιγμή;

Μάρτυρας:: Είδαν ίσως κάποια πράγματα ή ήρθαν σε ρήξη στο θέατρο. Ούτε εγώ είχα στο τέλος αυτή την τόσο στενή σχέση. 

Πολ. Αγωγή: Άφηνε κόσμο στις πρόβες;

Μάρτυρας:: Σπάνια αλλά άφηνε όσους ήθελε. Αν θέλαμε εμείς κάποιον έπρεπε να τον ενημερώσουμε.

Πολ. Αγωγή: Για το έργο για το οποίο κλήθηκε η δεύτερη καταγγέλλουσα ήταν οι «Κουζίνες» και τον κάλεσε η βοηθός του Φιλιππίδη. Υπήρχε περίπτωση εν άγνοια του να το κάνει;

Μάρτυρας:: Αποκλείεται. 

Πολ. Αγωγή: Μπορούσε να προστεθεί ρόλος;

Μάρτυρας:: Ό,τι θέλεις κανείς πια στα έργα. Εννοείται.

Πολ. Αγωγή: Γνωρίζετε εσείς αν ήταν αποτρεπτικό το να βρίσκεται στο θέατρο στο να κάνει κάποιες πράξεις;

Μάρτυρας: Όχι, θα μπορούσε. Είχε δικό του μεγάλο καμαρίνι, θα μπορούσε. 

Πρόεδρος: Δε θα μπορούσε να ακουστεί; Αν υπήρχαν άλλοι δίπλα;

Μάρτυρας: Ε, τώρα δε μπορώ να πω ονόματα αλλά έχει ακουστεί στο παρελθόν κάτι από το καμαρίνι. Μου το έχουν πει.

«Υπήρχαν φίλοι κατά περιόδους, κάτι συνέβαινε και διακόπτανε»

Πολιτική Αγωγή: Το εξώδικο που έστειλε ο κατηγορούμενος το ξέρετε;

Μάρτυρας: Το διάβασα στα ΜΜΕ

Πολιτική Αγωγή: Όταν εστάλη είχε γίνει η καταγγελία;

Μάρτυρας: Όχι.

Πολιτική Αγωγή: Σας κάλεσε κανείς να σας ρωτήσει αν έρχονται και άλλες καταγγελίες;

Μάρτυρας: Ναι και με ρώτησαν και για τον Φιλιππίδη, τους απαντούσα ότι δεν γνώριζα.

Πολιτική Αγωγή: Ποιοι ήταν οι φίλοι του κατηγορούμενου;

Μάρτυρας: Υπήρχαν φίλοι κατά περιόδους, όμως κάτι συνέβαινε και διακόπτανε αυτές τις σχέσεις μαζί του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL