Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C19.8°C
2 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C17.6°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C19.4°C
3 BF 83%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.8°C17.8°C
2 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.1°C
0 BF 94%
Ίντερνετ / Πρόβλημα στο Cloudflare έριξε ιστοσελίδες σε όλο τον κόσμο - Επηρεάστηκε και το avgi.gr
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ίντερνετ / Πρόβλημα στο Cloudflare έριξε ιστοσελίδες σε όλο τον κόσμο - Επηρεάστηκε και το avgi.gr

Διαδίκτυο και ίντερνετ σε λάπτοπ
(PIXABAY.COM)

Σημαντικά προβλήματα σε ιστοσελίδες σε όλο τον κόσμο προκάλεσε διακοπή λειτουργίας στο δίκτυο διανομής περιεχομένου Cloudflare. Εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου βρέθηκαν μπροστά στο μήνυμα «500 Internal Server Error» όταν προσπάθησαν να συνδεθούν σήμερα Τρίτη 21 Ιουνίου το πρωί σε διάφορα sites και στη χώρα μας, ενώ επηρεάστηκε και το avgi.gr.

Το Cloudflare, που λειτουργεί ως δίκτυο παράδοσης περιεχομένου και διανεμημένο DNS (διακομιστής ονομάτων τομέα), χρησιμοποιείται από ιδιοκτήτες ιστοτόπων για προστασία από φορτία αιχμής, επιθέσεις ανεπιθύμητων σχολίων και επιθέσεις DDos (κατανεμημένη άρνηση υπηρεσίας).

Σε ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, το Cloudflare αναγνώρισε το πρόβλημα και λίγο αργότερα ότι το ζήτημα λύθηκε, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τι το προκάλεσε.

«Η ομάδα του Cloudflare γνωρίζει για τα τρέχοντα προβλήματα της υπηρεσίας και εργάζεται για την επίλυση τους το συντομότερο δυνατό. Οι ενημερώσεις μπορούν να παρακολουθούνται εδώ», ανέφερε αρχικά.

«Το περιστατικό έχει επιλυθεί» σημείωσε λίγα λεπτά αργότερα.

Σημειώνεται ότι στο Downdetector αναφέρθηκαν προβλήματα σε σελίδες και εφαρμογές, όπως οι Google, Skype, Discord, Shopify, Fitbit, JustEat και Ladbrokes.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL