Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C22.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C22.1°C
2 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.0°C19.9°C
2 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.8°C18.6°C
0 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
20.2°C20.2°C
1 BF 54%
Σήφης Βαλυράκης / Μετά τον σάλο ανοίγει ξανά η έρευνα για τον θάνατό του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήφης Βαλυράκης / Μετά τον σάλο ανοίγει ξανά η έρευνα για τον θάνατό του

Ο Σήφης Βαλυράκης
(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)

Έρευνες εκ νέου ξεκινά η αστυνομία στην υπόθεση του θανάτου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη, καθώς με βάση στοιχεία που προσκόμισε η οικογένεια,  η αστυνομία θα κρατήσει ανοιχτό τον φάκελο της υπόθεσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ύστερα από πιέσεις της οικογένειας του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, η υπόθεση δεν θα μπει στο αρχείο, αφού έγινε δεκτή η προσφυγή στην Εισαγγελία Εφετών Χαλκίδας. Επιστρέφει έτσι η άσκηση δίωξης για ανθρωποκτονία και η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τα αίτια που κόστισαν την ζωή του Σήφη Βαλυράκη.

Στις 9 Σεπτεμβρίου η Δικαιοσύνη έστειλε την υπόθεση στο αρχείο, καθώς, σύμφωνα με την Εισαγγελία Χαλκίδας, «για 12 διαφορετικούς λόγους, ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη δεν οφείλεται σε ανθρωποκτονία από πρόθεση».

Τον Οκτώβριο, οι δικηγόροι της οικογένειας ανέφεραν πως ο θάνατος του πρώην υπουργού επήλθε μετά από αρκετά χτυπήματα. Είχαν αναφέρει μάλιστα ότι υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό το οποίο δείχνει την προσέγγιση ενός άλλου σκάφους αλλά και μαρτυρίες που κάνουν λόγο για διαπληκτισμό του με ψαρά.

Όπως είχαν δηλώσει οι δικηγόροι Μανώλης Φωτάκης και  Κώστας Παπαδάκης, από σωρεία ευρημάτων και στοιχείων της δικογραφίας προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι ο θάνατος του δεν οφείλεται σε ατύχημα αλλά σε ανθρωποκτονία από πρόθεση. Καθώς από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης, όπως έχουν αξιολογηθεί και από την τεχνική σύμβουλο – ιατροδικαστή της οικογένειας, προκύπτει ότι τα δέκα πέντε (15) χτυπήματα που έφερε ο θανών, τα περισσότερα στο κεφάλι, πρόσωπο, αυχένα κλπ, έχουν προκληθεί από διαφορετικά μεταξύ τους όργανα.

Για πρωτόγνωρη και ύποπτη αντιμετώπιση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη είχε κάνει μεταξύ άλλον λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Παύλος Πολάκης με ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL