Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.0°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C21.9°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.9°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.3°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.8°C
2 BF 31%
Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών  / Στον αέρα όλοι οι οικογενειακοί γιατροί στο τέλος της εβδομάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών  / Στον αέρα όλοι οι οικογενειακοί γιατροί στο τέλος της εβδομάδας

ΠΑΤΟΥΛΗΣ
ΓΡ. Τ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ / EUROKINISSI

Με επιστολή του προς το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά άμεση ενημέρωση για τις συμβάσεις των οικογενειακών γιατρών.

«Οι συνάδελφοί μας, τρεις ημέρες πριν την λήξη των συμβάσεων τους, δεν γνωρίζουν πως θα ασκήσουν το λειτούργημά τους από 01.10.2021», τονίζει ο ΙΣΑ. «Όπως αντιλαμβάνεστε, θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα προκειμένου να μην φθάνουμε κάθε φορά στην ύστατη στιγμή και οι συνάδελφοι οικογενειακοί γιατροί να αγωνιούν για την λειτουργία των ιατρείων τους. Ενόψει των ανωτέρω αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες σας και την σχετική ενημέρωση μας».

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ (και Περιφερειάρχης Αττικής) Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά ότι «πρέπει να ενισχυθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Οι οικογενειακοί ιατροί παίζουν κρίσιμο ρόλο στην υγειονομική θωράκιση απέναντι στην πανδημία και τη διατήρηση της υγείας των πολιτών».

Τα «καρφιά» Πατούλη κατά της πολιτικής απαξίωσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που έχει ακολουθήσει από την ανάληψη της εξουσίας η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά και της αδυναμίας σωστής διαχείρισης από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας (τόσο του πρώην υπουργού Βασίλη Κικίλια όσο και του νυν Θάνου Πλεύρη), φαίνεται να επιβεβαιώνουν ότι ο περιφερειάρχης συνεχίζει να «μπαίνει σφήνα» στο προσκήνιο, όπως έκανε και προ λίγων ημερών, όταν ενώ βρέθηκε δίπλα στον Κ. Μητσοτάκη κατά την πανηγυρική έναρξη του Ράλι Ακρόπολις, «εκδιώχθηκε» από την πρώτη σειρά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL