Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.5°C16.5°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.1°C
2 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C13.3°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.1°C13.6°C
2 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
8 °C
7.9°C11.8°C
0 BF 81%
Νίκη Κεραμέως / Αδικαιολόγητες οι απουσίες λόγω κορωνοϊού – Οργή γονέων για τα ανεπαρκή μέτρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκη Κεραμέως / Αδικαιολόγητες οι απουσίες λόγω κορωνοϊού – Οργή γονέων για τα ανεπαρκή μέτρα

ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Αμετακίνητη στην απόφαση να τηρηθεί αυστηρό πλαίσιο στο ζήτημα με τις απουσίες των μαθητών εμφανίστηκε η υπουργός Παιδείας. Παρά το γεγονός ότι δεν ακούγεται ρεαλιστικό το να υπάρχουν κρούσματα σε ένα τμήμα και οι γονείς να συνεχίσουν να στέλνουν τα παιδιά τους για μάθημα, η Νίκη Κεραμέως υποστήριξε τη θέση της.

Ενώ ξεκαθάρισε ότι στο ζήτημα με τις απουσίες παιδιών σε περίπτωση κρούσματος επειδή οι γονείς του φοβούνται να το στείλουν για μάθημα, δεν προβλέπεται να χαλαρώσει το σύστημα με τις απουσίες.

Σχετικά με την ανησυχία των γονέων, μιλώντας στο ΣΚΑΙ επέμεινε ότι υπάρχουν δυο παράγοντες που διαφοροποιούν την φετινή χρονιά σε σχέση με την περσινή, «το εμβόλιο αλλάζει τα δεδομένα και είναι το πρώτο στοιχείο, ενώ το δεύτερο είναι το αυξημένο testing».

«Απομονώνονται τα κρούσματα και έχουμε αυξημένο testing» υποστήριξε η Νίκη Κεραμέως . «Ακολουθούμε την διεθνή τάση. Τα παιδιά θα κάνουν εργαστηριακό τεστ, είναι ασφαλές. Πρέπει να είμαστε ευτυχείς που υπάρχει τόσο αυξημένος έλεγχος. Εβδομάδες συζητάγαμε για το πρωτόκολλο με τους ειδικούς.», πρόσθεσε η Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός επέμεινε ότι με βάση τα πρωτόκολλα που ισχύουν, τα τμήματα στα σχολεία θα κλείνουν μεμονωμένα αν χρειαστεί και δεν προβλέπεται οριζόντιο κλείσιμο του σχολείου.

Πάντως σκληρή κριτική για το άνοιγμα των σχολείων με «ανεπαρκή» μέτρα αντιμετώπισης της μετάδοσης του ιού που εξήγγειλε η κυβέρνησης, κάνει λόγο η «Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.)».

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση «ενώ μόνο το 25% των μαθητών Λυκείου και το 13% των μαθητών Γυμνασίου έχουν λάβει την 1η δόση του εμβολίου, ενώ το 100% των παιδιών Δημοτικού και Νηπιαγωγείου είναι ανεμβολίαστα, ενώ το 20% των κρουσμάτων τον Αύγουστο αφορούσαν παιδιά, η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα μέτρο για αραίωση των μαθητών ανά τάξη, για καθημερινή 2πλή και 3πλή απολύμανση των χώρων με πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού, για εθελοντικό και μαζικό εμβολιασμό και μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ μέσα στα σχολεία. Αντίθετα μάλιστα, κάνει λάστιχο τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ».

Επιπλέον, με έμφαση τονίζουν πως «δεν θα αφήσουμε τα σχολεία μας να γίνουν κέντρα υπερμετάδοσης του ιού, με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για την υγεία των παιδιών μας».

Μάλιστα καλούν σε διαμαρτυρία στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη στις 6:30 μμ στα Προπύλαια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL