Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.6°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.0°C22.1°C
2 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
4 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
2 BF 32%
Πρόκληση / Χρυσαυγίτες «οπαδοί» προωθούν το ρατσισμό ανενόχλητοι έξω από την ΕΠΟ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρόκληση / Χρυσαυγίτες «οπαδοί» προωθούν το ρατσισμό ανενόχλητοι έξω από την ΕΠΟ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΤΡΑΤΙΑ ΕΠΟ screenshot

Το Euro 2020 που διεξάγεται αυτές τις ημέρες με ένα χρόνο καθυστέρηση λόγω της πανδημίας covid-19, έχει μεταξύ άλλων ενσωματώσει μία σημαντική δράση κατά του ρατσισμού, σε συνέχεια του Black Lives Matter στις ΗΠΑ και της διεθνούς έκτασης που έλαβε στη συνέχεια. Παίχτες, προπονητές και άνθρωποι των ομάδων, γονατίζουν πριν από κάθε αγώνα, σε μία προσπάθεια να διαδοθεί το μήνυμα εναντίον κάθε ρατσιστικής πρακτικής. Πέραν χαρακτηριστικών εξαιρέσεων, όπως συνέβη με οπαδούς της Ουγγαρίας ή της Αγγλίας, καθώς και τους παίχτες της Ρωσίας, η πρωτοβουλία αυτή αγκαλιάστηκε ευρέως.

Aυτό όπως φαίνεται καθόλου δεν άρεσε στα κατάλοιπα της Χρυσής Αυγής που μετά την μεθοδική αποβολή τους από τα ελληνικά γήπεδα από τους οργανωμένους (με ουσιαστικά μόνο μία και κραυγαλέα εξαίρεση), ψάχνουν ξανά πεδίο... ύπαρξης. Χτες Κυριακή λοιπόν, ενώ όλοι οι φίλαθλοι παρακολουθούσαν τις προσπάθειες των αθλητών, δημοσιεύτηκε σε ακροδεξιές ιστοθέσεις φωτογραφία όπου οκτώ κρανοφόροι με ένα πανό εναντίον αυτής της πρωτοβουλίας στήθηκαν ανενόχλητοι για φωτογράφηση έξω από τα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ως «Γαλάζια Στρατιά».

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΤΡΑΤΙΑ ΕΠΟ

Ο προφανής στόχος τους να παραστήσουν ότι... υπάρχουν ως οτιδήποτε στα ελληνικά γήπεδα, δεν υλοποιείται με φωτογραφήσεις. Θα πρέπει να τολμήσουν να εμφανιστούν και εκεί που υπάρχουν οργανωμένοι οπαδοί. Εκεί είναι που θα φανεί αν μπορούν να σταθούν προκλητικές θέσεις περί «φυλάκισης αθώων» που πρέπει να ελευθερωθούν και το κατά πόσο «επαναδραστηριοποιήθηκε» η «Γαλάζια Στρατιά», όπως υποστηρίζει η ανακοίνωση στο ethnikismos.net.

Κατά τα λοιπά, η ΕΛΑΣ θα έπρεπε να εξηγήσει ποια ακριβώς φύλαξη παρέχεται στα γραφεία της Ομοσπονδίας, που να τα καθιστά προσβάσιμα για φωτογράφηση αντίστοιχη αυτής που θα κάνουν για τον Dior στην Ακρόπολη...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL