Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C23.2°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.5°C20.1°C
3 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
20.5°C26.5°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.9°C18.5°C
4 BF 63%
Κορωνοϊός / Απομακρύνεται το σενάριο να αρθεί το lockdown
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Απομακρύνεται το σενάριο να αρθεί το lockdown

(EUROKINISI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στη δεύτερη εβδομάδα γενικού lockdown δεν εμφανίζονται σημάδια υποχώρησης των κρουσμάτων, γεγονός που απομακρύνει την πιθανότητα σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων από την 1η Δεκέμβρη, όπως προγραμμάτιζε η κυβέρνηση.

Την εικόνα αυτή έρχονται να ενισχύσουν τα λεγόμενα της καθηγήτριας Επιδημιολογίας, Αθηνάς Λινού και του διευθυντή ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκου Καπραβέλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Αθηνά Λινού, σχολιάζοντας τα μέτρα για να περιοριστεί η διασπορά του ιού είπε στο τηλεοπτικό σταθμό OPEN ότι «επαρκούν αλλά η νόσος είχε διασπαρθεί σε όλα τα σπίτια, σε όλες τις οικογενειές μας. Και στους χώρους εργασίας δεν εφαρμόζεται η τηλεργασία επαρκώς». Επικαλέστηκε νέες μελέτες στην Αγγλία που αναφέρουν πως αυξάνονται τα κρούσματα και στα σούπερ μάρκετ και υπογράμμισε ότι «οι εργαζόμενοι σε αυτά κινδυνεύουν».

Στο ερώτημα πότε θα βελτιωθεί η κατάσταση απάντησε: «Κανείς δεν ξέρει πότε θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Δεν έχουμε μελέτες για να ξέρουμε που πρέπει να παρέμβουμε. Υπάρχει πρόβλημα. Ανησυχώ για το ηθικό των λειτουργών υγείας, μην μπούμε σε κατάσταση burn out».

Η κ. Λινού τόνισε ότι πρέπει να γίνονται δωρεάν τα τεστ και τα ψώνια να τα κάνουμε με διανομείς, ενώ όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων σημείωσε ότι «ίσως να ανοίξουμε τα δημοτικά, όχι τα γυμνάσια και τα λύκεια».

Οριακή κατάσταση στη Θεσσαλονίκη

Από την πλευρά του ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, σημείωσε στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό «Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού!» Ήταν η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου».

 Ο κ. Καπραβέλος περιέγραψε με δραματικούς τόνους την κατάσταση που βιώνουν οι μονάδες υγείας στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά «Έχουμε 44 κλίνες ΜΕΘ με 65 εξειδικευμένους εξουθενωμένους γιατρούς και νοσηλεύτριες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL