Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.7°C18.2°C
3 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
3 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.4°C17.1°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.8°C19.1°C
4 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.4°C
2 BF 58%
Χρυσή Αυγή / Όλοι οι δρόμοι μας οδηγούν στο Εφετείο την Τετάρτη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρυσή Αυγή / Όλοι οι δρόμοι μας οδηγούν στο Εφετείο την Τετάρτη

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Πλήθος κόσμου τόσο στην Αττική όσο και σε όλη την χώρα κινητοποιείται ήδη από σήμερα Τρίτη και προετοιμάζεται για δυναμική παρουσία έξω από το Εφετείο, στην συμβολή της οδού Λουκάρεως με την λεωφόρο Αλεξάνδρας, το πρωί της Τετάρτης, όταν και είναι προγραμματισμένο να ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου για την δίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καλεί κάθε δημοκρατικό πολίτη έξω από το Εφετείο την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στις 9.30 το πρωί, ώστε να υψωθεί από όλες και όλους φωνή καταδίκης της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, παρών θα είναι και ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.

Παρών στο Εφετείο έχει ανακοινωθεί ότι θα είναι και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το ΜέΡΑ25 επίσης έχει προαναγγείλει πως «θα είμαστε έξω από το Δικαστήριο, αναμένοντας μαζί με όλες και όλους τους αντιφασίστες την καταδίκη των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής».

Η ΑΔΕΔΥ με νεότερη ανακοίνωσή της άλλαξε την ώρα της στάσης εργασίας, που πλέον ορίστηκε από τις 11.00 το πρωί και ως την λήξη του ωραρίου, καλώντας τα μέλη της να συμμετέχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εφετείο της Αθήνας. 

Στάσεις εργασίας έχουν προκηρύξει οι εκπαιδευτικοί στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση από τις 08.00 ως τις 11.00.

Στο δρόμο κατεβαίνουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί, με την ΟΕΝΓΕ να καλεί όλους τους συναδέλφους στη συγκέντρωση στο Έφετείο στις 10:00 π.μ. 

Αντίστοιχες ανακοινώσεις έχουν κάνει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων κ.ά.

Από την πλευρά της, η ΓΣΕΕ με δελτίο Τύπου «ενώνει τη φωνή της» με όλους τους άλλους φορείς που κινητοποιούνται και τονίζει ότι «το αποτέλεσμα της δίκης της Χ.Α εκτός από δικαίωση για τους συγγενείς του Παύλου Φύσσα, θα κρίνει την ποιότητα και την ουσία της Δημοκρατίας στη χώρα μας».

Στην Αττική, στάση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα έχει προκηρύξει από τις 11.00 ως τις 15.00 το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ενώ αππό τις 10.00 ως τις 14.00 το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Τα πλοία «δένουν» επίσης για τέσσερις ώρες, από τις 10.00 ως τις 14.00, με απόφαση της διοίκησης της ΠΕΠΕΝ, ενώ αντίστοιχη απόφαση έχει λάβει και η Ένωση Μονίμων & Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ.

Μαζί με πολιτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, δεκάδες ακόμη έχουν προαναγγείλει την συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις, τόσο στο Εφετείο όσο και σε πολλά ακόμη σημεία σε όλη την Ελλάδα (μεταξύ τους Δράμα, Καβάλα, Κομοτηνή, Φλώρινα, Χανιά), τόσο σήμερα Τρίτη όσο και αύριο Τετάρτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL