Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.8°C20.7°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C18.8°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C20.8°C
3 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C16.3°C
1 BF 53%
Κορωνοϊός / Παραμένει το lockdown, ανοίγουν τα σχολεία σε Θήβα και Χαλκίδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Παραμένει το lockdown, ανοίγουν τα σχολεία σε Θήβα και Χαλκίδα

Σε ισχύ παραμένει το «προαιρετικό» lockdown στα πέντε χωριά των Δήμων Θήβας και Χαλκίδας (Μουρίκι-Πλατανάκια, Ύπατο, Λουτούφι και Λουκίσσια) όπου οι υγειονομικές αρχές συνεχίζουν τους ελέγχους προκειμένου να ελεγχθεί η πιθανότατα ξεσπάσματος τοπικής επιδημίας του κορωνοϊού.

Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε, μάλιστα, πως ήδη εντοπίστηκε ένα κρούσμα ως αποτέλεσμα της ιχνηλάτησης που διενεργείται στην περιοχή από το απόγευμα της Τετάρτης.

Εξαίρεση στις υπό παράταση συστάσεις αποτελεί η οδηγία μη προσέλευσης των μαθητών στις σχολικές μονάδες καθώς και η σύσταση μη μετακίνησης των εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται ότι το συναγερμό σήμανε η πραγματοποίηση μίας κηδείας, πριν λίγες ημέρες, όπου παραυρέθηκαν δεκάδες ανθρώπων, παρά τους εν ισχύ περιορισμούς για τις τελετές, τηρώντας πλημμελώς τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του ιού.

Αν οι εν εξελίξει έλεγχοι δείξουν περιορισμένη διασπορά - για παράδειγμα τρία κρούσματα σε ένα χωριό - τότε δεν αποκλείεται αύριο να επικαιροποιηθούν οι οδηγίες που εκδόθηκαν χθες σε κατεύθυνση «χαλάρωσης». Αν, ωστόσο, επιβεβαιωθούν οι φόβοι για μεγαλύτερη συρροή κρουσμάτων, τότε είναι πιθανό οι συστάσεις να λάβουν τη μορφή υποχρεωτικών μέτρων, κάτι που αναμένεται να διασαφηνιστεί τις επόμενες ώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL