Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.0°C17.8°C
1 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ομίχλη
13 °C
11.0°C15.0°C
1 BF 100%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
9.4°C17.0°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.0°C
1 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
9 °C
9.0°C9.0°C
1 BF 100%
Η δραστηριότητα των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η δραστηριότητα των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

Ευρωπαικό φόρουμ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ

«Το θετικό βήμα του Ταμείου Ανάκαμψης δεν είναι αρκετό»

"Το δεύτερο κύμα της πανδημίας χτυπά με ιδιαίτερη σφοδρότητα και δείχνει ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να κάνουμε περισσότερα για την προστασία της δημόσιας υγείας" επισήμανε από το βήμα της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, εκπροσωπώντας την ευρωομάδα της Αριστεράς.

"Η μεγάλη αύξηση της ύφεσης και της ανεργίας δείχνει ότι το θετικό βήμα του ταμείου ανάκαμψης δεν είναι αρκετό. Χρειαζόμαστε και έναν ισχυρότερο πολυετή κοινοτικό προϋπολογισμό" τόνισε ο ίδιος, καλώντας την Κομισιόν να παίξει "ρόλο διαμεσολαβητή ανάμεσα στο Ευρωκοινοβούλιο και το Συμβούλιο, για περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη -και αυτό απαιτεί και ισχυρότερους πόρους, και ίδιους πόρους και ουσιαστικούς".

Σε άρθρο του, στο μεταξύ, στην "Αυγή" ο Δημ. Παπαδημούλης είχε στηλιτεύσει προ ημερών το γεγονός ότι η Κομισιόν "πρότεινε έναν προϋπολογισμό μειωμένο κατά σχεδόν 10% σε σχέση με το 2020, με το Συμβούλιο να προτείνει περαιτέρω περικοπές". "Ήδη η πρόταση της Κομισιόν βρίσκει το ταμείο συνοχής στο μισό των κονδυλίων, το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης με περικοπές της τάξης του 20%, την Κοινή Αγροτική Πολιτική μειωμένη κατά 5%, το Ταμείο Ασύλου μειωμένο κατά 10% και το πρόγραμμα για την υγεία να διαθέτει -εν μέσω πανδημίας- πόρους μόλις 21 εκατ. ευρώ!" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Δημ. Παπαδημούλη "η υιοθέτηση των προτάσεων του Ε.Κ. -για νομικά δεσμευτική συμφωνία και σαφές χρονοδιάγραμμα για την εισαγωγή νέων ιδίων πόρων της Ε.Ε.- θα διασφάλιζε επιπρόσθετους πόρους πάνω από 1 δισ. ευρώ για την Ελλάδα".

 

ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

«Θα αποτρέψει η Κομισιόν τη μεταφορά της Pitsos;»

Ερώτηση στην Κομισιόν για την επικείμενη μεταφορά των δραστηριοτήτων της Pitsos στην Τουρκία κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης υπογραμμίζοντας την επιλογή της γερμανικής μητρικής εταιρείας Bosch να επιλέξει όχι μια οποιαδήποτε τρίτη χώρα για να μεταφέρει τις δραστηριότητές της, αλλά την Τουρκία –«που αυτήν την περίοδο βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με την Ελλάδα, σε μόνιμη αντιπαράθεση με την Ε.Ε., περιφρονώντας διεθνείς υποχρεώσεις της».

Ο Κ. Αρβανίτης ζητεί να μάθει ποια μέτρα προτίθεται να λάβει η Κομισιόν για την αποτροπή της μεταφοράς μιας ακμάζουσας στην Ελλάδα επιχείρησης σε κράτος το οποίο ενθαρρύνεται στην επίδειξη επιθετικότητας, «καθώς επιχειρήσεις που εδρεύουν και αναπτύσσουν τη δραστηριότητά τους σε κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής  Ένωσης επιλέγουν να εγκατασταθούν στην Τουρκία», αλλά και πώς θα ενεργήσει η Επιτροπή ώστε να ενισχύεται η ευρωπαϊκή συνοχή.

Πέρα από τα ζητήματα της απίσχνανσης της βιομηχανικής παραγωγικής βάσης της χώρας και των επιπτώσεών της απόφασης για την Pitsos στην ανεργία, η ερώτηση αναδεικνύει το ευρύτερο γεωπολιτικό παιχνίδι που παίζεται με επίκεντρο την ανατολική λεκάνη της Μεσογείου, σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή.

 

ΑΛΕΞΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ

«Άμεση ενίσχυση της προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας»

Την άμεση ανάγκη ενσωμάτωσης της ευρωπαϊκής Οδηγίας για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στο εθνικό μας δίκαιο ζήτησε ο Αλέξης Γεωργούλης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Ομάδα Φιλίας Πολιτιστικών Δημιουργών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (CCFG Group).

Με επιστολή του ιδίου και των μελών της Ομάδας CCFG Group στην Κομισιόν και τα κράτη - μέλη επισημαίνει πως "η τρέχουσα συγκυρία επανέφερε στο προσκήνιο το πόσο σημαντικό είναι να βελτιώσουμε τη θέση των συγγραφέων και των ερμηνευτών στην Ευρώπη". "Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι μπορούν ουσιαστικά να κερδίζουν τα προς το ζην από την τέχνη τους, ειδικά στην συνεχώς αναπτυσσόμενη ψηφιακή αγορά" αναφέρεται στην επιστολή.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Οδηγία (Ε.Ε.) 2019/790 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 17ης Απριλίου 2019 στο άρθρο 18 αναφέρει ότι "τα κράτη - μέλη εξασφαλίζουν ότι, όταν δημιουργοί και ερμηνευτές παρέχουν άδεια ή μεταβιβάζουν τα αποκλειστικά τους δικαιώματα για την εκμετάλλευση των έργων τους ή άλλων αντικειμένων προστασίας, δικαιούνται να λαμβάνουν δέουσα και αναλογική αμοιβή".

Τα κράτη - μέλη έχουν τη δυνατότητα ενσωμάτωσης στο εθνικό δίκαιο της Οδηγίας μέχρις τις 7.6.2021, ωστόσο "η πανδημία Covid-19 κατέδειξε πόσο εύθραυστο είναι το τρέχον σύστημα και θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην εν λόγω διάταξη στην πράξη", όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

 

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ

Τι φοβάται η κυβέρνηση για τη Novartis;

"Ενώ η Novartis ομολογεί ότι υπήρχε σκάνδαλο στην Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ξεκινήσει διαδικασίες για αποζημιώσεις από τον φαρμακευτικό κολοσσό" διεμήνυσε σε ραδιοφωνικές δηλώσεις του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου με αφορμή τη βράβευση των προστατευόμενων μαρτύρων στην Ελλάδα με το βραβείο για «Δημοσιογράφους, μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και υπερασπιστές του δικαιώματος στην πληροφόρηση» στο Ευρωκοινοβούλιο.

"Η Γαλλία και η Ιταλία το έχουν κάνει ήδη, με τις υποθέσεις εκεί να είναι πολύ μικρότερου μεγέθους, ζητώντας 385 εκατομμύρια και 2,3 εκατομμύρια αντίστοιχα. Εδώ η κυβέρνηση τι φοβάται και δεν ζητάει αποζημίωση από τη Novartis;" τόνισε ο ίδιος. Υπενθυμίζεται πως κατά την απονομή του ετήσιου βραβείου για τους whistleblowers στις Βρυξέλλες, ο Στ. Κούλογλου αναφέρθηκε στα όσα υπέστησαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην Ελλάδα από το φθινόπωρο του 2017 που άρχισαν να καταθέτουν στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

"Χάρη στις δικές τους καταθέσεις και σε αυτές των μαρτύρων που συνεργάζονται με την αμερικανική Δικαιοσύνη η Novartis υποχρεώθηκε σε έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό με το αμερικανικό Δημόσιο ύψους 345 εκατ. δολαρίων. Από αυτά, τα 310 εκατ. αφορούν τις πρακτικές της Novartis στην Ελλάδα. Παρά τη χωρίς προηγούμενο αυτή τιμωρία της Novartis, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει στραφεί εναντίον της, παρότι στην Ευρώπη το έχουν κάνει η Ιταλία και η Γαλλία" σημείωνε.

 

ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ

«Ευρωπαϊκή πολιτική για την καταπολέμηση του καρκίνου»

Τις εργασίες του πενθήμερου συνεδρίου "Cancer week" άνοιξε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Έλενα Κουντουρά, καθώς ο μήνας που διανύουμε είναι μήνας ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού.

Η Ελ. Κουντουρά, πρόεδρος της Europa Donna Hellas, κάλεσε για την άμεση στήριξη των συστημάτων υγείας στην Ε.Ε. που δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις από την πανδημία. Ζήτησε ακόμη την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης ευρωπαϊκής πολιτικής για την καταπολέμηση του καρκίνου, καθώς παραμένει παγκόσμια μάστιγα και η δεύτερη αιτία θανάτου μετά τα καρδιαγγειακά νοσήματα στην Ε.Ε.

"Εάν δεν αναλάβουμε δράση, θα καταστεί η πρώτη αιτία θανάτου έως το 2035" τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ χαρακτήρισε "λυπηρό" το γεγονός ότι "το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μείωσε τον προϋπολογισμό του προγράμματος EU4Health από 10,4 δισ. ευρώ σε μόλις 1,7 δισ. ευρώ".

Η Ελ. Κουντουρά πρότεινε συγκεκριμένα: «Καλύτερο συντονισμό μεταξύ των κρατών - μελών.  Άμεση αντιμετώπιση των ανισοτήτων και καθολική ισότιμη πρόσβαση των πολιτών επαρκείς και ποιοτικές υπηρεσίες περίθαλψης και υγείας. Επενδύσεις για ακόμη πιο ανθεκτικά και βιώσιμα συστήματα υγείας. Υποστήριξη της υγείας μέσα από ενισχυμένα προγράμματα έρευνας και καινοτομίας. Πιο ευρεία ενημέρωση για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης. Έμφαση σε πολιτικές και δράσεις για πιο υγιή τρόπο ζωής».

 

ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Η Πράσινη Μετάβαση αποτελεί μονόδρομο για την ΚΑΠ

Σε εθνική συστράτευση για ένα Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την Κοινή Αγροτική Πολιτική κάλεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης αναφερόμενος στις δυσκολίες της σχετικής διαπραγμάτευσης στην Ε.Ε.

Ο Π. Κόκκαλης, μέλος της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου (COMAGRI), εξέφρασε σε συνέντευξή του την άποψη ότι οι διαβουλεύσεις "δεν θα καταλήξουν σε συμφωνία και θα πάμε σε επόμενο συμβούλιο υπουργών τον Νοέμβριο", ενώ αναφέρθηκε στο ρεκόρ των 600 σχετικών τροπολογιών που έχουν κατατεθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στην εβδομάδα η Ευρωομάδα της Αριστεράς κατήγγειλε μεθοδεύσεις στην Ολομέλεια προκειμένου να υπονομευτεί η όποια συμφωνία για την ΚΑΠ, με ευθύνη κυρίως των συντηρητικών και δεξιών δυνάμεων, και κάλεσε τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ντ. Σασόλι να λάβει δράση.

"Η νέα μας στρατηγική για τη γεωργία και την αγροτική ανάπτυξη είναι εθνικό θέμα. Η Πράσινη Μετάβαση αποτελεί μονόδρομο, αλλά δεν θα είναι χωρίς κόστος, και μάλιστα υψηλό. Αυτή η πραγματικότητα μπορεί να μεταφραστεί από κάποιους σε ένα απλοποιημένο δίλημμα 'αγρότες ή Πράσινη Μετάβαση', όταν θα έπρεπε να μιλάμε για 'Πράσινη Μετάβαση για τους αγρότες'" δήλωσε σχετικά ο Π. Κόκκαλης.  Άσκησε δε σφοδρή κριτική στις πρακτικές κακής νομοθέτησης της κυβέρνησης της Ν.Δ., με προσχηματική διαβούλευση, δίχως τη συμμετοχή των πολιτών και των φορέων στην κατάρτιση ενός Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την ΚΑΠ.

Το βραβείο «Caruana Galizia» στους μάρτυρες της Novartis

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες για το σκάνδαλο της Novartis στην Ελλάδα έλαβαν φέτος το ετήσιο βραβείο για «Δημοσιογράφους, μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και υπερασπιστές του δικαιώματος στην πληροφόρηση» από κοινού με την Chelsea Manning, πρώην αναλύτρια πληροφοριών στον αμερικανικό στρατό, η οποία αποκάλυψε βίντεο που δείχνουν τη δολοφονία άοπλων Ιρακινών πολιτών, καθώς και τη μη κερδοσκοπική ομάδα έρευνας Correctiv, η οποία αποκάλυψε πληροφορίες σχετικά με το σκάνδαλο “cum-ex”, που κόστισε στους Ευρωπαίους φορολογούμενους 55 δισ. ευρώ.

Το βραβείο προς τιμήν της δολοφονημένης Μαλτέζας δημοσιογράφου Daphne Caruana Galizia ξεκίνησε να απονέμεται με πρωτοβουλία της Ευρωομάδας της Αριστεράς, ενώ από το 2021 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα θεσπίσει ανάλογο θεσμό. Αξίζει να σημειωθεί πως, ενώ υπάρχει σχετική ευρωπαϊκή Οδηγία για την προστασία των προστατευομένων μαρτύρων, δεν έχει ακόμη εισαχθεί στην ελληνική νομοθεσία.

Σύντομες ειδήσεις

* Στην Ολομέλεια των ευρωβουλευτών, την εβδομάδα που πέρασε, ανακοινώθηκαν οι δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της εγκληματικής, νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι ανακοίνωσε ενώπιον όλων τη λήψη του αιτήματος των ελληνικών αρχών για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Γ. Λαγού και οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν άμεσα, μετά την ανακοίνωση της απόφασης εκ μέρους της ελληνικής Δικαιοσύνης.

* Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας οι ευρωπαϊκοί θεσμοί επιχείρησαν να προσαρμοστούν στα δεδομένα της τηλεργασίας. Και την εβδομάδα που πέρασε, με τα κρούσματα και τους θανάτους λόγω κορωνοϊού να σκαρφαλώνουν πανευρωπαϊκά, η ολομέλεια πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως με τη συνδρομή των γραφείων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα κράτη - μέλη.

* Νέο, αυστηρότερο ρυθμιστικό πλαίσιο για τη δραστηριότητα (κυρίως των αμερικανικών) τεχνολογικών κολοσσών ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή  Ένωση και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του διεθνούς Τύπου, Γαλλία και Ολλανδία πρωτοστατούν στις πιέσεις προς την Κομισιόν. Η λίστα των "γιγάντων" που θα θιγούν από τους νέους κανονισμούς καταρτίζεται ήδη από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές της Ε.Ε. βάσει οικονομικών κριτηρίων. Η νέα ρυθμιστική πρωτοβουλία αναμένεται να παρουσιαστεί στο τέλος του έτους και θα περιλαμβάνει -εκτός από πιο ενισχυμένους κανόνες για τον ανταγωνισμό- κατευθυντήριες για τη φορητότητα και προστασία των δεδομένων των Ευρωπαίων καταναλωτών / χρηστών. Η Ε.Ε. εξετάζει και τη συγκρότηση ενός συστήματος αξιολόγησης των παρεχόμενων υπηρεσιών των tech giants.

* Συγχαρητήριο μήνυμα προς τον λαό της Βολιβίας, τον νέο Πρόεδρο Λουίς  Άρθε και τον αντιπρόεδρο Νταβίντ Τσοκεουάνκα, μετά τη νίκη του κόμματός τους (MAS - Movement Towards Socialism) με πάνω από 52% την περασμένη Κυριακή, απέστειλαν οι ευρωβουλευτές της Αριστεράς. Ο  Άρθε έρχεται στην εξουσία έπειτα από 11 μήνες πολιτικής αναταραχής στη χώρα και η νίκη του MAS προκάλεσε διεθνή ενθουσιασμό. Ο  Έβο Μοράλες πανηγύρισε από την Αργεντινή, όπου βρίσκεται εξόριστος, τη νίκη του κόμματός του και ανήγγειλε την επιστροφή του -αργά ή γρήγορα. Την ευχή αυτή απέσπασε και από την GUE/ NGL.

* Ο Τομέας Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία χαιρέτισε, στο μεταξύ, τη θριαμβευτική νίκη στις βουλευτικές εκλογές στη Νέα Ζηλανδία της απερχόμενης πρωθυπουργού Τζασίντα  Άρντερν, επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος, στο οποίο συμμετέχουν και πολλοί ομογενείς. Η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός είχε επιδείξει θαρραλέα στάση μετά το μαζικό έγκλημα ακροδεξιών σε τζαμιά, ενώ αποτελεί σύμβολο και της γυναικείας χειραφέτησης.

Ας επανιδρύσουμε μια Ευρώπη της αλληλεγγύης

Διαδικτυακά φέτος το 4ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ της Αριστεράς, των Πρασίνων και των προοδευτικών δυνάμεων

Στα δεδομένα της πανδημίας που πλήττει την Ευρώπη και τον πλανήτη ολόκληρο προσαρμόζεται φέτος το Ευρωπαϊκό Φόρουμ της Αριστεράς, των Πρασίνων και των προοδευτικών δυνάμεων, που πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά -το 2017 στη Μασσαλία, το 2018 στο Μπιλμπάο, το 2019 στις Βρυξέλλες και τον Νοέμβριο του 2020 διαδικτυακά! Και αυτή δεν είναι η μοναδική αλλαγή, αφού ξεκινώντας από τις 8 Νοεμβρίου θα διαρκέσει για τρεις εβδομάδες, αντί τριών ημερών.

Στον ιστότοπο του Ευρωπαϊκού Φόρουμ βρίσκεται αναρτημένο το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης, ενώ κάθε μία και καθένας με την εγγραφή του στο europeanforum.eu μπορεί να παρακολουθήσει όποια εκδήλωση επιθυμεί ανάμεσα σε πολλές θεματικές, με εξέχοντες ομιλητές, μεταξύ των οποίων ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σημαντικές προσωπικότητες της Αριστεράς από όλη την Ευρώπη.

"Η πανδημία της Covid-19 φέρνει νέες προκλήσεις για την ανθρωπότητα - Ας επανιδρύσουμε μια Ευρώπη της αλληλεγγύης" είναι ο τίτλος του φόρουμ για φέτος, με τους διοργανωτές να καλούν την Ε.Ε., και κυρίως τους συμπολίτες μας, "υπέρ της συγκρότησης ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου, που θα δίνει προτεραιότητα στην ανθρώπινη ασφάλεια, τη χειραφέτηση και την προστασία του πλανήτη".

Το εναρκτήριο κάλεσμα συνυπογράφουν -μεταξύ άλλων- οι συμπρόεδροι της ευρωομάδας της Αριστεράς στην ευρωβουλή Manon Aubry και Martin Schirdewan, ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, αλλά και ο πρόεδρος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Heinz Bierbaum.

Απόσπασμα από το φετινό κάλεσμα:

"Η δραστική λιτότητα, που επηρέασε σφοδρά και τα συστήματα δημόσιας υγείας μετά την οικονομική κρίση του 2008, κόστισε εν μέσω πανδημίας σε ανθρώπινες ζωές, ενώ πλέον εκατομμύρια εργαζόμενοι απειλούνται με φτώχεια και ανεργία. Οι ευρωπαϊκές χώρες αντέδρασαν άτακτα απέναντι στην πανδημία, χωρίς αλληλεγγύη. Μπορεί η Ευρωπαϊκή  Ένωση και η ΕΚΤ δήθεν να βάζουν δισεκατομμύρια ευρώ στο τραπέζι, αλλά τα πλάνα τους απέχουν πολύ από την άμεση αντιμετώπιση των μελλοντικών προκλήσεων.

(...) Η πανδημία της Covid-19 απαιτεί αλλαγή πορείας για να δεσμευτεί η Ευρώπη με αποφασιστικότητα σε ένα νέο μοντέλο κοινωνικής και οικολογικής ανάπτυξης, του οποίου οι προτεραιότητες θα είναι η ανθρώπινη ασφάλεια, η κοινή ευημερία, η προστασία του πλανήτη και η βιοποικιλότητα. Απαιτείται μια Ευρώπη που θα αλλάξει την πορεία της παγκοσμιοποίησης.

(...) Απαιτείται η συντονισμένη δράση προοδευτικών, αριστερών πράσινων ευρωπαϊκών δυνάμεων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, συνεργατικών και πολιτικών δυνάμεων, έτοιμων να χτίσουν το νέο μοντέλο ανάπτυξης.

(...) Καλούμε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις να συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ διαδικτυακά τον Νοέμβριο του 2020, σε μια μοναδική πρωτοβουλία, ώστε να δοθεί μια νέα κινητήρια ώθηση για το μέλλον".

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

καιρός αθήνα
ΑΝΑΛΥΣΗ

Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς / Διαδικτυακή συζήτηση για τις συνθήκες εργασίας στην Ελλάδα και την έρευνα της Prorata

Τα κυριότερα ευρήματα της έρευνας που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς σε συνεργασία με την εταιρία Prorata, με θέμα Συνθήκες εργασίας στην Ελλάδα....

SOCIAL