Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.1°C17.0°C
3 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.4°C13.8°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.4°C14.4°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.5°C14.1°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
1 BF 75%
Παρουσιάζεται στην Πάτρα το βιβλίο του Πάνου Λάμπρου «Στη χώρα των κλουβιών»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παρουσιάζεται στην Πάτρα το βιβλίο του Πάνου Λάμπρου «Στη χώρα των κλουβιών»

Στην Πάτρα παρουσιάζεται το απόγευμα της Παρασκευής 14 Φεβρουαρίου το βιβλίο του Πάνου Λάμπρου, «Στην χώρα των κλουβιών: Μια περιπλάνηση στις ελληνικές φυλακές».

Η εκδήλωση που διοργανώνει η εφημερίδα «Η ΕΠΟΧΗ» γίνεται στις 7.30 μ.μ. στην Αίθουσα του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, Τριών Ναυάρχων 40. Ομιλητές θα είναι ο Θάνος Αμπατζής, Δικηγόρος, ο Πέτρος Δαμιανός, Ειδικός Σύμβουλος Εκπαίδευσης Νέων, Φυλακές Αυλώνας, ο Παντελής Κυπριανός, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πάτρας και ο συγγραφέας του βιβλίου, Πάνος Λάμπρου.

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/760494355&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

Ο συγγραφέας φιλοξενήθηκε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» και μιλώντας για το βιβλίο του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Είναι ένα βιβλίο που για πάρα πολύ καιρό το σκεφτόμουν και το δούλευα. Έχει να κάνει με μια περιπλάνηση στις ελληνικές φυλακές. Όταν το σκεφτόμουν προσπαθούσα να δω τις θα είναι. Σκέφτηκα ότι οι φυλακές είναι μια χώρα που έχει το λαό της, έχει τους νόμους της, τους προύχοντες, τον βασιλιά της, τον αυταρχισμό, τις ανθρώπινες σχέσεις, τον έρωτα που έχει ότι μπορείτε να φανταστείτε που έχουμε κι εμείς στην κοινωνία που δεν είναι έγκλειστη. Τα έχει με έναν ιδιόρρυθμο και ιδιότυπο τρόπο όμως, τόσο ίδιο και τόσο διαφορετικό.

Προσπάθησα σε αυτό το βιβλίο να περιγράψω όχι μόνο σκηνές από την καθημερινότητα στον χώρο των φυλακών, αλλά να μεταφέρω και μυρωδιές, ήχους, συναισθήματα, αγωνίες, στιγμές της καθημερινότητας, προοπτική σε σχέση με το ζήτημα του εγκλεισμού και του σωφρονιστικού συστήματος.

Έχουμε μάθει ή έχει το έχουμε στο μυαλό μας οι περισσότεροι: αυτό βρήκαμε, αυτό αφήνουμε. Τον εγκλεισμό βρήκαμε ως μέτρο σωφρονισμού, αυτό θα κρατήσουμε και στην συνέχεια. Δεν είναι έτσι θα χρειαστεί κάποια στιγμή να μιλήσουμε σε βάθος για το σωφρονιστικό σύστημα και για το τι σημαίνει εγκλεισμός στα ελληνικά μπουντρούμια, δηλαδή εάν ο εγκλεισμός οδηγεί στον σωφρονισμό και την επανένταξη.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL