Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C23.0°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.5°C22.6°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
4 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
0 BF 30%
Αδελφοποίηση Λάρισας και Αβιάνο Ιταλίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αδελφοποίηση Λάρισας και Αβιάνο Ιταλίας

Την 40χρονη σχέση τους επικύρωσαν η Λάρισα με το Αβιάνο της Ιταλίας, προχωρώντας στην αδελφοποίησή τους. Τις δυο πόλεις ένωσε ο τραγικός θάνατος οκτώ χορευτών του ιταλικού συγκροτήματος «Federico Angelica» έξω από την πόλη της Λάρισας την 24η Μαΐου 1979, όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε εξετράπη της πορείας του και τούμπαρε.

Με το άκουσμα του τραγικού γεγονότος στη Λάρισα σήμανε συναγερμός. Ασθενοφόρα κατέφθασαν στο σημείο όπου εξετράπη το λεωφορείο. Οι νεκροί και οι τραυματίες διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας. Άμεση ήταν η ανταπόκριση των φορέων και των κατοίκων της Λάρισας που έσπευσαν να δώσουν αίμα και να στηρίξουν τους Ιταλούς τραυματίες. Στην πόλη κατέφθασαν ο δήμαρχος του Αβιάνο, ο καθολικός επίσκοπος αλλά και ομάδα γιατρών από την Ιταλία καθώς και συγγενείς των θυμάτων. Με πολεμικά αεροπλάνα έφυγαν από το αεροδρόμιο της Λάρισας οι σοροί των νεκρών και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στη στρατιωτική βάση του Αβιάνο, ενώ το 1983 στο σημείο του δυστυχήματος στήθηκε μνημείο.

Οι δεσμοί των δυο πόλεων επισημοποιήθηκαν με την επίσκεψη του δημάρχου του Αβιάνο Ιλλάριο ντε Μάρκο Τζόμπιτ προ ημερών στη Λάρισα για να υπογράψει το σύμφωνο αδελφοποίησης με τον δήμαρχο της θεσσαλικής πόλης, Απόστολο Καλογιάννη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL