Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.5°C16.5°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.1°C
2 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C13.3°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.1°C13.6°C
2 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
8 °C
7.9°C11.8°C
0 BF 81%
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης / "Πλασιέ των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης / "Πλασιέ των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών"

"Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ επιβεβαίωσε πλήρως το αντικοινωνικό σχέδιο της Ν.Δ. για τη διάλυση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και δημιούργησε μία ανύπαρκτη εξίσωση που μόνο οι άριστοι της οδού Πειραιώς θα μπορούσαν να επινοήσουν", τόνισε σχολιάζοντας την ομιλία του αρχηγού της Ν.Δ. στη ΔΕΘ το υπουργείο Εργασίας.

Το υπουργείο χαρακτήρισε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης "πλασιέ των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, καθώς υποσχέθηκε για πολλοστή φορά την εκχώρηση σε αυτές της επικουρικής ασφάλισης, αποκρύπτοντας τις ολέθριες συνέπειες του σχεδίου του για ασφαλισμένους και συνταξιούχους. Η πρόταση Μητσοτάκη για ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης επιβαρύνει με 55 δισ. ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό και απειλεί ευθέως τις εισφορές και τις συντάξεις, τόσο των νυν συνταξιούχων όσο και των σημερινών και των νέων ασφαλισμένων", τονίζει το υπουργείο Εργασίας, υπολογίζοντας σε 2 δισ. ευρώ ετησίως την ετήσια "τρύπα" στον ΕΦΚΑ που θα στοιχίσει "σε όσους, χωρίς δική τους ευθύνη, έμειναν μεγάλο διάστημα άνεργοι ή είχαν χαμηλούς μισθούς".

Πρόκληση να μιλάει για τους μισθούς

Όσον αφορά στα εργασιακά, το υπουργείο σημειώνει ότι η εξίσωση "Νέα Δημοκρατία ίσον νέες δουλειές", επιχειρεί να αντικαταστήσει την αληθινή εξίσωση "Νέα Δημοκρατία ίσον ρεκόρ ανεργίας με ποσοστό 27,9%". Σημειώνει ακόμα ότι είναι πρόκληση οι αναφορές του κ. Μητσοτάκη στον κατώτατο και στον υποκατώτατο μισθό, που η Ν.Δ. μείωσε και θέσπισε με νόμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL