Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.9°C21.3°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.5°C
3 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.3°C17.3°C
1 BF 47%
"Γιοι και κόρες" στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Γιοι και κόρες" στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης

Μια από τις πιο επιτυχημένες καλλιτεχνικά και εμπορικά παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών των προηγούμενων ετών, μια παράσταση για τους καθημερινούς ανθρώπους που υπέστησαν και προχώρησαν την Ιστορία αυτής της χώρας, επιστρέφει με νέους ηθοποιούς και την προσθήκη καινούριων ιστοριών από την Κρήτη, σε παραγωγή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης, από την Παρασκευή 6 Μαρτίου.

Το κείμενο βασίστηκε σε 85 μαγνητοσκοπημένες συνεντεύξεις ηλικιωμένων από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, από τους οποίους ζητήθηκε να θυμηθούν το ξεχωριστό περιστατικό που σημάδεψε τη ζωή τους.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα μωσαϊκό των άγραφων ιστοριών της ζωής σε αυτή τη χώρα, που διαδραματίστηκαν παράλληλα με γνωστά ιστορικά γεγονότα.

Από τα χρόνια του πρώτου κύματος της μετανάστευσης στην Αμερική, τις ιστορίες του Πολέμου και της Κατοχής στην Κρήτη, τις εκατέρωθεν απώλειες του Εμφυλίου, το ναυάγιο του πλοίου Ηράκλειον, τον έρωτα στα χρόνια της Χούντας και την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, οι άνθρωποι ζούμε τις μικρές μας ιστορίες κάτω από τη σκιά της επίσημης Ιστορίας της χώρας.

Το «Γιοι και κόρες» λοιπόν είναι μια παράσταση για τη ζωή των καθημερινών ανθρώπων. Για τη ζωή που πιέζεται, λοξοδρομεί και αποτυγχάνει, αλλά σε κάθε εποχή επιμένει και αναζητά να ευτυχήσει. Άλλωστε…«δεν είναι η ύλη που σε κάνει ευτυχισμένο.»

Έχει παρουσιασθεί με προηγούμενες εκδοχές της στο Φεστιβάλ Αθηνών, το Θέατρο του Νέου Κόσμου, το Bios, τη Θεσσαλονίκη, το Σαράγεβο (Sarajevo Winter Festival), το Μιλάνο (Teatro NO'HMA), το Ούντινε (CSS Teatro Stabile), τη Μαδρίτη (Centro Dramático Nacional), τη Νέα Υόρκη (Greek Cultural Center), τη Ζυρίχη (Theater Stoc), τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής, Καβάλας, Πάτρας και Λάρισας, την Νάξο, την Τήνο, την Πάρο, το Αρχαίο Θέατρο Ηφαιστίας στη Λήμνο και τη Λευκωσία.

Το κείμενο έχει μεταφραστεί στα αγγλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά και βοσνιακά και έχει βραβευθεί με τα: «Βραβείο Κουν, Καλύτερου Θεατρικού Έργου 2013-2014» «International Prize Il Teatro Nudo, di Teresa Pomodoro, Milan 2014-2015» και το «Βραβείο Νίκος Ζακόπουλος, καλύτερου Θεατρικού Έργου 2013»

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός
Σκηνικά – Κοστούμια: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα – Ράνια Υφαντίδου
Σκηνογραφική-ενδυματολογική επιμέλεια: Μικέλα Παπαδουλάκη
Μουσική: Χρύσανθος Χριστοδούλου
Φωτισμοί: Γιώργος Μπομπολάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Βαλεντίνα Παπαδημητράκη
Φωτογραφίες: Γιώργος Αναστασάκης

Παίζουν: Πέτρος Γεωργοπάλης, Κατερίνα Μαντίλ, Μαρίνα Πανηγυράκη, Θεοδοσία Σαββάκη, Γιάννης Χαρκοφτάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL