Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.1°C12.6°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.4°C14.1°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
6 °C
5.9°C11.2°C
0 BF 93%
Την υλοποίηση του ΕΣΠΑ αναλαμβάνει ο Στ. Γιαννακίδης: / Την υλοποίηση του ΕΣΠΑ αναλαμβάνει ο Στ. Γιαννακίδης: Σχεδιάζουμε με το βλέμμα στραμμένο στη νέα γενιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Την υλοποίηση του ΕΣΠΑ αναλαμβάνει ο Στ. Γιαννακίδης: / Την υλοποίηση του ΕΣΠΑ αναλαμβάνει ο Στ. Γιαννακίδης: Σχεδιάζουμε με το βλέμμα στραμμένο στη νέα γενιά

Στην επιτάχυνση του έργου του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, το οποίο είναι συνδεδεμένο με τη νέα αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας, καθώς, όπως ανέφερε και ο Γιάννης Δραγασάκης, “το υπουργείο στην πραγματικότητα λειτουργεί ως υπουργείο συντονισμού για την αναπτυξιακή στρατηγική και λειτουργεί και ως υπουργείο επενδύσεων", στάθηκε χθες η πολιτική του ηγεσία.

Σε ό,τι αφορά τα καθήκοντα του νέου υφυπουργού Στάθη Γιαννακίδη ο υπουργός Οικονομίας είπε ότι μεταξύ άλλων θα αναλάβει την υλοποίηση του ΕΣΠΑ καθώς στο παρελθόν, ως βουλευτής, έχει συνεργαστεί με τις υπηρεσίες του υπουργείου για να δοθεί έμφαση στις Περιφέρειες με ιδιαίτερα προβλήματα. Ο νέος υφυπουργός σημείωσε ότι η δουλειά που έχει γίνει πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί τονίζοντας ότι "στα χέρια μας είναι να σχεδιάσουμε το μέλλον της ελληνικής οικονομίας με το βλέμμα στραμμένο στη νέα γενιά".

Ακόμη ο Γιάννης Δραγσάκης πρόσθεσε ότι το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί το νέο πλαίσιο για τις στρατηγικές επενδύσεις, ενώ, απαντώντας στις επικρίσεις για καθυστερήσεις στην αδειοδότηση επενδυτικών σχεδίων, είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα αξιόπιστο επενδυτικό σχέδιο που να παραμένει στα συρτάρια του υπουργείου.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Χαρίτσης έκανε έναν σύντομο απολογισμό για τις προκλήσεις και το έργο του στο υπουργείο αναφέροντας την επιτυχή ολοκλήρωση παρά τις αντίξοες συνθήκες της τρίτης προγραμματικής περιόδου 2007-2013, την εκκίνηση του νέου ΕΣΠΑ, τις θεσμικές παρεμβάσεις για την απλοποίηση του «επιχειρείν» και τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.

Τέλος, ο υφυπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας σημείωσε ότι θα βρει έτοιμη τη βάση για την ανάπτυξη της βιομηχανίας, κάτι που οφείλεται στη δουλειά που έχει κάνει ο Αλέξης Χαρίτσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL