Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.0°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C21.9°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.9°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.3°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.8°C21.8°C
2 BF 31%
Συμμετοχή της Περιφέρειας στις συμπράξεις για αναβάθμιση των λιγνιτικών μονάδων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συμμετοχή της Περιφέρειας στις συμπράξεις για αναβάθμιση των λιγνιτικών μονάδων

Σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την αναβάθμιση των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής της ΔΕΗ, με συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ήταν ένα από τα βασικά ζητήματα που απασχόλησαν τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον περιφερειάρχη Θεόδωρο Καρυπίδη παρουσία του υπουργού Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ο πρωθυπουργός πρότεινε στον περιφερειάρχη να διερευνηθεί η πιθανότητα συμμετοχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην αναβάθμιση λιγνιτικών μονάδων και αυτό μπορεί να καταστεί εφικτό μέσα από συμπράξεις Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Στη συνάντηση έγινε αναλυτική ενημέρωση σχετικά με την πρόσφατη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους θεσμούς στον τομέα της ενέργειας. Όπως επισημάνθηκε, σημαντικό ήταν το γεγονός πως αποτράπηκε το σχέδιο για τη "μικρή ΔΕΗ", κάτι το οποίο αποτελούσε δέσμευση της προηγούμενης κυβέρνησης και θα κατέληγε να έχει σημαντικές συνέπειες τόσο για την εταιρεία όσο και για τους καταναλωτές.

Ακόμη στα θετικά κατεγράφη το ότι κατέστη δυνατόν να διατηρηθούν και να προστατευθούν από ενδεχόμενη πώληση οι υδροηλεκτρικές μονάδες της ΔΕΗ, που αποτελούν πολύ κρίσιμες και ταχύτατα αναπτυσσόμενες παραγωγικές μονάδες της εταιρείας.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με σχετική ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, προστατεύθηκε στο ακέραιο το δημόσιο συμφέρον καθώς διατηρήθηκε ο δημόσιος έλεγχος της ΔΕΗ, γεγονός που επιτρέπει στην εταιρεία μια σειρά παροχές κοινωνικής ωφέλειας, κυρίως στον τομέα της τιμολογιακής πολιτικής της.

Παραγωγική ανασυγκρότηση

Από εκεί και πέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι το 1ο Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση θα λάβει χώρα στη Δυτική Μακεδονία. Όπως αναφέρεται, στόχος είναι να διαμορφωθεί ένα αξιόπιστο σχέδιο για την περιφερειακή ανάπτυξη, το οποίο θα καθιστά τη Δυτική Μακεδονία την ενεργειακή καρδιά της χώρας, μια περιοχή ελκυστική για επενδύσεις, στην οποία παράλληλα θα δοθούν ειδικά κίνητρα που μεταξύ άλλων, θα αφορούν και την παροχή φθηνότερης ενέργειας στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL