Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C22.4°C
4 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.5°C
3 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
4 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.2°C21.9°C
2 BF 30%
Τηλεφωνικές επαφές της Τ.Μέι με Ευρωπαίους ηγέτες για το Brexit
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τηλεφωνικές επαφές της Τ.Μέι με Ευρωπαίους ηγέτες για το Brexit

Τηλεφωνικές επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες αναμένεται να έχει η Τερέζα Μέι σήμερα το βράδυ και κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός ωστόσο δε σχεδιάζει να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες προκειμένου να εξασφαλίσει αλλαγές της τελευταίας στιγμής στη συμφωνία για το Brexit.

Η εκπρόσωπος της Τ.Μέι δήλωσε ότι η πρωθυπουργός είχε ήδη μιλήσει με τους εταίρους της στη Βουλγαρία, στη Δανία και στην Πορτογαλία.

«Θα συνεχίσει με τις επαφές της στην ΕΕ σήμερα το βράδυ και κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου. Είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών η επίτευξη μιας συμφωνίας», σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Το Λονδίνο είναι ώρα να κάνει συμβιβασμούς δηλώνει ο Ιρλανδός πρωθυπουργός

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ δήλωσε σήμερα ότι το Brexit είναι ένα πρόβλημα που δημιούργησε το ίδιο το Ηνωμένο Βασίλειο και ότι το Λονδίνο θα πρέπει να κάνει συμβιβασμούς, και όχι η ΕΕ.

«Νομίζω ότι έχουμε κάνει πολλούς συμβιβασμούς ήδη και αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο είναι τι προσφέρει η βρετανική κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ιρλανδία εάν θέλουν να κάνουμε εμείς περαιτέρω συμβιβασμούς», δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Δουβλίνο.

«Απαιτείται αλλαγή προσέγγισης από τη βρετανική κυβέρνηση προκειμένου να καταλάβει ότι το Brexit είναι ένα πρόβλημα που δημιούργησαν οι ίδιοι. Ό,τι συμφωνήθηκε ήταν ήδη συμβιβασμός. Δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την επικύρωσή του, άρα το ερώτημα θα πρέπει να είναι τι είναι τώρα διατεθειμένοι να μας προσφέρουν».

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ,ο ίδιος πρόσθεσε ότι «με χαρά θα εφαρμόζαμε και με χαρά θα θέσουμε σε εφαρμογή το backstop μόνο στη Βόρεια Ιρλανδία εάν θέλουν να επιστρέψουμε σε αυτό. Δεν χρειάζεται καθόλου να παγιδεύσει, ή να κρατήσει, ολόκληρη τη Μεγάλη Βρετανία σε τελωνειακό έδαφος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL