Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.9°C21.3°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.5°C
3 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.3°C17.3°C
1 BF 47%
Ιταλία: Παραίτηση Ντι Μάιο από επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιταλία: Παραίτηση Ντι Μάιο από επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων

Την παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων αναμένεται να υποβάλει το απόγευμα ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Όπως αναφέρουν τα ίδια δημοσιεύματα, βασική αιτία της παραίτησης είναι η συνεχής συρρίκνωση των ποσοστών των «πέντε αστέρων» και οι 14 αποχωρήσεις βουλευτών και γερουσιαστών από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κινήματος. Πολλά στελέχη αμφισβητούν ουσιαστικά τη γραμμή και τη διαχείριση του Ντι Μάιο και τον κατηγορούν για μεγάλη απειρία.

Παράλληλα, σύμφωνα με Ιταλούς σχολιαστές, με την κίνησή του αυτή ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας προσπαθεί να αποφύγει να πληρώσει και το πολιτικό κόστος της πιθανής πανωλεθρίας των Πέντε Αστέρων στις περιφερειακές εκλογές της Καλαβρίας και της ευρύτερης περιοχής της Μπολόνια, την ερχόμενη Κυριακή.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υπογραμμίζει, πάντως από την πλευρά του, ότι η κίνηση αυτή του Ντι Μάιο δεν πρόκειται να επηρεάσει την πορεία της κυβέρνησης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα ιταλικά ΜΜΕ χαρακτηρίζουν «σχεδόν ανύπαρκτες» τις σχέσεις του Ντι Μάιο με τον ιδρυτή των Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL