Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.4°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.9°C20.3°C
3 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C20.4°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.4°C19.6°C
1 BF 42%
Στη Ν.Δ. τρέχουν να φιλοτεχνήσουν κοινωνικό προσωπείο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στη Ν.Δ. τρέχουν να φιλοτεχνήσουν κοινωνικό προσωπείο

Να λεηλατήσει τον χώρο της Κεντροαριστεράς στοχεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον απόηχο του “γαλάζιου” προβληματισμού για την εκλογική επίδοση της Ν.Δ., καθώς διαμήνυσε “στους χιλιάδες φίλους που άλλοτε ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ ή το Ποτάμι” ότι “οι παλιές διαφορές δεν έχουν νόημα τώρα”.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., στο πλαίσιο της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματος στο κλειστό γήπεδο Περιστερίου (μόλις 4.000 θέσεων), δεν δίστασε να εξαγγείλει “προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή” λίγες ημέρες μετά τις σχετικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης! Σημείωσε δε ότι “το Αττικό Νοσοκομείο θα ξαναγίνει το στολίδι της δυτικής Αθήνας” λησμονώντας τις εποχές απαξίωσής του επί υπουργίας, Αδ. Γεωργιάδη!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης -μία ημέρα μετά την οπισθοδρομική δήλωσή του ότι «οι βασικές δουλειές στο σπίτι γίνονται από τη νοικοκυρά» σημείωσε χθες (Νews 247) ότι "η Ν.Δ. μπορεί να εγγυηθεί μία μεγάλη προοδευτική αλλαγή στη χώρα" συμπληρώνοντας ότι "και αυτοδύναμοι να είμαστε, θέλουμε μία πλατιά προοδευτική συμμαχία” καθώς “ορίζουμε ως απόλυτη προτεραιότητα την κατάργηση της απλής αναλογικής”...

“Τι θα πει ίσες αποστάσεις;”

Σε αυτό το φόντο, στρέφοντας το βλέμμα προς τη Χαριλάου Τρικούπη, ισχυρίστηκε αργότερα από το κλειστό “Ανδρέας Παπανδρέου” ότι “δεν καταλαβαίνω την τακτική των ίσων αποστάσεων. Τι θα πει ίση απόσταση; Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα, τη δημοκρατία και τον αυταρχισμό”.

Απευθυνόμενος στους “νεοδημοκράτες που επίσης πήραν αποστάσεις”, τους κάλεσε “να γυρίσουν στο σπίτι τους” καθώς “τα παράπονα του χθες τα σκεπάζει η ανάγκη του σήμερα.”. Συν τοις άλλοις ζήτησε να “συστρατευτούν και όσοι πίστεψαν στον ΣΥΡΙΖΑ και προδόθηκαν”.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κλείνοντας το μάτι προς τους ψηφοφόρους ακροδεξιών σχημάτων σημείωσε ότι “οι νέοι γνωρίζουν πως ο αληθινός πατριώτης δεν φωνάζει ανέξοδα συνθήματα. Αλλά διεκδικεί χειροπιαστά αποτελέσματα. Και αυτά έρχονται μόνο μέσα από τα μεγάλα δημοκρατικά κόμματα, όπως η Ν.Δ., που απέδειξε τον υπεύθυνο πατριωτισμό της στο εθνικό θέμα της Μακεδονίας μας”. Εξήγγειλε δε “1.500 προσλήψεις την ΕΛ.ΑΣ.” επαναλαμβάνοντας ότι “θα τους εξοπλίσουμε με νέα περιπολικά και νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα”.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιχειρώντας να λειάνει το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της Ν.Δ., είπε ότι επιζητεί “αληθινή κοινωνική πολιτική με Υγεία για όλους. Με πολλούς νοσηλευτές στα νοσοκομεία μας”, χωρίς να μπει στη λογική των αριθμών. Ο κ. Μητσοτάκης, σε υποκριτικούς τόνους, θέλησε να... ευχαριστήσει “τους εργαζόμενους στην Υγεία που κρατάνε όρθια τα νοσοκομεία υπό αυτές τις συνθήκες”.

Σημείωσε δε ότι “θέλουμε σύγχρονη δημόσια Παιδεία, ανοιχτή σε όλους” λέγοντας γενικόλογα ότι “θα προσληφθούν εκπαιδευτικοί σε όλες τις βαθμίδες”, ενώ το 2013 ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έθεσε σε διαθεσιμότητα πάνω από δύο χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Παρακάμπτοντας δε τη “γαλάζια” εμμονή για αναθεώρηση του άρθρου 16 είπε ότι “το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αθήνας θα αναβαθμιστεί μετά την ανεύθυνη και πρόχειρη αντιμετώπιση που του επιφύλαξε η κυβέρνηση”.

O Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά τις επανειλημμένες αναφορές περί “προοδευτικής αλλαγής με τη Ν.Δ.” σε πρωινή ραδιοφωνική συνέντευξη (Νews 247), προανήγγειλε από το Περιστέρι ότι “το άσυλο της ανομίας και της παρανομίας στα πανεπιστήμια θα καταργηθεί”. Στο πλαίσιο ενός κρεσέντο λαϊκισμού κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “ασχολείται με το πώς θα πάρει άδεια από τη φυλακή ο Κουφοντίνας. Ένας καταδικασμένος τρομοκράτης και δολοφόνος που δεν έχει μετανοήσει δημόσια για όσα έκανε».

Τέλος, απέφυγε εκ νέου να δεσμευτεί για τη διατήρηση της 13ης σύνταξης λέγοντας ότι η μιζέρια δεν αλλάζει με επιδόματα της τελευταίας στιγμής. Η ψήφος, ιδίως των υπερήφανων συνταξιούχων, δεν εξαγοράζεται με κουτσουρεμένα αντίδωρα”...

ΓΛΩΤΤΑ ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΑ Τ' ΑΛΗΘΗ ΛΕΓΕΙ

“Tσίπρας - Μητσοτάκης 1-0”.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. πέταξε την μπάλα στην εξέδρα όσον αφορά το τι θα κάνει αν το εκλογικό αποτέλεσμα είναι αρνητικό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέφυγε εκ νέου (Νews 247) σε ποδοσφαιρικούς όρους για να μετριάσει τις εκλογικές προσδοκίες της Ν.Δ. εκτιμώντας ότι το σκορ των ευρωεκλογών θα είναι “1-0” κι ενώ πριν από μία εβδομάδα το προσδιόριζε στο “2-0”! Σάλο στα κοινωνικά δίκτυα προκάλεσε το γεγονός ότι εκ παραδρομής αντέστρεψε τη σειρά εναντίον... της Ν.Δ. λέγοντας: “εκτιμώ Τσίπρας - Μητσοτάκης 1-0”.

Σε αυτό το φόντο δεν πέρασε απαρατήρητη η δήλωση του πρώην εκπροσώπου της κυβέρνησης Καραμανλή Ευάγγελου Αντώναρου (Πρώτο Πρόγραμμα) ότι “είναι στο 1,2% η διαφορά υπέρ της Ν.Δ. σύμφωνα με δημοσκόπηση για την επικράτεια που έχει στα χέρια του υψηλό στέλεχος της Ν.Δ.. Πρόκειται για δημοσκόπηση μεγάλης και γνωστής εταιρείας”.

Aίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεδίωξε να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα σε ερώτηση για το αν θα αποχωρήσει από την ηγεσία της Ν.Δ. στην περίπτωση που το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο λέγοντας: "Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει από τον ΣΥΡΙΖΑ για τα εσωτερικά της Ν.Δ. Η Ν.Δ. είναι ενωμένη και ανανεωμένη. Και αυτό ενοχλεί τους πολιτικούς μας αντιπάλους...".

Ο Καραμανλής ανεβάζει τον πήχη

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής προσερχόμενος στο κλειστό του Περιστερίου τοποθέτησε τον “γαλάζιο” πήχη “στην καθαρή νίκη. Μια νίκη που οδηγεί στην πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η Ελλάδα”.

Επεσήμανε ότι «είμαστε όλοι εδώ συστρατευμένοι στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο τόπος χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και ισχυρή κυβέρνηση. Χρειάζεται ανάπτυξη και επενδύσεις, κοινωνική δικαιοσύνη και φροντίδα για τους μη ευνοημένους. Χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα στον χειρισμό των εθνικών υποθέσεων, ειδικά σε μία περίοδο αστάθειας και αβεβαιότητας στη γειτονιά μας. Αυτή την προοπτική μόνο η παράταξή μας, η Ν.Δ., μπορεί να διασφαλίσει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL