Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.8°C20.7°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C18.8°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C20.8°C
3 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C16.3°C
1 BF 53%
Ο Μητσοτάκης ξορκίζει την ψήφο στα ακροδεξιά μορφώματα...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Μητσοτάκης ξορκίζει την ψήφο στα ακροδεξιά μορφώματα...

Να ξορκίσει τη “χαλαρή ψήφο” προς την Ακροδεξιά -λησμονώντας τη μισαλλόδοξη ρητορική του, που έριξε νερό στον μύλο των εθνικιστικών μορφωμάτων- επιχείρησε χθες από την Πάτρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι  “η κάλπη των ευρωεκλογών δεν επιτρέπει πειράματα μίας χρήσης”. Παρ’ όλα αυτά -σε υποκριτικούς τόνους- κάλεσε “τους Έλληνες να απαντήσουν και για την εθνική ταπείνωση της Συμφωνίας των Πρεσπών».

"Μου είπε ένας συνταξιούχος"...

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέδειξε τον "γαλάζιο" προβληματισμό για τις εκλογικές επιδόσεις της Ν.Δ. μέσα από τον εξής ισχυρισμό: «Μου είπε ένας συνταξιούχος ότι δεν πρέπει να ευχαριστήσει τον κ. Τσίπρα για το επίδομα, αλλά εμάς που προηγούμαστε, γιατί ο πρωθυπουργός έδωσε το επίδομα επειδή είμαστε πρώτοι, μήπως και μικρύνει τη διαφορά”. Συμπλήρωσε δε πως “η αξιοπρέπεια δεν εξαγοράζεται με ένα δώρο της τελευταίας στιγμής». Παρ' όλα αυτά χαρακτήρισε το “κουτσουρεμένο επίδομα” ως “καλοδεχούμενο”, αλλά “όχι σύνταξη”!

Δεν θέλει ίσες αποστάσεις από το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., αν και μίλησε σε κλειστό στάδιο χωρητικότητας μόλις 1.500 θέσεων, ξεκίνησε την ομιλία του με τη φράση “ας έλθουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να δουν τι σημαίνει μεγάλη συγκέντρωση», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν χρειάζεται καμία δημοσκόπηση για να διαπιστώσει κανείς το ρεύμα για τη Ν.Δ.».

Στον απόηχο της προσγείωσης του "γαλάζιου" πήχη έστρεψε ξανά το βλέμμα προς τους ψηφοφόρους του ΚΙΝ.ΑΛΛ. σημειώνοντας ότι «αυτή η κάλπη δεν επιτρέπει ίσες αποστάσεις” και πρόσθεσε ότι “δεν μπορώ να μην σχολιάσω την αποτυχημένη απόπειρα του πολιτικού μου αντιπάλου να αντιγράψει κακέκτυπα του Ανδρέα Παπανδρέου. Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα». Σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσε τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. “να πείσουν τους άλλους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες” και απηύθυνε έκκληση “σε όσους αποχώρησαν από το κόμμα μας να επιστρέψουν στο σπίτι τους". Συμπλήρωσε δε ότι “η καλύτερη αποδοκιμασία θα είναι η ψήφος σας στην κάλπη για τη χειρότερη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ποτέ ο τόπος”.

Γενικόλογες υποσχέσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς να αποσύρει τον κανόνα “μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις", επεσήμανε ότι "θα προσλάβουμε νέους εκπαιδευτικούς, θα προσλάβουμε νοσηλευτές, γιατί όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα για καλή δημόσια περίθαλψη.”

Τέλος, επένδυσε εκ νέου στην ατζέντα της ανομίας λέγοντας ότι “οι κουκουλοφόροι θα φύγουν από τα πανεπιστήμια μια και καλή. Το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί και τα πανεπιστήμια θα επιστρέψουν στους φοιτητές και τους καθηγητές”...

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΑΠΟΔΟΜΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΦΗΓΗΜΑ

“Δεν θα ψήφιζα τη 13η σύνταξη”

"Τα Μνημόνια μας έσωσαν από τη λιτότητα" είπε ο Π. Ελευθεριάδης

Χθες ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ. Παύλος Ελευθεριάδης δήλωσε (ΕΡΤ) ότι “αν ήμουν στη Βουλή, δεν θα ψήφιζα τη 13η σύνταξη», προσθέτοντας μάλιστα ότι θα πήγαινε ακόμα και ενάντια στη γραμμή του κόμματός του αν υπήρχε ανάγκη, καθώς “είναι αντιαναπτυξιακό μέτρο”. Σημείωσε δε ότι “τα Μνημόνια έβγαλαν τη χώρα από την κρίση και μας έσωσαν από τη λιτότητα»!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL