Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C16.0°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.2°C17.1°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.5°C19.1°C
2 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 62%
Ενοχλημένη η Ν.Δ. από την "ηγετική ομιλία" Σαμαρά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ενοχλημένη η Ν.Δ. από την "ηγετική ομιλία" Σαμαρά

Έντονη δυσαρέσκεια και σκεπτικισμό προκαλεί στο ηγετικό επιτελείο της Ν.Δ. η επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να προβεί την Κυριακή σε ομιλία στη Θεσσαλονίκη περίπου την ίδια ώρα με τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κύκλοι της Πειραιώς αναφέρουν πως ήταν μια "άκομψη επιλογή του πρώην πρωθυπουργού» το να παραστεί στην παρουσίαση του βιβλίου του υποψήφιου βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης Δημήτρη Βαρτζόπουλου και να προχωρήσει σε μία «ηγετική ομιλία την ώρα που ο πρόεδρος παρουσίαζε τις 'γαλάζιες' θέσεις».

Παράλληλα αίσθηση προκάλεσε το εμφατικό άδειασμα του Γιώργου Κουμουτσάκου προς τον Αντώνη Σαμαρά -που επανέλαβε προχθές ότι «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική»- καθώς δήλωσε με νόημα ότι «η γεωγραφική Μακεδονία είναι μια πολύ μεγαλύτερη περιοχή, το ξέρουμε όλοι».

Ο τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της Ν.Δ. πρόσθεσε (Νews 247) ότι «η ελληνική Μακεδονία είναι δική μας και θα αισθανόμαστε πάντα ότι ανήκει στη δική μας ιστορία, στον δικό μας πολιτισμό, στη δική μας παράδοση». Συμπλήρωσε δε ότι τη «γεωγραφική Μακεδονία οφείλουμε να τιμάμε, να σεβόμαστε και να κάνουμε κάθε κίνηση που χρειάζεται για να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα της Ελλάδας».

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης -στο πλαίσιο της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου- επεδίωξε να μετριάσει τις προσδοκίες των «νεομακεδονομάχων» λέγοντας ότι «εάν ερμηνεύσει κανείς αυστηρά τη Συμφωνία των Πρεσπών, η χώρα μας δεν έχει τη δυνατότητα να βάλει βέτο στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων για τη γειτονική χώρα. Έχει όμως προφανώς τη δυνατότητα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης των 35 κεφαλαίων, να προβάλει αντιρρήσεις και να βάλει βέτο καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας».

Αποστάσεις και στα ελληνοτουρκικά

Δεν πέρασε απαρατήρητο το διαφορετικό ύφος που υιοθέτησε ο Γ. Κουμουτσάκος έναντι του Αντώνη Σαμαρά και στο θέμα της τουρκικής νευρικότητας. Ο τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της Ν.Δ. υποστήριξε πως «το μήνυμα προς την Τουρκία πρέπει να είναι πως το ελληνικό πολιτικό σύστημα θα είναι ενωμένο παρά την προεκλογική περίοδο σε περίπτωση απειλής, ο ελληνισμός θα είναι ενωμένος μια γροθιά”.  Παράλληλα σημείωσε πως «υπάρχει λειτουργικό κανάλι επικοινωνίας ανάμεσα σε εμένα και τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο».

Μόλις μία ημέρα πριν, ο πρώην πρωθυπουργός -υιοθετώντας ακροδεξιά φρασεολογία- δήλωνε πως «οι άνθρωποι είναι μηδενιστές», καθώς «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κάνει 'εκπτώσεις' στο Αιγαίο και την ΑΟΖ απέναντι στην Τουρκία μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, από τη στιγμή που στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι δεν πρέπει, λέει, να… είμαστε 'μοναχοφάηδες' στο Αιγαίο"! Κατά τον Αντ. Σαμαρά «αυτά τα στελέχη υπονοούν να κάνουμε 'σκόντα' και 'εκπτώσεις' από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο»...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL