Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.1°C17.0°C
3 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.4°C13.8°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.4°C14.4°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.5°C14.1°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
1 BF 75%
Γ. Δραγασάκης: Δεν είναι τα τελευταία θετικά μέτρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Δραγασάκης: Δεν είναι τα τελευταία θετικά μέτρα

"Εμείς μέτρα πολιτικής, χρήσιμα για την κοινωνία και τους πολίτες. Εσείς τυμβωρυχίες, κότερα, συκοφαντίες" τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος αντιπαρέβαλε τα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. "Τι κάνει η Ν.Δ. ενόψει των εκλογών; Ποια είναι τα αντίμετρα που προτείνει; Πετσίτης, Πολάκης, τυμβωρυχία με τα θύματα της τραγωδίας στο Μάτι και τελευταία το κότερο" ανέφερε εμφατικά και πρόσθεσε ότι "τα δικά μας μέτρα, όπως και αν τα ονομάσετε, είναι προς όφελος του λαού, ενώ τα δικά σας αντίμετρα βρίσκονται έξω από τη σφαίρα της πολιτικής και της δημοκρατίας και υποκινούνται από τους υπονόμους της Ακροδεξιάς και των συμφερόντων". "Εσείς επιλέγετε αντίμετρα την παραπολιτική και τα ψεύδη, ενώ εμείς κινούμαστε στο πεδίο της πολιτικής και της δημοκρατίας" σημείωσε.

Ο Γ. Δραγασάκης αναφέρθηκε στο πολιτικό κλίμα που δημιουργεί η Ν.Δ. και μιλώντας, όπως είπε, "βιωματικά", υπενθύμισε τι έκανε η Αριστερά τη δεκαετία του '80 - κάτι που είχε κάνει νωρίτερα και ο Νίκος Φίλης. Υπενθύμισε ότι η Αριστερά δεν παρακολούθησε τις καταγγελίες κατά του Παπανδρέου για διακοπές σε κότερα και του Μητσοτάκη με την (όπως αποδείχθηκε) πλαστή φωτογραφία με τους Ναζί, και αυτό παρά το ότι ο "αυριανισμός" μιλούσε για "Κυρκοφλωράκηδες" και υποστήριζε ότι διέθεταν κότερα.

Αναφερόμενος στα θετικά μέτρα της κυβέρνησης ο υπουργός Οικονομίας ενημέρωσε ότι "δεν είναι τα τελευταία, καθώς κάθε νέο περιθώριο θα αξιοποιείται για τη στήριξη των πολιτών". Χαρακτήρισε "μεγάλη προσβολή" για τους συνταξιούχους τη θέση της Ν.Δ. ότι η 13η σύνταξη δίνεται για να εξαγοραστεί η ψήφος τους. "Τα μέτρα που ανακοινώσαμε είναι επωφελή για τους πολίτες. Αν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι θετικό, γιατί να το αναβάλουμε;" ήταν το ερώτημα που έθεσε.

Ν. Παππάς: Επιλογή της Ν.Δ. η πολιτική Σαμαρά

"Στρατηγική επιλογή της Ν.Δ. είναι να μην μετακινηθεί ούτε κατά ένα εκατοστό από τις οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές που εφάρμοσε ως κυβέρνηση μέχρι το τέλος του 2014. Ο Κ. Μητσοτάκης μάς είπε καθαρά ότι η 13η σύνταξη δεν μπορεί να δοθεί, ότι είναι λαϊκισμός και το ασφαλιστικό πρέπει να πάει στο μοντέλο Πινοσέτ. Μιλάμε δηλαδή για την κατάργηση των επικουρικών συντάξεων" προειδοποίησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Απαριθμώντας το κυβερνητικό έργο ο Ν. Παππάς υπενθύμισε ότι "παρέλαβε τη χώρα σε συνθήκες ασφυξίας, με την ανεργία στο 27%, κατάφερε να δώσει μέρισμα να βγει από τα Μνημόνια, να δανείζεται με ιστορικά χαμηλά τα επιτόκια, να δημιουργήσει 400.000 θέσεις εργασίας, να έχει πλεονασματικό το ασφαλιστικό σύστημα, να τακτοποιήσει το τηλεοπτικό τοπίο, να χτίσει κοινωνικό κράτος, να επιστρέψει τα αναδρομικά στα ειδικά μισθολόγια, να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ, τις ασφαλιστικές εισφορές, να αυξήσει τον κατώτατο μισθό, να καταργήσει τον υποκατώτατο, να κάνει ρεκόρ επενδύσεων τα τελευταία χρόνια, να μειώσει τον ΦΠΑ στην εστίαση, στο ρεύμα και στα τρόφιμα, να δώσει τη 13η σύνταξη, να ολοκληρώσει μεγάλους αυτοκινητόδρομους και μεγάλα έργα, να δρομολογήσει μεγάλες επενδύσεις στις νέες τεχνολογίες, να έχει ρυθμούς ανάπτυξης πολύ μεγαλύτερους από πολλές χώρες της Ευρωζώνης".

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι χθες υπέγραψε το μεγάλο έργο της ψηφιακής διακίνησης εγγράφων στο Δημόσιο με το οποίο εξοικονομούνται κατ’ έτος 380 εκατομμύρια ευρώ.

Έφη Αχτσιόγλου: Αντιπολίτευση της απόγνωσης

"Όταν ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλάει για 'επίδομα εξαγοράς' αναφερόμενος στη 13η σύνταξη, δεν προσβάλλει την κυβέρνηση, τους συνταξιούχους προσβάλλει και τους ανθρώπους του μόχθου" επισήμανε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου τονίζοντας ότι "ο 13ος μισθός δεν είναι παροχή πελατειακού κράτους, είναι κατάκτηση των εργαζομένων". Η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε για "αντιπολίτευση της απόγνωσης" σχολιάζοντας ότι ο Κ. Μητσοτάκης πριν λίγες μέρες έλεγε ότι δεν είναι εφικτή η καταβολή της 13ης σύνταξης και σήμερα εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί το ποσό αυτό είναι χαμηλό.

Η υπουργός απάντησε στην κριτική του βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Βρούτση για τις απλήρωτες συντάξεις και τις απειλές περί... ΕΔΕ για υποτιθέμενη παραποίηση των σχετικών στοιχείων και θύμισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αφήσει 400.000 απλήρωτες συντάξεις. "Εγώ πόσες ΕΔΕ πρέπει να του κάνω;" αναρωτήθηκε δηκτικά η Έφη Αχτσιόγλου υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει πληρώσει 850.000 συντάξεις και έχει μειώσει κατά 75% τον όγκο των ληξιπρόθεσμων συντάξεων.

Η υπουργός απάντησε και στον Ευ. Βενιζέλο για τον ειδικό λογαριασμό των 5,5 δισ. ευρώ παρατηρώντας ότι το ποσό αυτό αποτελεί εγγύηση για την "ακραία περίπτωση που με αυτά τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα δεν καταφέρουμε να εξυπηρετήσουμε τις υποχρεώσεις μας για το χρέος". Η Έφη Αχτσιόγλου σχολίασε ότι η αντίδραση της αντιπολίτευσης οφείλεται στο ότι με την κίνηση αυτή η κυβέρνηση αφαιρεί από την αντιπολίτευση την πολιτική της διαδικασίας σταδιακής επαναδιαπραγμάτευσης των στόχων των πλεονασμάτων, "κάτι που προφανώς τους προκαλεί ένα προγραμματικό και ένα πολιτικό αδιέξοδο".

Αλ. Χαρίτσης: Το δίλημμα των εκλογών

"Όποιος έχει τη μιντιακή υπεροπλία επιδιώκει αντιπαράθεση με όρους κιτρινισμού και όποιος έχει την πολιτική υπεροπλία αντιπαρατίθεται με προγραμματικούς όρους" υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης. Από τον Αύγουστο του 2018, επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης, οπότε και η χώρα βγήκε από τα Μνημόνια, η Ν.Δ. και το μιντιακό σύστημα που τη στηρίζει έχουν ξεκινήσει μια τεράστια εκστρατεία παραπληροφόρησης και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, με μοναδικό στόχο να μη συζητηθούν ποτέ τα πραγματικά επίδικα, οι θέσεις των κομμάτων για την οικονομία, το κοινωνικό κράτος, την εργασία και τα δικαιώματα, για την Ευρώπη και τη δημοκρατία, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι το πρόγραμμά τους είναι εχθρικό προς τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας.

"Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο: αν θα συνεχίσουμε και θα εδραιώσουμε μια πορεία σταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης και αποκατάστασης της κοινωνικής συνοχής ή θα γυρίσουμε πίσω σε ξεπερασμένες λογικές που εκπροσωπεί δυστυχώς η Ν.Δ. και οι οποίες μας οδήγησαν στη χρεοκοπία και στη βαρβαρότητα των Μνημονίων" τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Απάντηση Αλ. Φλαμπουράρη στον Κ. Μητσοτάκη

Στην προσωπική επίθεση που του έκανε ο πρόεδρος της Ν.Δ. απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης. "Ναι, έχω πραγματοποιήσει ανοιχτές συναντήσεις, φανερές, με στόχο να λύνω τα προβλήματα. Αυτό έκανα με την υπόθεση Μαρινόπουλου - Σκλαβενίτη ώστε να μην χάσουν τη δουλειά τους 13.000 άνθρωποι και καταστραφούν εκατοντάδες προμηθευτές, αυτό έκανα με τα ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου και Ελευσίνας για να μην κλείσουν δύο κρίσιμες παραγωγικές βιομηχανίες, αυτό έκανα για τον νόμο που αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας, τις προσφυγικές κατοικίες της Αλεξάνδρας, την ολοκλήρωση της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ και για την υπηρεσία της καθημερινότητας στην οποία πάνω από 18.500 συμπολίτες μας αναζήτησαν λύσεις και απαντήσεις" τόνισε.

Αν. Ξανθός: 125 νέες δομές υγείας

"Η διαιρετική τομή και το πολιτικό δίλημμα προφανώς δεν είναι ανάμεσα στους τίμιους και στους ανέντιμους, δεν είναι ανάμεσα στους ειλικρινείς και στους ψεύτες, δεν είναι ανάμεσα στους ανθρώπους με ήθος και ευγένεια και στους αήθεις και χυδαίους. Το σκληρό πολιτικό δίλημμα είναι με ποιο πολιτικό σχέδιο θα πάμε μετά την έξοδο από την κρίση και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη" υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Μάλιστα σημείωσε ότι με τις ΤΟΜΥ φτιάχτηκαν 125 νέες δημόσιες δομές Υγείας, εντάχθηκαν στο σύστημα Υγείας 1.100 γιατρούς και άλλους επαγγελματίες Υγείας και πραγματοποιήθηκαν πάνω από 1.000.000 δωρεάν επισκέψεις πολιτών που μέχρι τώρα τις πλήρωναν από την τσέπη τους.

Θ. Θεοχαρόπουλος: Συμπόρευση των κομμάτων της Αριστεράς

Ο Κ. Μητσοτάκης μίλησε για μεταγραφές στην πολιτική και "την επόμενη μέρα έκανε την έκτη του μεταγραφή αυτή την περίοδο στη Βουλή με τον Γρ. Ψαριανό, ο οποίος έχει αλλάξει πέντε κόμματα όλη αυτή την περίοδο: από τον ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΗΜ.ΑΡ., στο Ποτάμι, μαζί με το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και τώρα στη Ν.Δ. Από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Δημοκρατία. Όχι στους όμορους χώρους", επεσήμανε ο υπουργός Τουρισμού Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Ξεκαθάρισε δε πως "σε μια οποιαδήποτε χώρα, που δεν έχει χαθεί η κοινή λογική, η συμπόρευση δύο κομμάτων της Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜ.ΑΡ., όχι μόνο δεν θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη, αλλά αναμενόμενη εξέλιξη. Πόσο μάλλον δε που στο νέο πολιτικό περιβάλλον η διαχωριστική γραμμή Αριστεράς - Δεξιάς είναι ακόμη πιο ξεκάθαρη. Καθορίζει τις πολιτικές συγκλίσεις εδώ που βρισκόμαστε σήμερα".

Μ. Καλογήρου: Νέα παρένθεση θέλει η ΝΔ

"Το καινούργιο στοίχημα για μια νέα παρένθεση είναι όλα αυτά που συμβαίνουν από τον Αύγουστο του 2018 μέχρι σήμερα. Να ξεπεραστεί, δηλαδή, γρήγορα το διάστημα κατά το οποίο η Ελλάδα κατάφερε να έχει όλο και πιο αυτόνομη δημοσιονομική πολιτική, το διάστημα του 2018", τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου και πρόσθεσε: "Πάμε να τελειώσουμε τη δουλειά" λέει ο πρόεδρος της Ν.Δ. εννοώντας μάλλον να προλάβετε την ολοκλήρωση του έργου κάθαρσης που ξεκίνησε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνοντας το προκαταρκτικό της έργο σε υποθέσεις όπως τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας, οι ποινικές δικογραφίες Novartis, θαλασσοδάνεια τραπεζών, θαλασσοδάνεια κομμάτων, υποθέσεις των εξοπλιστικών και τόσα άλλα. Είναι ένας μακρύς κατάλογος αδιανόητων υποθέσεων απιστίας κατά του δημοσίου συμφέροντος, κατά των οικονομικών του κράτους και κατά των πολιτών".

Υπόνοιες Ν. Κοτζιά για ρωσικό χακάρισμα και Π. Καμμένο

Απάντηση στον Πάνο Καμμένο για τα e-mail που είχε δημοσιοποιήσει σχετικά με τις βίζες στο υπουργείο Εξωτερικών έδωσε ο Νίκος Κοτζιάς. Ο πρ. υπουργός είπε ότι τα mail ήταν από αμερικανικό σέρβερ (hotmail) και όχι από τον σέρβερ του ΥΠΕΞ και πως όταν ρώτησε μηχανικούς υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά ποιοι μπορούν να παραβιάσουν ένα αμερικανικό σέρβερ του απάντησαν: "Δύο μόνο μπορούν να τα κάνουν αυτά. Ή ο χάκερ της ΕΥΠ ή οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, άντε και οι κινέζικες".

Ακόμη υπενθύμισε ότι ο Κ. Μητσοτάκης προ τεσσάρων ετών υποστήριξε δημοσίως ότι εκβίασε τον πρωθυπουργό για να διοριστεί ο γαμπρός του διοικητής στην Εθνική Τράπεζα. Όμως η κόρη του Ν. Κοτζιά είναι ανύπαντρη και ουδείς γνωρίζει τον "υποψήφιο" και ακόμη ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν του ζήτησε συγγνώμη!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL