Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C23.0°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.5°C22.6°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
4 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
0 BF 30%
Αντιστροφή πραγματικότητας η προεκλογική επιλογή Μητσοτακή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντιστροφή πραγματικότητας η προεκλογική επιλογή Μητσοτακή

Νέο αντιπερισπασμό -με προεκλογικό άρωμα- από τις δικαστικές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. επεδίωξε από τη Ρόδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας -με αφορμή την τροπολογία για την τιμολόγηση των φαρμάκων- ότι “η κυβέρνηση φέρεται στη Βουλή ως τροχονόμος συμφερόντων. Είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός που κατακεραύνωνε την αξιωματική αντιπολίτευση για το ζήτημα της Novartis»! “Ο κ. Μητσοτάκης του "Κήρυκα" Χανίων και της Siemens, πρόεδρος της Ν.Δ. των αναρίθμητων σκανδάλων, μίλησε για τροχονόμους συμφερόντων” απάντησε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχείρησε μικροκομματική επένδυση στην πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι, ζητώντας “από τους πολίτες της Αττικής να στείλουν την κ. Δούρου και στον κ. Τσίπρα στο σπίτι τους». Παράλληλα, επέμεινε στην προσπάθεια δυσφήμησης της κυβέρνησης στο ευρωπαϊκό κοινό, υποστηρίζοντας στην γαλλική εφημερίδα "Le Figaro" ότι “ο λαϊκισμός έφερε στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015".

Fake news για τις τιμές των φαρμάκων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίστηκε σε κομματική εκδήλωση ότι “επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη η τιμολόγηση των φαρμάκων γινόταν με βάση τον μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών στην Ε.Ε., ενώ ο νόμος ΣΥΡΙΖΑ ορίζει τιμολόγηση βάσει του μέσου όρου των δύο φτηνότερων φαρμάκων στην Ευρωζώνη και δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα να αυξηθούν οι τιμές των φαρμάκων”. Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ωστόσο, μιλώντας στη Βουλή, υποστήριξε ότι “σε 2.000 φάρμακα θα μειωθούν οι τιμές. Σε άλλες 2.000 αυξάνεται η τιμή και έχουμε υπολογίσει ότι δεν υπάρχει μεσοσταθμικά αλλαγή ισοζυγίου".

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε νέα σπέκουλα με αφορμή τις διώξεις που ασκήθηκαν -σε βαθμό πλημμελήματος- για την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική λέγοντας ότι “αντί κάποιοι επιτέλους να σκύψουν σιωπηλά το κεφάλι, να σεβαστούν τη μνήμη των εκατό νεκρών, εξακολουθούν να κουνάνε το δάχτυλο με περίσσια αλαζονεία”.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. -αν και καταδίκασε ξανά “τον αριστερό λαϊκισμό”- επανέλαβε ότι “οι ευρωεκλογές αποκτούν ξεχωριστή διάσταση", καθώς “οι Έλληνες θα στείλουν το μήνυμα στον κ. Τσίπρα ‘ώς εδώ, φτάνει πια’»... Παρ’ όλα αυτά, ισχυρίστηκε πως «η Ν.Δ. είναι η παράταξη που ενώνει τους Έλληνες. Μακριά από εμάς λογικές όπως ‘τους τελειώνουμε, μας τελειώνουν’"!

Κατά των μερισμάτων

Αίσθηση προκάλεσε η προαναγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη “ότι, σταθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε φαινόμενα παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας με μεγάλη αυστηρότητα”, “όπως το κάναμε και όταν ο Γιάννης Βρούτσης ήταν υπουργός Εργασίας και κατηγορήθηκε τότε, θυμάμαι, από αρκετούς εργοδότες”!

Δεν πέρασε απαρατήρητη η νέα στοχοποίηση εκ μέρους του προέδρου της Ν.Δ. του κοινωνικού μερίσματος, καθώς επισήμανε πως “η κυβέρνηση σας έπνιξε στους φόρους για να μοιράσει μετά χριστουγεννιάτικα επιδόματα. Αυτή είναι μια πολιτική που καταδίκασε την Ελλάδα στη μιζέρια”. Ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι “είμαστε μια βαθιά λαϊκή παράταξη. Είμαστε κοντά στους αδύναμους. Κάνουμε πολιτική για τους πολλούς και όχι για τους λίγους. Η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός»!

Διεθνής επιχείρηση δυσφήμισης

Συν τοις άλλοις, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης με συνέντευξη του στη "Le Figaro" επέμεινε στην εκστρατεία συκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως “από τότε, από το 2015, αντιληφθήκαμε ότι ήταν ψεύτες και ανίκανοι και πρέπει να γυρίσουμε σελίδα», ενώ εκτίμησε στο ίδιο ύφος πως «η Ελλάδα θα γίνει μία από τις πρώτες χώρες που θα δώσει δείγματα γραφής της πολιτικής μετά τον λαϊκισμό».

ΣΥΡΙΖΑ: “Το μήνυμα στον ακροδεξιό λαϊκισμό του Μητσοτάκη θα είναι ισχυρό”.

Σε αυτό το φόντο ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως “ο κ. Μητσοτάκης, που διόρισε αντιπρόεδρο τον κ. Γεωργιάδη και όρισε κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον κ. Βορίδη, που καθημερινά προβαίνουν σε εμφυλιοπολεμικά κηρύγματα μίσους, δήλωσε ότι βρίσκεται απέναντι σε κάθε διχασμό”. Παράλληλα, η Κουμουνδούρου πρόσθεσε σε καυστικό τόνο πως “ο πρόεδρος του κόμματος το οποίο είναι συνυπεύθυνο για την απώλεια του 25% του ΑΕΠ της χώρας υποσχέθηκε ότι θα φέρει την ευημερία στους πολίτες. Ο πρόεδρος του κόμματος που έφτασε την ανεργία στο 28% μας είπε ότι θα ξαναφέρει το χαμόγελο. Ο κ. Μητσοτάκης, που έχει ως πρόγραμμά του την ιδιωτικοποίηση της Υγείας, της Παιδείας, τη διάλυση του κράτους πρόνοιας, είπε ότι στηρίζει τους πιο αδύναμους”. Το γραφείο Τύπου του κόμματος “κάλεσε” τον πρόεδρο της Ν.Δ., “για να είναι πλήρης η αντιστροφή της πραγματικότητας, να μας πει, στην επόμενη ομιλία του, ότι εφαρμόστηκε ο ‘κόφτης’, ότι δεν βγήκαμε από τα Μνημόνια, δεν βγήκαμε στις αγορές, δεν αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός και ότι, τελικά, μειώθηκαν και οι συντάξεις”... Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι “το μήνυμα των πολιτών απέναντι στον απάνθρωπο νεοφιλελευθερισμό και τον ακροδεξιό λαϊκισμό  που αντιπροσωπεύει ο κ. Μητσοτάκης θα είναι ισχυρό”.

ΕΝΩ Η ΚΟΠΤΟΡΑΠΤΙΚΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ...

Επιστροφή στο 1:5 προαναγγέλλει ο Κ. Χατζηδάκης

"Η Ν.Δ. δεν θα κάνει προσλήψεις - συνταξιοδοτήσεις σε αναλογία 1 προς 1, όπως θέλει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ"

Δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι το γρ. Τύπου της Ν.Δ. -αναρτώντας τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο site του κόμματος- εξάλειψε την επισήμανση της ανταποκρίτριας της "Le Figaro" στην Αθήνα ότι “ο ηγέτης της Ν.Δ. είναι ένας από τους λίγους Έλληνες πολιτικούς που έχουν επικρίνει τόσο πολύ τη δημόσια διοίκηση. υπουργός Δημόσιας Διοίκησης από το 2013 έως το 2015, είναι ο πρώτος που επέβαλε την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και τη μείωση των αποδοχών τους”. Ωστόσο, ο Κωστής Χατζηδάκης... έβαλε τα πράγματα στη θέση τους επαναλαμβάνοντας (Πρώτο Πρόγραμμα) ότι, η Ν.Δ. δεν θα κάνει προσλήψεις - συνταξιοδοτήσεις σε αναλογία 1 προς 1, όπως θέλει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα συνεχίσουμε το 1 προς 5. Επομένως, μόνο από αυτό θα έχουμε μια σημαντική εξοικονόμηση δαπανών”...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL