Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.1°C12.6°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.4°C14.1°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
6 °C
5.9°C11.2°C
0 BF 93%
Μήνυση Γεωργιάδη στην εισαγγελέα Διαφθοράς με τις ευλογίες της Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μήνυση Γεωργιάδη στην εισαγγελέα Διαφθοράς με τις ευλογίες της Ν.Δ.

“Η Ν.Δ. βεβαίως εγκρίνει τη μήνυση που θα καταθέσω εναντίον της κυρίας Τουλουπάκη για την υπόθεση Novartis” αποκάλυψε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μόλις μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος της Ν.Δ., κατά τη συνάντησή του με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, καλούσε τους “λειτουργούς της Δικαιοσύνης να υπερασπιστούν τη δικιά τους κατοχυρωμένη συνταγματικά ανεξαρτησία και να μην υποκύπτουν σε καμία πολιτική πίεση»!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, επιχειρώντας να θολώσει τα νερά, διαμήνυσε (News 247) πως “δεν κάνει η Ν.Δ. τη μήνυση. Εγώ θα κάνω μήνυση κατά της εισαγγελέως Διαφθοράς και των επίκουρων εισαγγελέων, όχι ως αντιπρόεδρος της Ν.Δ. αλλά ως πολίτης ‘Άδωνις Γεωργιάδης’. Εκτός και αν, επειδή είμαι αντιπρόεδρος στερούμαι αυτό το δικαίωμα” συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ισχυρίστηκε δε πως η στάση του “δεν είναι αντιφατική”, στον απόηχο των πυρών που εκτοξεύει η Ν.Δ. κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη περί “εξωθεσμικών παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη”. Μιλώντας με... τεχνικούς όρους υποστήριξε πως “εγώ δεν είμαι υπουργός, δεν είμαι μέλος της εκτελεστικής εξουσίας για να κάνω παρέμβαση. Η Ευρωπαϊκή Οδηγία δεν απαγορεύει σε βουλευτές να μιλάνε για δικαστικές αποφάσεις. Απαγορεύει σε μέλη της εκτελεστικής εξουσίας”...

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., κλιμακώνοντας τους τόνους κατά των δικαστικών λειτουργών, σημείωσε πως “είναι πολύ άσχημο πράγμα να συνειδητοποιήσεις ξαφνικά ότι ζεις σε μια χώρα που κάποιοι εισαγγελείς αποφασίζουν εις γνώσιν τους να παρανομήσουν”. Πρόσθεσε δε πως “όταν εγώ είχα υποπτευθεί ότι ο Μανιαδάκης είναι προστατευόμενος μάρτυρας, ο δικηγόρος μου Θάνος Πλεύρης μου έλεγε πως ‘αυτό αποκλείεται’ καθώς υπήρχε ονομαστική μαρτυρία εναντίον του”... Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάλογο ύφος πρόσθεσε πως, “εντάξει, είμαστε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝ.ΕΛΛ., αλλά παραμένουμε ένα κράτος του Δυτικού κόσμου ή έτσι θέλουμε να πιστεύουμε”...

Παράλληλα, με αφορμή την αποκάλυψη της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου ότι “δόθηκαν από το FBI στις ελληνικές αρχές λογαριασμοί εμβάσματος πρώην υπουργού”, ο Άδωνις Γεωργιάδης κάλεσε “όποιος έχει τέτοιον λογαριασμό να τον παρουσιάσει στις εισαγγελικές αρχές” προσθέτοντας πως “εγώ λογαριασμούς στο εξωτερικό δεν έχω. Ούτε φράγκο, δυστυχώς”.

Σημείωσε δε πως “αν υπάρχει οποιοδήποτε στοιχείο που να εμπλέκει εμένα σε περίπτωση χρηματισμού, παραιτούμαι δημοσίως παντός δικαιώματος μου νομίμου να ελέγξω τη νόμιμη χρήση του ή όχι”. Κατέληξε ωστόσο στο συμπέρασμα πως “αγγίζει τα όρια της συκοφαντίας όταν, σε μια υπόθεση που κατηγορούνται δέκα πολιτικά πρόσωπα βγαίνουν κάποιοι και λένε πως υπάρχουν στοιχεία για κάποιους πολιτικούς, αλλά δεν παρουσιάζουν μετά αυτά τα στοιχεία. Τότε η μπάλα παίρνει και τους δέκα...”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL