Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.5°C16.5°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.1°C
2 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C13.3°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.1°C13.6°C
2 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
8 °C
7.9°C11.8°C
0 BF 81%
Η Φ. Γεννηματά (ξανα)προειδοποιεί... τον Θ. Θεοχαρόπουλο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Φ. Γεννηματά (ξανα)προειδοποιεί... τον Θ. Θεοχαρόπουλο

Εν μέσω καταιγιστικών πολιτικών εξελίξεων με αιχμή τη συμφωνία των Πρεσπών, η Χαρ. Τρικούπη έσπευσε να επαναφέρει το “όπλο” της κομματικής πειθαρχίας απέναντι στον Θ. Θεοχαρόπουλο, τον μόνο βουλευτή της ΔΗ.ΣΥ. που τοποθετείται θετικά απέναντι στη συμφωνία.

Η απάντηση προς την πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛΛ. ήταν άμεση και κατηγορηματική, χωρίς να κρύβει την ίδια στιγμή και δυσφορία: “Δεν μας αφορά εμάς η κομματική πειθαρχία”, τόνιζαν στην "Α" συνεργάτες του Θ. Θεοχαρόπουλου. Οι ίδιες πηγές της Αγ. Κωνσταντίνου επισήμαναν ότι η θέση της ΔΗΜ.ΑΡ. είναι γνωστή και σταθερή και σημείωσαν ότι όταν έρθει η συμφωνία στην ελληνική Βουλή, θα εξετάσουν το περιεχόμενό της, θα συγκληθούν τα όργανα του κόμματος και κυρίως η Κ.Ε. και θα αποφασίσει την τελική θέση της και την κοινοβουλευτική στάση του ο Θ. Θεοχαρόπουλος.

Το ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας είχε αποτελέσει αφορμή στα μέσα Δεκεμβρίου για την όξυνση στις σχέσεις Γεννηματά - Θεοχαρόπουλου, που ακόμα παραμένουν ψυχρές. Σε αυτό συντείνει ταυτόχρονα και το γεγονός ότι η Χαρ. Τρικούπη αψήφησε τις προτάσεις της ΔΗΜ.ΑΡ. για τα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών, ενώ επιπλέον η υποψηφιότητα του ίδιου του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ. παραμένει σε εκκρεμότητα με τις πιθανότητες για διασφάλιση εκλόγιμης θέσης του βασικού εταίρου του ΠΑΣΟΚ στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. να έχουν στενέψει. Τότε ο γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Στ. Μαλέλης είχε προαναγγείλει πρώτος την κομματική πειθαρχία σε άτυπη ενημέρωση των δημοσιογράφων. Την επομένη, έπειτα από την έντονη αντίδραση της Αγ. Κωνσταντίνου, επιχείρησε από κομματική εκδήλωση να ανασκευάσει λέγοντας ότι παρερμηνεύτηκε.

Χθες, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Β. Κεγκέρογλου και ο στενός συνεργάτης της προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛΛ., Θ. Παπαθεοδώρου, ανακοίνωσαν ότι στην ψηφοφορία για τη συμφωνία των Πρεσπών θα τεθεί κομματική πειθαρχία στην Κ.Ο. της ΔΗ.ΣΥ. "Ε, βέβαια θα υπάρξει κομματική πειθαρχία. Η ΔΗ.ΣΥ. είναι ενιαία. Αν η κοινοβουλευτική ομάδα αποφασίσει κάτι, αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό. Ο κ. Θεοχαρόπουλος εξέφρασε τη θέση του αλλά δεν είπε ότι ψηφίζει ή δεν ψηφίζει. Πιστεύω ότι θα υπάρξει ενιαία τοποθέτηση, η οποία θα καλύπτει και τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ.", είπε ο Β. Κεγκέρογλου. Παρόμοια ήταν και η αναφορά του Θ. Παπαθεοδώρου, ο οποίος επιπλέον ανακοίνωσε (ΕΡΤ1) ότι το ΚΙΝ.ΑΛΛ. θα καταψηφίσει και το Πρωτόκολλο Εισδοχής της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, κάτι που ακόμα και η Ν.Δ. αποφεύγει έως τώρα να δηλώσει κατηγορηματικά. “Στη βάση αυτής της συμφωνίας δεν υπάρχει συναίνεση για είσοδο” ανέφερε ο βουλευτής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL