Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.4°C16.8°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.2°C14.0°C
1 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C13.8°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.2°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.2°C10.2°C
1 BF 74%
Ομολογία Γεννηματά ότι επιχειρεί αντιπερισπασμό για Σημίτη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ομολογία Γεννηματά ότι επιχειρεί αντιπερισπασμό για Σημίτη

Προσπάθεια να θολώσει τα νερά εξαιτίας των υποθέσεων διαφθοράς που αφορούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1996 - 2004 καταλόγισε στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Έκανε λόγο μάλιστα μιλώντας στο Kontra για προφανή πολιτική σκοπιμότητα στην επιλογή του κόμματος της Φ. Γεννηματά να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στο μεταξύ αίτημα να κληθούν για να καταθέσουν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου εξετάζεται η υπόθεση της παραλαβής του C4I, οι Βύρων Πολύδωρας, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και ο τότε νομικός σύμβουλος του υπουργείου κατέθεσε η πλευρά της αμερικανικής εταιρείας SAIC, η οποία ανέλαβε το έργο της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων με υπεργολάβο τη Siemens.

Δ. Τζανακόπουλος: "Πολιτικός θόρυβος"

Μιλώντας νωρίτερα στο Κόκκινο ο Δ. Τζανακόπουλος είχε σημειώσει ότι το ΚΙΝ.ΑΛΛ. προσπαθεί να δημιουργήσει "πολιτικό θόρυβο μιλώντας για πολιτικές διώξεις, για σκευωρίες, για ανίερες συμμαχίες, παραδοξολογώντας και συνωμοσιολογώντας". "Θα έπρεπε το ΚΙΝ.ΑΛΛ. να είναι πιο προσεκτικό ή "τουλάχιστον να είχε την ευαισθησία να ζητήσει μια συγγνώμη από τον ελληνικό λαό" σημείωσε.

Βολές κατά Παυλόπουλου

Από την πλευρά της η Φ. Γεννηματά μιλάει για "σχέδιο αντιπερισπασμου" κάνοντας λόγο για συμμαχίες που βοηθούν την κυβέρνηση στην "εξόντωση των πολιτικών της αντιπάλων". Κατηγόρησε μάλιστα το Μέγαρο Μαξίμου για θεσμικό ατόπημα. "Η κυβέρνηση με θρασύτητα προσπαθεί να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις δικές της πολιτικές σκοπιμότητες" σημείωσε στην τηλεόραση του Open μιλώντας για "παραθεσμικό σύστημα, που πλήττει ευθέως τη Δικαιοσύνη και τη δημοκρατία".

Την ώρα βέβαια που η ίδια έλεγε ότι "σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας" και ότι "σεβόμαστε τους θεσμούς", ο γραμματέας του κόμματος Μ. Χριστοδουλάκης σε συνέντευξή του ανέφερε το δημοσίευμα του "Βήματος": "Υπάρχει εισήγηση του εισαγγελέα Εφετών τον Σεπτέμβριο του 2017 για συγκεκριμένους υπουργούς της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων και ο σημερινός ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος, ωστόσο δεν έχει κινηθεί καμία περαιτέρω διαδικασία".

"Στη μία περίπτωση είχαμε την ύπαρξη μάρτυρα στη φάση της ανάθεσης του C4I, και καλώς να έρθει το θέμα στη Βουλή, και στην άλλη περίπτωση έχουμε εισαγγελέα με βούλευμα Εφετών που περιγράφει ευθύνες πολιτικών προσώπων και κάποιοι επιλέγουν αυτό να πάει στο αρχείο" επανέλαβε στο Open η Φ. Γεννηματά, επιβεβαιώνοντας εμμέσως την προσπάθεια του ΚΙΝ.ΑΛΛ. για ρελάνς μετά τις αποκαλύψεις για το άνοιγμα λογαριασμών του Κ. Σημίτη.

Το 2011 το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε τον εαυτό του

"Το βούλευμα αυτό που επικαλείται το ΠΑΣΟΚ πουθενά στο διατακτικό του δεν κάνει λογο για ποινικές ευθυνες πρώην υπουργών" διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όπως εξήγησε, στο βούλευμα του 2017 υπάρχει αναφορά πως το βούλευμα του 2014 -όταν στην κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ.- θα έπρεπε να είχε διαβιβαστεί στη Βουλή.

Επισήμανε ακόμη ότι το ΚΙΝ.ΑΛΛ. θα έπρεπε να ζητάει τα ρέστα από τον εαυτό του και όχι από την κυβέρνηση. Το 2011, θύμισε, 108 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούσαν με υπογραφές τους να γίνει προκαταρκτική εξέταση για τυχόν ευθύνες του Χρ. Μαρκογιαννάκη και του Γ. Αλογοσκούφη. "Στη συνέχεια το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε την πρόταση των βουλευτών του" τόνισε.

"Κουκούλωσαν τα θέματα"

Μιλώντας στο Πρακτορείο FΜ ο Δ. Παπαδημούλης, που ήταν μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής το 2009-2010 για την υπόθεση του C4I, θύμισε πως Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ "κουκούλωσαν τα θέματα και είπαν πως δεν υπάρχει πρόβλημα". "Τότε εγώ και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και από τους τότε βουλευτές της Ν.Δ. ο Πάνος Καμμένος θέλαμε να συνεχιστεί το ψάξιμο της υπόθεσης, αλλά χέρι - χέρι η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ έφεραν ένα πόρισμα που τα ξέπλυνε όλα" υπογράμμισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL