Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.5°C16.5°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.1°C
2 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C13.3°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.1°C13.6°C
2 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
8 °C
7.9°C11.8°C
0 BF 81%
Οικολόγοι Πράσινοι: / Οικολόγοι Πράσινοι: Αναγκαία η άμεση νομοθέτηση για περιβάλλον και κοινωνική οικονομία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οικολόγοι Πράσινοι: / Οικολόγοι Πράσινοι: Αναγκαία η άμεση νομοθέτηση για περιβάλλον και κοινωνική οικονομία

Την άμεση νομοθέτηση δέκα πρωτοβουλιών σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία ζητάει από την κυβέρνηση το Πανελλαδικό Συμβούλιο των Οικολόγων Πράσινων. Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν να μην έρθει για κύρωση καμία νέα σύμβαση παραχώρησης για έρευνες και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και να αυστηροποιηθεί το θεσμικό πλαίσιο για τις περιοχές Natura όσον αφορά τις εξορύξεις και τα συνοδά έργα. Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν επίσης να απαγορευτούν το fracking, τα μεταλλαγμένα, τα καρκινογόνα ζιζανιοκτόνα με βάση τη γλυφοσάτη και τα άλλα επικίνδυνα χημικά φυτοφάρμακα.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν επίσης να ενισχυθεί το Ταμείο για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, όπως και το ταμείο για τις Ενεργειακές Κοινότητες με πόρους που θα προέλθουν από τα δημοσιονομικά πλεονάσματα του 2018. Επίσης, προτείνουν φορολογικές ελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις start-up που έχουν ως αντικείμενο την πράσινη καινοτομία σε τομείς όπως η διαχείριση πόρων, η ενέργεια ή ανακύκλωση, καθώς και την κοινωνική αξιοποίηση κενών κτηρίων και σχολαζουσών γαιών για τις ανάγκες φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν ακόμα να ολοκληρωθούν οι εφαρμοστικές αποφάσεις για την ενεργοποίηση του νόμου για την προώθηση της ανακύκλωσης, για τις ενεργειακές κοινότητες, για τις προστατευόμενες περιοχές και τους υγρότοπους, για τις νέες προδιαγραφές για τις Διαχειριστικές Μελέτες Δασών, όπως και την άμεση συμβασιοποίηση και χρηματοδότηση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL